Constantin-Alexandru MandaCristian Ghingheș

Deschidere și dialog la Ministerul Educației. Continuăm monitorizarea pentru Școli Curate!

Nu degeaba v-am întrebat ieri ce i-ați transmite noului ministru dacă ați fi față în față cu ea. Mulțumindu-vă pentru sutele de mesaje pe care am luat decizia să le sintetizăm într-un raport, vă relatăm totodată că astăzi am fost la Ministerul Educației.

Ne-am întâlnit cu Monica Anisie, ministrul Educației, apropiată de altfel de proiectul Școli Curate după ce astă-vară a participat la lansarea raportului nostru alternativ privind starea învâțământului preuniversitar, implicându-se activ în dezbaterea soluțiilor și propunerilor noastre.

Sub contextul unei deschideri la dialog care sperăm să fie o constantă a acestui mandat la Ministerul Educației, am atins cu doamna ministru atât multe dintre problemele ridicate de voi, cât și o serie de chestiuni punctuale care nu suferă amânare:

 • inspectoratele școlare să își facă treaba, monitorizând aplicarea legii în comunitățile locale privind managementul școlar și mai ales alocarea fondurilor necesare educației de către autoritățile locale;
 • trimiterea unei note de la minister către toate instituțiile de învățământ: pe de o parte să publice informațiile de interes public pe site (buget și execuție bugetară, decizii CA, regulamentul intern, rapoartele legale), pe de altă parte să spună STOP colectării fondului școlii prin solicitarea fondurilor necesare de la primării (și mai ales să monitorizeze periodic îndeplinirea acestei note);
 • stoparea efectelor negative ale OUG 51/2019 privind transportul județean și clarificarea prevederilor privind naveta elevilor.

Ne bucurăm că există deschidere pentru dialog și strânsă colaborare la cârma educației românești, însă asta nu înseamnă că renunțăm la poziția care ne-a consacrat. Vom monitoriza în continuare activitatea ministerului astfel încât buna guvernare (la pachet cu finanțarea adecvată a școlilor) să fie o prioritate a acestui mandat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Deschidere și dialog la Ministerul Educației. Continuăm monitorizarea pentru Școli Curate!

 1. emil

  Dispar copiii in Romania precum navele si avioanele in Triunghiul Bermudelor iar autoritatile le monitorizeaza curatenia…

  Reply
 2. Dumitru

  Punem pariu ca n-o sa faca nimic guvernul ? Poate va da afara 2-3 directori PSD-isti, dar in rest nu va putea sa se atinga nici de „fondul scolii” si nici nu va putea forta autoritatile locale sa dea mai multi bani (poate o vor face doar in comune/orase cu primar PSD, dar nu la ei acasa…). Guvernul asta pare sa vrea sa reduca cheltuielile.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *