Dorin Tudoran

Traian Băsescu, Gerard Piqué și Crucea lui Azarian

Legătura dintre fostul președinte al României și cvasipensionarul fundaș central al Barcelonei este că amândurora nu le mai ies nici măcar lufturile – totul e pe jumătate.

Gerard Piqué – în brațe cu cei doi pruncuți și în cârcă cu Shakira – sare la cap cam cât Ion Cristoiu în brațe cu Adrian Copilu’ Minune și trece pe sub minge cam ca România pe lângă Spațiul Schengen.

Traian Băsescu – în brațe cu Elena Udrea și Alina Bica – sare cu o declarație de azi pe lângă una de ieri, cu viteza cu care foști înalți activiști PCR își fac azi semnul crucii și jură cu mâna pe Biblie.

Fostul președinte ba nu o cunoaște pe fosta șefă a DIICOT, ba o cunoaște atât de bine încât a modernizat împreună cu dânsa România, pe melodia“De la moară pân’ la gară,/ toate plugurile ară.”

Ba recunoaște că a dat-o în bară cu numirea dânsei, ba ne informează că dânsa este “un profesionist desăvârșit”. Semilufturile fostului președinte au darul de a o zăpăci cu totul pe Alina Bica.

De la nedumeritul “Ce am făcut, am tras pe nas?” la izbăvitorul ”Sunt o femeie de succes în continuare.”, declarat unui ziarist la ieșirea din arestul preventiv, dna Bica este din ce în ce mai des-orientată. Unul dintre ghizi – chiar dl Băsescu.

Dar să-l încolonăm pe fostul președinte pe două rânduri (Ieri și Azi) și să defilăm cu declarațiile sale foarte ferme, în clasicul format Șpagatul Udrea – echivalentul Crucii lui Azarian în politichie.

Ieri:

Alina Bica intră în lunga listă a oamenilor cu care am dat-o în bară. E deja cunoscut că nu-s cel mai inspirat om când vine vorba de numiri. Eşecuri cu oameni cred că pot face o carte. Aveam treaba asta cu femeile sa fie promovate. Au fost sugestii care s-au dovedit reuşite, dar e arhicunoscut că nu sunt cel mai inspirat om atunci când fac numiri”.

Ce criterii a avut atunci când a numit-o şi dacă a ştiut de activitatea sa la ANRP? (aici)

”Nu am ştiut. Am numit-o cu multă încredere pentru că a răspuns în MJ de codul penal şi cel de procedură penală. Dacă vă uitaţi pe actele normative ale guvernului erau avizate de doamna Bica. Nu am ştiut măcar că este în CA.”

Azi:

“Eu o cunosc pe femeia asta de când era secretar de stat, am avut câteva discuții cu dânsa, inclusiv marea problemă Rompetrol am discutat-o cu dânsa, și, în opinia mea, este un profesionist desăvârșit, și un om care are o anume statură morală

“Dacă aș avea acum o dorință uriașă, ar fi să discut cu doamna Bica, și, dacă n-are restricții să se întâlnească cu mine, o voi vizita acasă, în măsura în care este de acord dânsa, și soțul.”

Dacă doamna Bica și soțul dânsei vor fi de acord, și vor trece peste vremelnicul “Nimeni nu e mai presus de lege, nimeni. Nici eu”, aruncat de președintele Traian Băsescu la arestarea doamnei Bica, lucrurile sunt ca și rezolvate.

Poate că, după această întâlnire, domnul Băsescu ne va explica cum s-a produs tristul miracol că trei dintre cele șase cariatide pe umerii cărora a proptit statul de drept, spre a-l moderniza, (Kövesi, Stanciu și Coldea) le-au arestat pe celelalte trei – Bica, Udrea și Georgescu. (aici)

Nu m-aș mira să aflăm de la fostul președinte că rapida prăbușire a puternicului stat de drept se datorează ”trădătoarei” Monica Macovei, care a furat ciment și oțel pentru construirea unui stat de drept paralel – M 10.

P.S. Dacă dna Bica și soțul dânsei nu vor fi de acord să se întâlnească cu dl Băsescu, eliberarea dnei Udrea din arest preventiv ar putea rezolva toate misterele. Clarificările îi vor fi comunicate dlui Băsescu, după ce cele două doamne vor avea o discuție la Paris, “ca pe vremuri”, în timpul unuiBreakfast Epicure de € 109 per capita. (aici)

 

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Traian Băsescu, Gerard Piqué și Crucea lui Azarian

 1. florin

  Ce aveti cu Pique, domnule Tudoran? :))) Pai daca omu’, asa cvasipensionar cum e, nu misca in front alde Aguero sau Ibrahimovici in fata lui, si mai joaca si semifinala de CL, inseamna ca mi-ati dat peste cap tot sistemul de valori fotbalistice… Sa-l mai si comparati cu Cristoiu, asta e blasfemie pe fata :). Va suspectez ca tineti cu Real. La nenea Base, inteleg, tineti cu Romania. Eu cred ca domnul fost (ce bine) presedinte n-are incotro si trebuie sa le multumeasca cumva arestatelor preventiv ca n-au ciripit inca. Treaba s-ar putea schimba radical dupa ce se termina procesele si or sa vada ca sentintele sunt cu doua cifre. In ani si cu executare, bineinteles.
  Ciudat e ca tot sistemul politic sta sa se prabuseasca, dar nu exista alternativa. Ma regasesc in cetateanu’ turmentat. Sa votez PRU? :)) Glumesc… Sau nu

  Reply
 2. Marian Dragoi

  Excelent articol. Si foarte vizual, si daca te gandesti ca cariatidele (scuzati, nu am avut alta rima) sunt si pe jumatate dezbracate, imaginea devine chiar interesanta. Barbatii nu pra au fata de cariatide dar nu mai conteaza.

  Reply
 3. sevar

  Da mai lăsți-l pe fostul (uau, ce bine!) preș în uitare, nu tot bombardați urechile și ochii noștri cu ce-a mai spus și ce-a mai dres! Mi-e lehamite să tot aud despre el, m-am săturat. Dacă nu-l va mai lua nimeni în seamă, a tăcea în sărăcie, ne-a mințit și ne-a înjurat destul, mai ales în ultimii zece ani. Cu cât îl citați și-l analizați, cu atât mai mult îi va umbla gura aiurea și nu mai scăpăm de ea.

  Reply
 4. Diana Lucia Zotescu

  Exceptional articolul! Punerea in paralel a celor doua variante (evidennt, diametral opuse) reamintese tuturor (ca, Doamne, cate mai uita si iarta romanul !!!) potentialul fara urias al fostei chelii cu/fara mesha de la Cotroceni de a da semnale inverse si de a arunca cu fumigene si praf in ochii ‘boborului’.

  Apeciez in special deosebitul simt al umorului si scriitura inteligenta, pe langa pertinenta analizei.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *