”Criminalilor! Jos comunismul!”: În Piața Unirii din Cluj au fost reconstituite momentele tragice din Decembrie 89 (FOTO & VIDEO)

La Cluj, în fața fostului Hotel Conti, 20 de studenți de la Facultatea de Teatru, coordonați de Ciprian Butnaru, au reconstituit ieri (duminică) momentele tragice din 21 decembrie 1989, când 12 tineri și-au pierdut viața în acest loc. Inițiativa este parte a proiectului de artă în spațiul public ”Orașul Vizibil 2014”, derulat de Fundația AltArt în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

***

„Pe mine ideea aceasta mă măcina de ani de zile și am avut oportunitatea să o pun în scenă în cadrul acestui proiect. Ideea inițială a venit din cartea lui Victor  Lungu, intitulată “Împușcați-i că nu-s oameni”,  și dorința mea a fost să completez un proces verbal scris la două ore după momentul în care s-a tras și care se termină cu un paragraf care spune că din cauza lipsei unei echipe dotate corespunzător nu s-au putut efectua fotografii judiciare. Am vrut să completez simbolic acel moment cu fotografiile pe care le-am lipit pe pereții Hotelului Continental și pe cei ai Librăriei Universității”

Ciprian Butnaru

***

FOTO & VIDEO: Tiberiu Fărcaș/Clujulcultural.ro (mai multe imagini și video – aici)

conti 1 conti 4 conti 5 conti 7 conti 9 conti 10 conti 11 conti 12 conti 14Piața Unirii, Cluj, pe 21 decembrie 1989/ Foto: Răzvan Rotta

cluj 1989 răzvan rotta cluj 1989

 


Recomandări

One thought on “”Criminalilor! Jos comunismul!”: În Piața Unirii din Cluj au fost reconstituite momentele tragice din Decembrie 89 (FOTO & VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *