Gabriela Lupu

Dezbatere: mai poate un om politic să reprezinte societatea civilă?

Organizatorii festivalului de film One World Romania, eveniment dedicat drepturilor omului, l-au chemat pe președintele țării la un dialog cu publicul. Întâlnirea va avea loc marți, 19 martie, de la ora 18.00, la Palatul Universul.

Tema discuției va fi dacă un om politic mai poate reprezenta societatea civilă. Și dacă da, cum? Care sunt limitele lui și care sunt avantajele funcției? Cum percepeam societatea civilă în anii 90 și ce poate face omul politic astăzi, 30 de ani mai târziu, pentru a suda fracturile unei societăți la fel de dezbinate, dar și pentru a-i exprima, proteja și promova interesele?

Dialogul cu publicul va fi moderat de jurnalistul Ovidiu Șimonca.

Aflat deja la cea de-a 12-a ediție, festivalul One World Romania se vrea o încercare de însănătoșire a societății românești măcinată adesea de intoleranță și lispă de simț civic. ”Noi privim documentarele prezentate în festival  ca pe un flacon de capsule cinematografice în care spectatorii vor găsi tratament împotriva unor afecțiuni colective ale societății moderne. Sunt pastilele care îți ajută conștiința să iasă din amorțeală. Filmele One World Romania arată simptomele traumatismelor suferite de lumea în care trăim, prin povești impresionante de pretutindeni. Iar după fiecare proiecție vorbim despre aceste simptome, dar și despre cum putem lupta împotriva prejudecăților, despre cum putem crește vizibilitatea asupra încălcărilor unor drepturi fundamentale ale omului, cel mai adesea trecute cu vederea. Capsulele One World Romania se eliberează fără rețetă. Consumul în cantități mari provoacă un singur efect advers, întâlnit la 95% din cazuri – viața poate părea mult mai frumoasă în urma terapiei prin film”, susțin organizatorii evenimentului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dezbatere: mai poate un om politic să reprezinte societatea civilă?

 1. Adrian

  Deci aceasta (cea din titlu) va fi unica întrebare de la referendum :))

  Să sperăm că

  1. referendumul va dura tot două zile;
  2. birourile electorale inclusiv de secție vor fi separate de cele pentru alegeri- cine vrea să voteze doar pentru referendum s-o poată face

  că altfel inconsecvența ar submina în continuare încrederea în scopurile demersului, dincolo de complicațiile legale(sunt persoane care chiar nu pot vota la referendum dar pot la alegeri, etc.)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *