Dorin Tudoran

Vocea cocorului vs zboară cocorii

S-a auzit, în sfârșit, vocea cocorului – Traian Băsescu a vorbit ca un împărat, adresându-se supușilor săi PMP.

Pe de-o parte, suveranul pimpilor ne-a asigurat că Elena Udrea e cinstită, curată și, din “delicatețe”, nu a fost de față.

Pe de altă parte, ne-a asigurat că în România nu există dosare penale întocmite pe criterii politice.

trombonÎmpăratul muștelor statului de drept ne sugerează că DNA nu are nimic politic împotriva Elenei Udrea.

Dacă îl credem pe cuvânt, înseamnă că tot ce are DNA împotriva Elenei Udrea este doar de ordin penal.

Și, dacă așa stau lucrurile, atunci nici măcar o muscă împărătească nu are voie să se amestece în treaba asta de căcat politic.

Deși pupila Udrea rămâne pe retina împăratului o întruchipare a cinstei, suveranul nu l-a putut pedepsi pe Coldea.

N-avea cum, ne spune – nu avea pârghia legală. Drept urmare, a folosit o pârghie pe care o deținea legal – l-a tot avansat în grad pe escrocul Coldea.

Ghinionul dracului: când să-l facă mareșal pe Coldea și s-o sanctifice pe Udrea,  Împăratului i s-a terminat mandatul constituțional.

Două întrebări.

Prima – a fost ori nu Elena Udrea ofițer acoperit? Nu de alta, dar prea o descoperă toți acum, trăgând  plapuma imunității de pe ea.

A doua – există vreo inițiativă în urma căreia fostul director SRI, George Maior, să fie deferit justiției și trimis la bulău?

Dacă e adevărat ce spune Udrea, Maior trebuie să plătească pentru că a prevenit-o că, împreună cu Alina Bica, este urmărită: fotografii pariziene.

Poate că Elena Udrea are dreptatea ei, atunci când, asemenea unui bețiv, nu vrea să cadă singură sub masă.

Fața de masă pe care încearcă să o tragă după ea e ca un giulgiu pe care chipurile nu tocmai cristice ale unor Băsescu, Coldea și Maior sunt vizibile.

Mă uit încă o data la acest cuplu post-dostoievskian – Udrea & Băsescu — și nu văd nicio asemănare cu Tatiana Samoilova & Alexei Batalov.

La noi, nu cocorii zboară.

La noi, zboară șoriciul statului de drept preferențial.

Și asta îl face pe Ion Cristoiu să fie consecvent – una scrie azi, alta scrie mâine, dar de crezut, vrea să ne facă să credem mereu în același trombon.

Hit the road, Jack, și ia-l și pe Andronic! Ghiță vine singur, că e în permisie.

 

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Vocea cocorului vs zboară cocorii

 1. geo

  Cocorul are urmatoarea dilema: are ciocul bagat in ulcior, tine in in cioc o pietricica si nu si-l mai poate scoate!
  Ce-i spune instictul?! Dar familia?!
  Udrea ne dovedeste ca a fost un consilier/ministru/parlamentar care stia de niste ilegalitati si a tacut. E simplu: complicitate/tainuire/impiedicarea urmaririi penale/abuz in serviciu/atac la siguranta nationala(favorita cocorului!).
  Vazand numarul de voturi din Parlament in favoarea ei cred ca facea semn cu mana la nas lui g. oprea „re-evaluatu” si atot-prezentul in toate guvernele despre care udrea sugereaza ca stie multe. Poate ne spune si cum dadea banii UE la Ilfov si sect. 2 Buc.
  Cristoriul era serios cand spunea ca a „descoperit” din jurnalul cu pricina ca udrea era anti Johannis? Chiar a crezut in scenariul productiei „Un tango mistho la Paris”?
  Figurile subtiri de la pmp mai cred ca li se aplica dictonul „Si reclama negativa este publicitate”? – poate lui base!…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *