Romania Curată

Gafă uriașă la alegerile din București sau…? 250.000 de buletine de vot nu ies la socoteală în tabelul BEC. 10.000 sunt buletine de vot pentru primar în Sectorul 1

Aproximativ 250.000 de buletine de vot nu ies la socoteală în tabelul BEC cu rezultatele provizorii ale alegerilor locale de la Bucureşti, realizat în programul Excel. În Sectorul 1, unde candidatul USB Clotilde Armand a solicitat renumărarea voturilor, peste 10.000 de buletine de vot pentru primarul de sector ies lipsă, se arată într-o documentare realizată de Gândul.info.

”Neconcordanţele apar la secţii de votare din toate sectoarele şi nu doar în cazul buletinelor de vot pentru primar de sector, ci şi pentru Primarul General, Consiliul Local sau Consiliul General al Capitalei. Cu alte cuvinte, în multe cazuri, numărul voturilor valabil exprimate, adunat cu cel al voturilor anulate şi cu cel al buletinelor de vot nefolosite nu corespunde cu numărul buletinelor de vot primite la secţiile respective de votare.”, se arată în analiza din Gândul.

”La 5 dintre cele 6 secţii de vot unde discrepanţele sunt foarte mari în sectorul 1, candidata USB Clotilde Armand a pierdut în faţa candidatului PSD Dan Tudorache. Cea mai mare discrepanţă din Bucureşti se regăseşte în sectorul 4, la o secţie de vot unde nu ies la socoteală, în total, aproape 23.000 de buletine de vot. În timp ce un membru al BEC a declarat pentru Gândul că ar putea fi vorba de erori la introducerea cifrelor în tabel, sunt câteva sute de secţii de votare din Bucureşti ale căror cifre privind buletinele de vot nu se potrivesc, în tabelul publicat de BEC.”

Analiza integrală pe Gândul.

Candidatul USB la funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, postase încă de ieri pe pagina de Facebook o sesizare privind aceste diferențe substanțiale.

”Foarte important, discrepanțe în listele de pe 2016bec.ro – de la un susținător, vă rog distribuiți:

”Din sediul BES 1 lipsesc citeva mii de buletine de vot , conform proceselor verbale introduse manual.
Lipsesc din cele anulate in timpul procesului de votare (a nu se confunda cu cele nule) si neintrebuintate, anulate dupa incheierea procesului de votare.
La sectia 37, pentru alegerea Primarului General, s-au primit 1600 de buletine de vot, s-au folosit 565 si s-au predat (conform PV de pe site 2016bec.ro) 24 (douazeci si patru) de buletine.
La sectia 60, pentru fiecare din cele 4 categorii s-au primit – la fiecare – cite 6400 de buletine de vot (desi sunt 1159 de alegatori inscrisi pe liste), s-au folosit 494 si s-au predat (conform PV de pe site 2016bec.ro) 3921 buletine (identic la toate 4).
La sectia 98, pentru fiecare din cele 4 categorii s-au primit – la fiecare – cite 6000 de buletine de vot (desi sunt 1324 de alegatori inscrisi pe liste), s-au folosit 439 la fiecare categorie, dar s-au predat (conform PV de pe site 2016bec.ro) astfel: cite 270 pentru Consiliul Local si Consiliul General, 269 pentru Primar sector si 267 pentru Primar general.
La sectia 109, pentru alegerea Primar sector 1, s-au primit 1100 de buletine de vot, s-au folosit 266 si s-au predat (conform PV de pe site 2016bec.ro) 8 (opt).
http://www.2016bec.ro/rezultate-provizorii/, dai click aici, descarci circumscriptia 42 (Bucuresti) si cauti daca vrei sa te convingi cu ochii tai. (atasez si documentul salvat in computerul meu la 10.44 in aceasta dimineata, document pe care am lucrat.
sper sa va fie de folos.)”.

***

Semnează și TU, aici (click) petiția și/sau sună la numerele de telefon prezentate!

Dă share!

Citește și: Unde au dispărut un milion și jumătate de voturi? Cât de mare e victoria lui Nicușor Dan și ce potențial uriaș are USR

S-a speriat ”Sistemul” că pierde miliardele din Sectorul 1? Clotilde Armand și miza uriașă a alegerilor în care s-a implicat


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Gafă uriașă la alegerile din București sau…? 250.000 de buletine de vot nu ies la socoteală în tabelul BEC. 10.000 sunt buletine de vot pentru primar în Sectorul 1

  • cuvinte

   Cilos sau ponta, unul si acelasi sistem mafiot. Nu mai e nimic de comentat despre acest guvern. Trebuie iesit in strada impotriva intregului sistem.

   Reply
 1. Adrian

  Aceeași debandadă ca acum 25 de ani. Îmi amintesc că am luat în aprilie 92 gogoși împachetate în buletine de vot pentru referendumul constituțional din dec 1991. Se întâmpla la Botoșani. Probabil astea de sectorul 1 de acum o să ajungă chiar mai repede cornete de semințe că începe campionatul.

  Reply
 2. oradea

  Sa fim alaturi de Clotilde! Toata Romania! Ziaristii cinstiti, sprijiniti-o pentru adevar!

  Reply
 3. marius skolka

  „Eroarea” e ca unii voteaza cu penali, jurnaliste reesapate si in general cu pseudo-capitalisti crescuti pe un viguros port-altoi securist…..

  Reply
 4. Tania

  psd in stare de orice avand un maestru al minciunii pe Dragnea condamnatul Cerem renumararea voturilor

  Reply
 5. Dovlecel

  Harababură! Cine trage foloasele din ea? Asta este întrebarea! Acolo trebuie căutat.
  Cine intra în pierdere dacă câștiga Clotilde? Sistemul a făcut pe el că pierde miliardele sectorului unu. Soluția? Eroare la introducere de date! Exelul e de vină! Posibil că și la alte sectoare să fi fost „erori” de acest fel.
  Atunci nu este de mirare că se feresc ca necuratul de tâmâie de o eventuală renumărare a voturilor! Ăștia chiar ne cred tâmpiți?! Sau pur și simplu nu le pasă!? Într-o altă țară ar curge demisiile gârlă, la nou avem un vinovat: Exel.

  Reply
 6. Alex

  Chiar sunteti caraghiosi ! Chiar nu stiti ca sacii cu voturile pe sectiile de votare au fost deja rearanjati ca sa bata cu cifrele din procesele verbale ? Credeti ca PSD-ul doarme ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *