Nicusor Dan

Vanghelie il ajuta pe Valeriu Stoica sa construiasca ilegal

Pe terenul din str. Carol Davila 21A – str. Thoma Ionescu nr. 4, din zona construita protejata Cotroceni, a inceput construirea unui imobil in baza unei autorizatii ilegale emise de Primarul Sectorului 5. Beneficiarii lucrarii sunt Valeriu Stoica, Euro Grup Intertrade SRL si Cristiana Carmen Salomie.

Pentru Zona Construita Protejata Cotroceni Planul Urbanistic General prevede inaltimi maxime de P+2 etaje, suprafata ocupata (POT) de maxim 65% si densitate construita (CUT) de maxim 1,8.

Prin Hotararea Consiliului General nr. 232/2005 s-a aprobat insa, la propunerea lui Adrian Videanu, un PUZ pentru str. Carol Davila 32-34A si pentru str. Carol Davila 21A – str. Thoma Ionescu nr. 4, beneficiar fiind Marius Locic. PUZ-ul prevedea o inaltime maxima de P+4 etaje, un CUT de 2,5 si un POT de 55%. In baza acestui PUZ a fost realizata oroarea din imagine pe str. Carol Davila 32-34A, terenul din str. Carol Davila 21A – str. Thoma Ionescu nr. 4 ramanand gol.

PUZ-ul emis prin Hotararea 232/2005 s-a modificat printr-un PUZ emis prin Hotararea Consiliului General nr. 44/2009, la propunerea lui Sorin Oprescu. Prin noul PUZ se marea CUT de la 2,5 la 3,2 si suprafata ocupata de la 55% la 70%. Pe suprafata ramasa de 30% prevedea spatiu verde. Beneficiarul PUZ era in continuare Marius Locic.

In baza ultimului PUZ a fost emisa autorizatia de construire nr. 611-D din 13.10.2009 de catre Primarul Sectorului 5. In mod ilegal, autorizatia nu respecta PUZ-ul: prevede o inaltime de P+4etaje+pod locuibil, un CUT de 5 si o suprafata ocupata la sol de 100% (fara spatiu verde).

Mentionam ca pe 16 octombrie 2009 expira competenta Primarului Sectorului 5 de a emite autorizatii de construire in zone construite protejate, aceasta trecand la Primaria Capitalei. Pe ultima suta de metri, Primarul Sectorului 5 s-a grabit sa rezolve solicitarea de fata, eliberand autorizatia pe 13 octombrie 2009.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *