Romania Curată

Afaceri de familie pe bani publici în topul achizițiilor publice (1-7 aprilie)

Kirlic Group este o firmă deținută de George Cușă, nepot al fostului senator și condamnat penal Cătălin Voicu. În octombrie 2018, firma a câștigat 3,6 milioane de euro pentru modernizarea unui drum în Giurgiu, deși nu avea la vremea respectivă niciun angajat și nici experiență. Prestația firmei a fost atât de dezamăgitoare încât a stârnit o formă inedită de protest a primarului. În ciuda acestui istoric, aceeași Kirlic Group a câștigat un nou contract, tot în Giurgiu, pentru îmbunătățirea a 18 Km de drum, aceasta fiind una dintre cele mai mari achiziții de săptămâna trecută.

Și în Mureș se poartă afacerile de familie. Firma Sylevy Salubriserv S.R.L. este deținută de Botond Lehel Ilyes, fiul fostuli consilier județean Toth Alexandru Ilyes. Acesta și-a pierdut funcția în 2011 după ce ANI l-a declarat incompatibil tocmai pentru contractele pe care CJ Mureș le-a încheiat cu Sylevy Salubriserv. Firma, însă a continuat afacerile pe bani publici, asociindu-se cu Servicii Salubritate SA din Bucureşti, al cărui administrator este Cristian Paşcu, fiul fostului senator Corneliu Paşcu, și încheind contracte cu mai multe primării din județ. Printre altele, firma este implicată în afaceri inclusiv cu BISSDOG, despre care s-a scris că face profituri imense din exterminarea cu deosebită cruzime a câinilor străzii, pe bani publici. Săptămâna trecută, Sylevy Salubriserv a mai câștigat un contract județean de colectare a deșeurilor.

În Suceava, Viorel Juravle este un cunoscut beneficiar de funduri publice și europene, dar și un om cu mai multe dosare penale (pentru tăinuire, exploatare ilegală de prundiș). Firma sa TEST PRIMA apare în topul achizițiilor din această săptămână după ce a câștigat un contract în Mitocu Dragomirnei în Suceava.

Și firma MENTOR BUILDING S.R.L. apare în top, după un contract încheiat cu Ministerul Apărării. Administratorul firmei este Dorin Cornel Jianu, soțul Eugeniei Jianu, care ocupa funcția de adjunct al ISJ Argeș când MENTOR BUILDING a câștigat mai multe contracte cu instituția.

Denumire contract Valoare atribuită (RON) Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
Modernizare sonde 116, 136, 154 bilciuresti, 94, 170, 171, 180, 208, 612 sarmasel si 179 Urziceni (18 luni) 27.777.566 SNGN ROMGAZ SA-FILIALA DE INMAGAZINARE GAZE NATURALE DEPOGAZ PLOIESTI SRL SC DEVELTOR SRL
Racordarea LEA 400 kV Isaccea- Varna si LEA 400 kV Isaccea-Dobrudja în statia 400 kV Medgidia Sud. Et.I – Ext. st. 400 kV Medgidia Sud, ach. a ans.GIS 400 kV, inst. si PIF a ans.GIS 400 kV (10 luni) 24.608.725 Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. ABB SRL
Modernizarea instalatiilor de ardere aferente cazanelor nr. 2, 3, 4 de la CTE Progresu in vederea incadrarii in cerintele de mediu in vigoare (270 zile) 23.890.000 Electrocentrale Bucuresti S.A. MEHLDAU & STEINFATH FEUERUNGSTECHNIK GMBH
Servicii poștale de distribuire a corespondenței (acord cadru – 24 luni) 18.475.344 Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti Compania Nationala Posta Romana S.A.
Imbunatatire drumuri de interes local si judetean in comuna Adunatii – Copaceni, judetul Giurgiu (18 km) 15.747.325 Comuna Adunatii Copaceni KIRLIC GROUP
Întreţinere drumuri asfaltate acord cadru – 2018-2021: Lot 1 Sector Arad, Lot 2 Sector Criş, Lot 3 Sector Ineu, Lot 4 Sector Sebiş şi Lot 5 Sector Lipova 15.414.736 Consiliul Judetean Arad INTERMED UTILAJ / SYLC CON TRANS / AXELA CONSTRUCTII S.R.L. / ELDICLAU SRL
Contractul de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deșeurilor municipale şi altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare al Județului Mureș –zona 1 Sânpaul (60 luni) 15.395.518 Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect Mures Sylevy Salubriserv S.R.L.
Extindere retele de canalizare si alimentare cu apa, in comuna Mitocu Dragomirnei, judetul Suceava 14.447.144 Comuna Mitocu Dragomirnei TEST PRIMA
Servicii de proiectare și execuție lucrări la obiectivul 2016.C.I.RK.1176 Domnești – Sistem de încălzire reabilitare și realizare pavilioane în cazarma 1176 Domnești 13.970.747 Ministerul Apararii – Unitatea Militara 02547 Bucuresti MENTOR BUILDING S.R.L.
Modernizare strazi in comuna Cetatea de Balta , judetul Alba 9.829.334 Comuna Cetatea de Balta PRENIS S.R.L.

Dacă semnalați nereguli în vreun contract de achiziție publică, vă rugăm să ne scrieți la contact@romaniacurata.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *