Dorin Tudoran

Un candidat cu imunitate mai robustă la febra sângelui – Klaus Iohannis

Dl Klaus Iohannis nu este candidatul “ideal”. În schimb, România este un teren potrivit pentru o “defrișare” majoră și cultivarea normalității.

Candidați ideali nu există – asta și înseamnă “ideal”. E nevoie de candidați reali/potriviți. Aș spune că dl Iohannis îndeplinește această condiție.

Îmi pare dotat cu o imunitate mai robustă decât a altora la febra sângelui – Ebola politică, cu exploziile ei de hemoragii devastatoare.

Pare un om ocolit de isterie – această țiitoare a politicienilor români. Se bucură de libertate, fără să tune că locul celorlalți candidați ar fi după gratii.

Că este etnic german, mă lasă rece, dar respect omul care trăiește cu folos unde s-a născut, nu unde ar fi avut dreptul să plece fără bătăi de cap.

În mai, 2011, am zbârcit (împreună cu dl Nicolae Manolescu) o discuție/conferință la Ateneul Român: Un ideal pierdut – normalitatea.

Dl Iohannis poate urca acest subiect pe o scenă mult mai mare decât cea a unei instituții de cultură, oferind șanșe unei culturi politice responsabile.

Oricât de anevoios câștigată, normalitatea este singura șansă a statului de drept. Fără ea, acesta din urmă este doar un artefact Photoshop.

Dl Iohannis promite că va continua ce a fost bun în proiectul politic al dlui Băsescu, dar va deconecta funcția supremă în stat de la un stil inacceptabil.

Cred că este atât o dovadă de bun simț, cât și o speranță de bun simț în fața istoriei. Dacă nu suntem drepți, nu suntem nimic.

Îi doresc dlui Iohannis să devină președinte. Dar unul drept: cu propriile promisiuni și foarte atent la oamenii care nu mai cred doar în promisiuni.

***

Toamnă la Catoctin Mountain Orchard

merele lui tudoransursa: dorintudoran.com

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Un candidat cu imunitate mai robustă la febra sângelui – Klaus Iohannis

 1. Marcel Anton

  In urma cu ceva timp , Dl Johannis era candidatul PSD la postul prim ministru . Acum , este candidat prezidential din partea opusa , ACL . Unde vedeti normalitatea pe care o clamati la subiectul Dvs ?

  Reply
 2. geo

  aveti dreptate! rosul e frumos doar pe suprafata merelor!
  PSD are majoritatea in parlament si un guvern de aproape 3 ani! au pierdut glorios la europarlamentare. de ce le trebuie si presedintele?
  poporul roman le va arata din nou ca nu vrea toate ouale intr-un cos! (ori ca le vrea pe toate rosii).
  problema este ca nici madam udrea nu trebuie lasata pe III, asa cum viseaza cuplul de amorei, pentru ca jucatorul specialist in cacealma, va folosi cele 3 carti desperechiate pentru o culoare verde cu nuante violet: riga de la curtea constitutionala, dama de la autoritatea electorala si cel mai tacut, dar nu ultimul, valetul de sts.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *