Cristian Ghingheș

Vârstnicii care conduc fundațiile pentru tineret și gestionează patrimoniul UTC

În toată dezbaterea despre fundațiile județene pentru tineret și mai ales despre modalitatea defectuoasă în care acestea gestionează patrimoniul pe care l-au moștenit de la UTC, reprezentanții fundațiilor și cei ai puținelor structuri de tineret care fac lobby pentru ele tot afirmă că patrimoniul trebuie să rămână la tineri.

Eu, unul, sunt foarte de acord cu această afirmație, dar e clar că nu ne gândim la aceiași tineri. Spun asta pentru că mai toți dintre cei care conduc fundațiile pentru tineret din țară au mult peste 35 de ani. Am luat cele 20 de fundații pentru tineret active la verificat și situația o puteți vedea cu toții mai jos: destui pensionari, majoritatea trecuți de a doua vârstă, doar 3 tineri pe definiția Legii tinerilor. Iar cu ocazia asta am găsit multe alte afaceri pe care le-au dezvoltat la nivel local în jurul fundațiilor pe care le conduc, dar le vom lua pe rând și le vom lămuri, așa cum am procedat până acum.

 • CNFT: Iulian Dascălu (48 de ani)
 • Bihor: Ildiko Maria Lorincz (56 de ani)
 • Botoșani: Vasile Hălășanu (61 de ani)
 • București: Ticu Plăcintă (63 de ani)
 • Buzău: Tolea Postovei (55 de ani)
 • Călărași: Florin Vasile Popescu (64 de ani)
 • Constanța: Carmen Drăghici (45 de ani)
 • Covasna: Catalin Nicolae Lazăr (43 de ani)
 • Dâmbovița: Valentin Grigore (52 de ani)
 • Olt: Marius Stănescu (51 de ani)
 • Gorj: Dumitrescu Marcel Alexandru (45 de ani)
 • Ialomița: Cornel Vasile (51 de ani)
 • Mehedinți: Micșoniu Valentina-Iuliana (49 de ani)
 • Prahova: Ana Nedelcu (35 de ani)
 • Suceava: Vlad-Alexandru Grosar (32 de ani)
 • Teleorman: Floca Mihai (62 de ani)
 • Timiș: Mihai-Adrian Vilcea (32 de ani)
 • Tulcea: Simionescu Carmen (59 de ani)
 • Vaslui: Gelu Voicu Bichineț (57 de ani)
 • Vâlcea: Udrescu Vasile Ovidiu (40 de ani)

Dacă facem un calcul cu vârstele acestor președinți și vicepreședinți ai fundațiilor, avem o medie de 50 de ani, cu peste 15 ani peste pragul de 35, cel până la care ești tânăr, potrivit Legii tinerilor.

Acum e de înțeles de ce lobby-iștii trimiși de vârstinicii de la fundații, care îi scot la înaintare să își pună în pericol integritatea și chiar libertatea (după modul în care acționează în direcția neadoptării regulamentului de aplicare a Legii 146/2002 a fundațiilor, deci a nerespectării legii), vor ca doar 2/3 din conducerea acestor fundații să fie asigurată de organizații de tineret, cealaltă treime revenind organizațiilor „pentru tineret”. Ca și cei precum Ticu Plăcintă (63), Vasile Hălășanu (63), Florin Vasile Popescu (54 de ani) să conducă în continuare aceste structuri pe cale să fie desființate.

Priviți fotografia cu șefii fundațiilor pentru tineret din județe. Dragi tineri, vă „reprezintă”?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Vârstnicii care conduc fundațiile pentru tineret și gestionează patrimoniul UTC

 1. KKo

  daca nu ma insel, nu sunt fundatiile membre CTR si au majoritate in CTR, onegeul din alianta voastra pentru o Romanie Curata? :D :D

  Reply
 2. Heidi Bre

  3 sunt tineri conform legii, 3 in varsta, restul fiind intre doua trei varste!
  Si cine sunt cei care i-a pus in fruntea LOR?
  (vezi ca lipseste vinovatul principal!

  Reply
 3. Codruta

  Ma rog! in SINE legea prin care au aparut aceste FT a fost o porcarie!
  Dar trecand peste asta, d.ex., Tolea Postovei chiar a AVUT (cel putin pana acum vreo 6 – 7 ani, de atunci n-am mai urmarit domeniul) o activitate intensa in domeniul „tineret”! Nu stiu daca este el de vina pentru ca instabilitatea si dezinteresul tinerilor au facut ca persoane mai in varsta sa fie cam singurele care au avut rabdare sa acceseze „Programe de Tineret” si sa tzina, cat de cat in mana, grupuri altfel destul de sturlubatice >:
  La fel, Valentin Grigore chiar a avut TOT TIMPUL activitati cu tinerii, cu o remarcabila continuitate!
  La altii, nu stiu, nu ma bag – dar cred ca acestia doi n-or fi musai exceptii! Nu zic ca n-or fi destule canalii interesate in domeniu (ca in orice domeniu din Romania) dar pentru asta exista Codul Civil si Codul Penal! >:
  Prevederea cu organizatiile „pentru tineret” nu mi se pare rea, in conditiile in care ONG-urile DE tineret apar si dispar, dupa cum pleaca sau nu tinerii din tzara sau dupa cum o dicteaza interesele UNORA, politice si financiare (am aici cateva exemple BUNE). Deocamdata, din nefericire, ONG-urile din Romania sunt inca „de lider”, n-au ajuns sa se maturizeze (la fel ca societatea romaneasca in general) – nu pot sa se desprinda de oarece „tatuc”. Iar „tatucul”, inevitabil, imbatraneste :P
  Astia-s oamenii, cu astia defilam (ca sa citez din clasici)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *