Romania Curată

”Criminalilor! Jos comunismul!”: În Piața Unirii din Cluj au fost reconstituite momentele tragice din Decembrie 89 (FOTO & VIDEO)

La Cluj, în fața fostului Hotel Conti, 20 de studenți de la Facultatea de Teatru, coordonați de Ciprian Butnaru, au reconstituit ieri (duminică) momentele tragice din 21 decembrie 1989, când 12 tineri și-au pierdut viața în acest loc. Inițiativa este parte a proiectului de artă în spațiul public ”Orașul Vizibil 2014”, derulat de Fundația AltArt în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

***

„Pe mine ideea aceasta mă măcina de ani de zile și am avut oportunitatea să o pun în scenă în cadrul acestui proiect. Ideea inițială a venit din cartea lui Victor  Lungu, intitulată “Împușcați-i că nu-s oameni”,  și dorința mea a fost să completez un proces verbal scris la două ore după momentul în care s-a tras și care se termină cu un paragraf care spune că din cauza lipsei unei echipe dotate corespunzător nu s-au putut efectua fotografii judiciare. Am vrut să completez simbolic acel moment cu fotografiile pe care le-am lipit pe pereții Hotelului Continental și pe cei ai Librăriei Universității”

Ciprian Butnaru

***

FOTO & VIDEO: Tiberiu Fărcaș/Clujulcultural.ro (mai multe imagini și video – aici)

conti 1 conti 4 conti 5 conti 7 conti 9 conti 10 conti 11 conti 12 conti 14Piața Unirii, Cluj, pe 21 decembrie 1989/ Foto: Răzvan Rotta

cluj 1989 răzvan rotta cluj 1989

 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

One thought on “”Criminalilor! Jos comunismul!”: În Piața Unirii din Cluj au fost reconstituite momentele tragice din Decembrie 89 (FOTO & VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *