Daniel Befu

Utopia mea

Fiica mea de șase ani (care iubește animalele și-mi aduce purici în casă), către draga mea: „Mama, dacă cumva mă mănâncă un leu să nu te superi pe el, că nu e vina lui. Nu înseamnă că era rău, ci doar că îi era foame”. Sunt sigur că PSD nu urăște poporul român și că nu vrea un climat de ură în țară, fiindcă nu ar mai fi confortabil pentru el să prospere într-un loc cu tensiuni. Până la urmă ei sunt vecini cu noi, sunt colegi de muncă, au copii la aceleași școli cu noi, unii sunt dascăli, alții ne operează la nevoie, alții au soți jandarmi, polițiști, judecători, vameși. PSD nu ne urăște, ci doar a avut mare, mare nevoie de grațiere și să nu mai dea înapoi banii furați. Cred că dacă ne activăm empatia, sunt șanse în străfundurile ființei noastre să îi înțelegem cumva, chiar dacă viziunea PSD de viață diferă fundamental de cea a poporului român. De-aia, când îi dăm jos, să o facem delicat, pe cât posibil.

Rândurile de mai sus sunt valabile și pentru „leii” din ALDE și UDMR și pentru fiecare politician, indiferent de partid, care beneficiază de deliciile ordonanțelor „premierului” Grindeanu. Și când, în urmă cu câțiva ani, mă gândeam că Ponta e „cel mai rău premier ever”! Se pare că resursa de cadre malefice a PSD e inimaginabil de fertilă, autodepășindu-se cu fiecare ciclu electoral.

Am un sfat pentru cei care vor, dacă chiar vor, să ”repare România”. Recomand PNL, USR și PMP (dacă are sânge în vine) să demisioneze în bloc din Parlament. Iohannis să își dea demisia din funcția de Președinte al României (în felul ăsta Tăriceanu se va sui temporar pe fotoliul de Președinte al României și întocmai ca maimuței care cu cât se cațără mai sus în copac i se vede fundul mai tare, la fel și profilul moral al domnului Tăriceanu va fi vizibil în toată splendoarea sa). Președinții de consilii județene, primarii și toți consilierii locali și județeni să demisioneze în bloc. Guvernul păpușii Grindeanu și Parlamentul celor 18% își vor pierde orice legitimitate internă și internațională și vor trebui organizate alegeri anticipate. Își vor frânge gâtul, iar cei care au avut „bărbăția politică” (dacă cumva există așa ceva în România) să renunțe la fotoliile confortabile de „aleși”, sunt sigur că vor fi apreciați de popor și răsplătiți cu un nou mandat în urma alegerilor anticipate (care sunt convins că vor avea o rată de participare record).

PSD, care și-a arătat adevărata față în toată splendoarea ei, va fi redus la dimensiunea politică pe care o merită nu „cel mai mare partid”, ci ”cea mai mare și mai organizată gașcă mafiotă a țării”. Dată fiind tensiunea spirituală care plutește peste România, sper că fiecare dintre noi, cetățenii, vom da măsura maturității noastre ca membri ai acestei familii numită România și vom demonstra pașnic seară de seară, în număr tot mai mare, în paralel cu demisiile în bloc ale tuturor politicienilor care „refuză să dețină funcții” în ”România PSD”. În felul ăsta, mașinăriile lor de propagandă media nu vor avea argumente să ne acuze (deși ne vor acuza) nici pe noi, cetățenii care ieșim în piață, nici pe politicienii curajoși (demisionari), de „lovitură de stat”.

P.S. E posibil să primim o mână de ajutor și de la DNA, care tocmai instrumentează un dosar pe tema ordonanțelor și a noastră Codruța, năstrușnică cum o știm, să facă prima „arestare a unui partid” din istoria unei democrații. Caz în care, e binevenit argumentul necesității „golirii imediate a pușcăriilor”, propovăduit de infamul ministru „altă întrebare”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Utopia mea

 1. NC

  ”Guvernul păpușii Grindeanu și Parlamentul celor 18% își vor pierde orice legitimitate internă și internațională și vor trebui organizate alegeri anticipate.”
  Lipsa de legitimitate e un moft pentru unii care s-au obișnuit să acționeze în afara și (mai nou de-a drepu’) împotriva legii. Așa că ar putea liniștiți să rămână singuri la putere ani de zile fără nico jenă dacă opoziția ar demisiona în bloc. Ba chiar și o parte din populație s-ar putea obișnui cu asta dacă le pică și lor ceva (nostalgicii regimului partidului-stat PCR, oportuniștii, indolenții).
  Cât privește condamnarea unui partid, precedentul există: HDZ (principalul partid de guvernământ din Croația din 1991 încoace) a fost condamnat în 2014 pentru corupție. Motivația curții: ”They were elected to enforce the law, not to break it.”

  Reply
 2. iovan

  De acord, intru-totul! Politicienii par a nu avea limite! Din pacate, inventivitatea/creativitatea politicienilor se manifesta impotriva poporului. La nici 2 luni dupa ce cerseau votul oamenilor, la nici o luna dupa ce au jurat pe Biblie ca vor respecta legile tarii, au uitat complet de oameni! Cat adevar in vorbele femeii care strangea sticlele de plastic din Piata Victoriei: „Sunt oameni fara Dumenzeu! Astia nu iubesc tinerii/oamenii! Se iubesc numai pe ei!”

  Reply
  • Dan Ardelean

   Da, dar…. cine o fi scos, domnule, în stradă acești oameni?! Cred că și acum se mai întreabăasta persoana (binecunoscută, de altfel), care a lansat aceeași întrebare.Nu, nu la Cristoiu mă refer…

   Reply
 3. Bogdan

  ceea ce nu prevede analiza dv. este instaurarea statului totalitar / polițienesc – prăbușirea monedei și a economiei (exemplul Venezuela) și propaganda deșănțată contra americanilor, a sorosistilor care ar pedepsi poporul român pentru alegerea sa… bla-bla… brrrr!………

  Reply
 4. mady

  Imoralitatea si nesimtirea politicienilor penali, precum si a celor care sunt interesati in a-i promova si a le ridica la plasa, este de neimaginaat.
  Au furat cat pentru trei generatii, si-au asigurat venituri uriase de la stat chiar si dupa incetarea activitatii , si-au votat imunitate (impotriva legilor) , si-au aranjat mascat afaceri banose cu statul,beneficiind totodata de tot felul de inlesniri si foloase iar acum , cand trebuie sa pleteasca pentru faptele lor, cauta prin orice mijloc sa scape. Prioritatea lor nu mai este demult de a face ceva pentru romani si pentru Romania, urgenta urgentelor fiind cum sa scape de puscarie , ramanand totodata cu averile agonisite (prin hotie) intacte. Dupa ei….potopul ! Practic nu numai ca incurajeaza hotia ci o institutionalizeaza.

  Reply
 5. Spânu

  E un sfat de bun simt si tocmai de aceea imposibil de urmat de ai nostri alesi, care numai acest „defect” nu-l au.
  Ce simplu era daca nu lipseau atat de multi la votul din 11 dec, comoditatea noastra de atunci a dat masiv puterea Psd. Cu oricine am fi votat, tot era mai bine, pt ca prea multa putere unui singur partid, indiferent care, dauneaza grav sanatatii natiei noastre!
  Si ce bine ca, de ceva vreme, presedintele e …in opozitie, altfel sacalii ne mananca cu fulgi cu tot.
  Da, Tariceanu la Cotroceni e un horror de calitate, ni-l amintim pe Antonescu…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *