Romania Curată

Alegeri prezidențiale în Moldova. Igor Dodon și Maia Sandu au intrat în turul al doilea

Socialistul Igor Dodon și liderul Partidului ”Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, au intrat în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. Acesta va avea loc pe data de 13 noiembrie.

În urma procesării a 99,33% din numărul total de procese verbale, Dodon a obţinut 48,26% din voturi, în timp ce Maia Sandu a acumulat 38.42% din sufragii, scrie publika.md.

Pe locul trei s-a clasat candidatul „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco care a acumulat 6.01% din voturi.

Până la ora 21:00 au votat 1.430.071 de moldoveni. Cei mai mulţi dintre alegători au fost persoanele cu vârsta peste 57 de ani. Cei mai pasivi alegători fiind tinerii cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani.

În listele electorale de bază se regăsesc peste 2,83 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Citește și textul Alinei Mungiu-Pippidi ”Moldoveni, nu vă încuiați singuri în închisoare!”

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Alegeri prezidențiale în Moldova. Igor Dodon și Maia Sandu au intrat în turul al doilea

  1. Camelian Propinaţiu

    Adevărul e că nimeni nu se aştepta ca Maia Sandu să obţină 38%. Tragic este că norodul a votat pro-Est din instinct, neasistat intelectual dinspre România, unde fără incidentul Simion n-ar fi fost discutate decât alegerile proprii sau cele din USA. În postromânism, doctrina că RO n-are trecut, deci nici viitor, te face să te ruşinezi să practici Luminarea Poporului tălmăcind băbeşte condiţiile de finanţare euroatlantică. Nu există niciun discurs intelectual către basarabeni, dacă cel politic e riscant. Victoria lui Dodon în turul doi mai este favorizată de faptul că RO, de frica Ambasadorului, a acuzaţiilor de unionism, nu etalează vreun sprijin viitor concret, pe când Rusia tot dă: televiziuni, locuri de muncă, pieţe de desfacere, gaze etc.

    Reply
  2. Dumitru

    Poate sa ne faca cineva o analiza, sa intelegem si noi, neofitii in ale Moldovei ce sanse are Maia Sandu ? Si cine e Maia Sandu ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *