Voi ați înțeles de ce măsura reducerii CAS, o măsură de dreapta, demult susținută de mediul de afaceri și de partidele de dreapta, e atacată feroce de presa și unii lideri de dreapta, cu Traian Băsescu în frunte, în aceste zile? Dacă studiul pe CAS făcut de guvern există și e secret sau nu există și deci nu e secret (dar asta e secret)? Sau de ce educația, unde PSD mai avea puțin și-și dădea foc cînd dl. Funeriu își trecea legea prin asumarea răspunderii, strigînd din toți plămînii că nu e democratic, a ajuns să fie reglementată prin ordonanță de urgență? Și cum se face că deși acest procedeu scurtcircuitează consultările, atîtea sindicate au ieșit să sprijine guvernul? Sau de ce MRU și Monica Macovei, doi lideri politici foarte vocali în sprijinul unității dreptei s-au trezit în ultima clipă că vor să fie candidați? Sau de unde vin banii investiți de Cătălin Predoiu în susținerea candidaturii sale la prezidențiale, care a umplut presa electronică, și mai ales de unde vor fi achitați cînd va veni factura? Iată o sumedenie de mistere care nu pot fi deslușite rațional, e vorba de o patologie pur românească. Le iau la rînd.
Primul, urechiștii care demască urecheala nu fac decît să compromită orice discuție serioasă pe fond. Dacă reducerea CAS o făcea un partid prezidențial, condus de MRU sau Boc, care și-o doreau, tot nu ar fi avut studiu de impact, cum nu au avut reducerea salariilor (să îmi arate cineva impactul calculat asupra consumului), creșterea TVA (impactul măcar asupra colectării, dacă nu și creșterii economice), ce să mai vorbim de Legile Educației și Sănătății, de la care ne-am și certat la vremea respectivă, că din ele curgeau pe toate părțile consecințe nedorite (mari costuri) la un impact pozitiv imposibil de estimat (beneficii). Ca atare, trompetele anti-reducere CAS, măsură recomandată de toată lumea, inclusiv analiști de dreapta ca Florin Câțu (în raportul anual SAR 2013), sau Moise Guran (repetat), ce să mai spun de presa economică online, sună dizarmonic și ipocrit. Numai eu, ca editor neutru al raportului SAR 2014 am adăugat la ultima mînă că nu trebuie făcută (paisprezece top experți economici o recomandau) fără studiu de impact. Dar la mine asta e o propunere constantă, ce mă uimește e cîtă lume brusc e de partea mea. Trec peste îndoielile mele pe fond, că propaganda pontistă se înșeală că asta aduce la suprafață locuri de muncă cu carul, că mai bine ieșeam dacă reformam personalul și procedurile de la antica noastră Cameră de Muncă (singurul potențial economic în mai toate domeniile la noi e în zona administrației, nereformată, birocratică și coruptă), ce să mai vorbesc de reforma colectării impozitelor. Dar, fapt e, ați fost toți de ideea că e o chestie bună, așa, urechist, nu vă e rușine acuma să ziceți că e o urecheală? Evident că e! La fel era și cînd o propuneați voi! Că urechiști sunteți cu toții, dar unii strigați mai tare că ceilalți sunt urechiști!
Doi, guvernanți care nu pricep cum funcționează guvernul scufundă chiar propriile lor bune intenții. La cîte comunicate în limba elfă a produs și diapozitive cu economia de azi mult superioară celei a lui Băsescu, Mirel Palada sau cine mai comunică pe acolo nu a mai avut timp să se ocupe și de Ioana Petrescu, care, evident venită din academia americană, nu are nici o idee de administrația românească, și a adăugat sare pe rană spunînd că există un studiu de impact CAS, dar nu e public. Aoleo, aoleo, dacă într-adevăr există, cum ar fi cerut legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative (republicată în 2010 și publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 6 aprilie 2010) ea nu poate fi decît publică, conform Legii 544 a liberului acces la informație și a Legii281/2013 pentru modificarea Legii transparenţei decizionale 52/2003. Sau dacă există vreun motiv de a secretiza un studiu așa de important pentru viețile oamenilor, judecătorul are dreptul să îl evalueze, și vom crea această oportunitate, ca atare am cerut studiul, ca și numărul procesului verbal de clasificare a sa, și dacă nu le primesc o să mergem în instanță să hotarăscă judecătorul dacă așa ceva poate fi secret sau nu. Că nu vorba de contabilitate cum crede Victor Ponta, dacă într-adevăr acest cinci la sută din contribuțiile sociale are un impact estimat pe economia informală (slujbe vulnerabile, cum se numesc) îl asigur eu că se poate produce rapid un model econometric, care să arate acest efect semnificativ. Eu nu l-am văzut, și citesc mult, mi-o fi scăpat mie. Dar nu mai contează, ce contează e că începem deja să promovăm discreția pe față, adică eu îl am, dar nu ți-l arăt ție, fie trombon, fie sfidare, nu avem ce face cu astfel de atitudini.
Trei, consultarea universală și democratică devine sub guvernul PSD curată tîrguială obscură cu grupurile de interese, care de aia se cheamă de interese, că își reprezintă interesul lor, și nu pe al tuturor. Voi ați înțeles de ce ordonanța cu cele peste nouăzeci de modificări e susținută de sindicate, unii rectori (că cei mai mari s-au dezic între timp) și atîtea alte grupuri din zona educației care ar trebui să fie revoltate că procedura legislării de urgență sare peste consultări? Păi, pentru că ei au fost consultați, unele din multele articole sînt direct scrise de aceste grupuri de interese și pentru folosul lor, nu că între ele nu sînt și lucruri poate oportune (din nou, legea Funeriu avea și multe lucruri proaste, care creau forme fără fond ca doctoratul cu frecvență), dar ele au fost reglate în consultări cu ușile închise. Uite, poate că soluția cu doctoratul nu e să impunem forma cu frecvență cînd nu ai ce frecventa, nu există cursuri pe bune, ci pur și simplu să tăiem drastic locurile la doctorat și să nu mai poată îndruma lucrări cine nu are măcar o lucrare ISI pe bune? Sau alte variante? Păi, e periculos dacă de acum înainte în loc de consultarea aia cu ușile deschise la care poate veni oricine de pe stradă și dezbaterea în Parlament la care putem toți asista avem diverse aranjamente private între Guvern și grupuri de interese (afaceriștii, cînd vine vorba de CAS, că ei și-au calculat impactul bugetar la bugetul propriu, la cel al țării e mai problematic), sindicate, cînd vine vorba de educație, că guvernul lui Victor Ponta e cu toată lumea, nu doar cu unii. Dar, ca să zic așa, pe rînd și pe blat, nu deschis și în văzul lumii. Parlamentul în orice caz e redundant la stilul ăsta de guvernare, el se mai adună doar pentru comemorări și să ceară demisia lui Băsescu.
Patru, busculada de candidaturi la PDL e jenantă pe ultima sută de metri și periclitează șansele singurului candidat agreat de ambele partide și cu șanse la electorat, Klaus Iohannis. S-a făcut, va să zică, o înțelegere, că cine dă președintele, acela cu potențial electoral mai mare dă celorlalți poziția de prim ministru iar electoratul îl împăcăm cu fuziunea, care arată ce hotărîți suntem să terminăm cu egoismul și facționalismul din trecut și să o luăm de la zero uniți și coerenți. Brava, dar abia se parafase bine această înțelegere rațională că d-nul Antonescu și uită că el a fost cu ideea, și că deci nu mai e actor, ci succesorul meu în categoria oameni cu idei pe care nu le pun ei în practică, și începe să îi facă opoziție dlui Iohannis. D-nul Predoiu îngrașă și el porcul aruncînd cu banii pe campanie chiar în timp ce se fac sondajele (ar fi interzis în campania reală), sper că nu cu banii luați din deparcelarea dubioasă din Modrogan 1, atacată de ProDoMo săptămîna asta (vedeți aici). MRU intră și el în vrie, produce un contract de integritate, să plîngi cînd știi că Forța Civică a votat contra integrității în comisia de integritate a ARD, și nu o dată, ci regulat, și vrea în sondajele PDL, partid care nu l-a vrut în fruntea sa. La fel, Monica Macovei, ai cărei susținători, dacă aveau mai multă integritate și curaj strîngeau pentru ea semnături să candideze independent la europarlamentare, vrea să convingă PDL, partidul ăla în care ea a strîns 80 de voturi după ce le-a ținut discursul în care le-a zis că ei nu sunt buni, să pună pe alții, și PNL, partid demascat repetat de ea ca fiind de hoți, să o aleagă pe ea candidat unic și să îi facă și campanie că îl poate bate pe Ponta (cu acuza că ne duce la ruși, probabil un test de prostie a electoratului). Eu am zis demult, toți trebuiau puși în sondaje, dar nu pînă la ultima sută de metri, acuma impresia produsă e jalnică, vede toată lumea că e doar o tentativă de a strica proiectul de unificare, fără a avea altul în loc. Mai văd și pe d-nul Cataramă, reactivat de servicii la fiecare alegeri, atacîndu-l pe Iohannis, pe d-nul Cristoiu la fel, și îmi e destul, că de douăzeci de ani acești indicatori nu greșesc, dacă sînt ei puși să atace pe unul, acela e pericolul real. Asta spun și sondajele, încolonarea în spatele lui Iohannis și terminați cu prostiile, vanitățile și mai ales dorința dacă tu nu poți, măcar să strici la alții! În timp ce țineți discursuri că îl atacați pe Ponta, îl ajutați enorm, degeaba face și el prostii, că voi faceți prostii mai mari.
Toate astea sunt românisme. Atitudini tipice, care arată de ce am evoluat așa de puțin în ultimii douăzeci de ani. Antonescu a avut o idee bună- Iohannis, dar nu l-a ținut mult. Macovei a numit oameni dinfara cercului de interese, care au dat rezultate, dar ca politician a fost un eșec, nu i-a ieșit nici o reformă a PDL, și e eșecul suprem în loc să faci un partid al tău cu oameni în care crezi și care cred în tine să ceri la două partide în care nu crezi să te susțină pe tine, doar ca să le strici jucăria. Iar MRU a luat doi la sută, unde sunt argumentele că îl poate îngropa electoral pe Ponta? Ponta a numit pe cineva cu diplomă de la Harvard, dar parcă a cumpărat diploma, nu substanța, ca în frumosul sistem autohton de educație păstorit de d-na Andronescu. Funeriu o fi dat o lege naivă și stîngace, dar unele din obiectivele lui erau juste, acuma aruncăm și copilul odată cu apa? Și peste toate, ce spoială sînt pentru noi transparența, competența, buna credință și solidaritatea elementară! Toată discuția publică e falsificată, actorii recită azi replicile de ieri ale adversarilor lor fără să clipească, și în timp ce îmi pierd vacanța făcînd vizite pe la Avocatul Poporului sau dînd pentru a suta oară în judecată guvernul mă tentează al dracului să împachetez și să nu mai aud de toți cei de mai sus.
Pe multi ii tenteaza sa nu mai auda de actuala clasa politica romaneasca dar nu se prea pot debarasa de ea. Asa ca nu au ce face si cam trebuie sa o suporte.
Macar dumneavoastra aveti unde pleca,departe de balamucul romanesc!
Nu ne mai vindecam in veac!
D-na AMP,
An citit si recitit articolul dvs. Recunosc deschis ca de mult timp nu v-ati exprimat cu atat aplomb la adresa guvernantilor si opozitiei. De aceea, am sa va impartasesc parerea mea cu privirea la “topul” intocmit de dvs.
1. Guvernele PDL au avut intentia, cel putin verbala, sa procedeze la reducerea CAS.
Dar, daca nu au facut-o pana la urma, nu s-ar putea presupune ca explicatia consta in faptul ca nu au identificat acele resurse de echilibrare a bugetului, altele decat prin inventari de noi taxe sau marirea celor existente?
Puteti foarte bine sa-l banuiti pe Basescu de ipocrizie daca nu vrea sa promulge legea, dar, din pacate pentru dvs, in acest caz, Basescu chiar are dreptate: guvernul trebuie sa gaseasca resurse credibile prin care sa nu mute povara de pe umerii unora pe umerii altora. Promulgand legea, Basescu devenea raspunzator pentru efectele sociale produse. Una e sa devii raspunzator pentru promulgarea legii, propusa de guvernul tau de suflet, si cu totul altceva este sa te lasi imbrobodit de alde Ponta & Petrescu cum ca exista resurse, cand doar cu 2 zile mai inainte, la ordinul lui Ponta a fost retras de pe site-ul MFP proiectul de cod fiscal pe 2015, in care erau incluse o droaie de majorari de taxe
Banuiesc ca nu-i mai dati nici un credit lui Mirel Palada, dupa gafele facute, dar nu aveti impresia ca slide-urile in care se prezentau comparativ guvernarea ponta si guvernarea Basescu(sic!) au fost concepute de acelasi Palada? Prea debordau de prostie si prost gust, fiindca despre adevar nici nu poate fi vorba…. Slide-urile lui Ponta de la “conferinta” de ieri, parca erau compuneri la gazeta de perete din scoala lui Bula. In acest context, asa cum ati subliniat si dvs. ce credit mai acordati dnei Petrescu dupa faza cu studiul secret(pentru presedintele tarii si pun;icul larg) dar accesibil pentru FMI, BM si CE?
In fine, am ramas complet “nedumerit” ca atat Monica Macovei cat si MR Ungureanu insista sa fie inclusi in lotul de candidati supusi evaluarii. Este clar ca PDL nu are de gand sa le dea satisfactie, nu numai ca s-au trezit prea tarziu sa emita pretentii ci si pentru ca d-na Macovei n-a fost nicicand agreata pe deplin nici cand era ministrul justitiei si implementa politica sustinuta de guvernul Tariceanu.
Ceea ce surprinde intr-adevar este cat de usor si de repede au renuntat Blaga and co la principiile cu care au defilat pana acum, cat de usor au renuntat sa le ceara PNL-istilor sa-si faca mea culpa pentru evenimentele din 2007 si 2012 vizavi de suspendarea presedintelui si debarcarea lui Blaga si Anastase de la sefia camerelor parlamentare….In tot acest timp, cele doua partide ce vor fuziona sustin sus si tare ca n-au nimic sa-si reproseze pentru trecutul in care erau in tabere opuse….
Daca Herr Klaus este candidatul pentru prezidentiale, chiar nu vad ce rost mai au ceilalti precum securistul Catarama .
Sigur, Cristian Diaconescu va candida cu un scop anume: sa intre la negocierile de dupa turul I pentru sustinerea candidatului dreptei. Ar fi cel mai mare blestem pe capul nostru ca si presedintia si guvernul sa fie coordonate de psd.
P. S. Ponta inca nu stie daca se va repeta episodul din 2004, atunci cand si Nastase avea un avans mare in sondaje si s-a trezit in dimineata de dupa turul II ca a fost votat doar de Romania imbatranita, needucata si saraca…..
Sper sa reuseasca sa-si disciplineze randurile, domnii politicieni din “dreapta” romaneasca. Probabil ca frustrarile personale depasesc dorinta de a schimba ceva in peisajul politic.
Multumesc pentru analiza, doamna. Numai bine!
ce Catarama sau Cristoiu, in revista22 d-na Pora in “Candidatul dreptei – un surogat sau Macovei?” zice “Nu este exclus ca Blaga să-și facă socoteala ca Macovei, candidat independent, să fie varianta de rezervă a PDL în cazul în care Johannis va fi scos din cursă de justiție. Asta da lovitură!”
ca fost basist (m-am certat si cu taica’miu de asta) oricat de buna a fost MM la ce a facut, nu poti sa dai dovada de lipsa crasa de profesionalism si sa zici ca e buna la toate, doar din simpatie, oarba poate (prietenul adevarat iti spune adevarul).
D-na Pipidi, cu respectul cuvenit vreausa va atentionez ca nu sunteti consecventa cu ideile avute in ani anteriori venirii la conducerea tarii a USL-ului. Acum vin si va intreb daca prin atitudinea D-voastra fata de politiceni PDL care au guvernat tara in perioada de criza ati ajutat la propasirea tarii, sau din contra ati reusit sa aduceti la putere o nulitate. Consider ca a venit momentul “sa impachetati”!
Noi ceştia din România am fi încântaţi dacă în loc de “venită din academia americană” aţi spune “venită dintr-o universitate americană”. Altfel ne duce gândul spre Academia Caţavencu şi altele de acelaşi soi. În rest, “pe fond” cum se zice, bun articol, ca mai toate ale dvs. Mai ales este important să continuaţi să trageţi la răspundere puterea care dă legi şi nu le respectă.
Stimată doamnă Mungiu-Pippidi
Cât se poate de corect articolul dvs. Se mai aude ceva cu legea răspunderii ministeriale?
Pentru mine – crunte dezamăgiri MRU și dna Macovei – am și votat recent FC. Dna Macovei face foarte bine ceea ce face acolo unde este; tresărirea actuală de orgoliu devine complet inoportună.
Altfel, cu cele mai bune urări
Am citit articolul pina la “eu,ca editor neutru”.Dupa aceasta zicere nu mai are rost sa continui sa-l citesc.Eu zic sa va bucurati ca si cu ajutorul “neutralitatii”dvs au ajuns la conducere -si vor obtine si presedintele – o asemenea adunatura de oameni si un partid caruia ii tin pumnii pentru a reusi cit mai repede sa ne scoata din Europa.Nu de alta,dar sa fie multumiti cu rezultatele “neutrii”.
Bineinteles,nu aveti primitivismul celor de la antena3,avind alta clasa si alt grup tinta de lamurit-sau manipulat se spune?- dar si “neutralitatea” dvs tot despre orgolii nesatisfacute vorbeste. (orgolii – un delicat eufemism)
Asta nu-i o analiza – asta e o tirada, scrisa pe nerasuflate.
Stilul scriiturii o situeaza in categoria “opiniilor”. Parca-i un roman-fluviu, scris repede, inainte de a iesi pe usa, cu geanta pe umar.
E o sageata de zicere cu aplomb. E ca o replica pe care nu o pot retine, caci ma arde ca spun.
De unde indoielile asupra analizei.
CORR “ma arde SA spun”
Textul este exceptional. Iar unele comentarii care sugereaza ca din cauza dnei Pippidi s-ar fi ales PSD, cind dimpotriva, datorita ei a cazut Adrian Nastase, sint jalnice si arata nivelul cind sustinerea lui Basescu si Macovei a picat in jalnica propaganda si a devenit basism.
Sa ne amintim de 2012 si cine a contribuit atunci la procopsirea cu acest guvern…Cel putin de la cei cu minte ar trebui sa avem pretentia sa gandeasca si la ce va urma …Cine ar fi in top?
Evident ca Monica Macovei va candida independent, nu fiindca “i-a venit ei asa’ ci datorita presiunii publice, sustinerii multor romani care-si pun speranta in ea. Fiind membra a PDL este obligata sa parcurga niste etape, sa solicite investirea dela propriul partid. Investire pe care nu o va primi, o stim bine cu totii dar in urma acestui refuz este libera sa candideze ca independent. Si va castiga !
Monica Macovei Presedinte !!!
AnaMaria, daca nu citesti pina la capat un articol de ziar e greu sa razbesti un raport SAR, fie si primul capitol prognoza economica. Iti multumim ca iti antrenezi stilul pe aici, desi cariera literara sub pseudonim e mai greu. Fato, am fost primul sustinator al unei cariere independente in politica a Monicai. Dar a propune un presedinte independent de proiectul unificarii centrului dreapta inseamna a sabota ambele proiecte simultan. Si cei care o incurajeaza stiu bine ca ea nu are nici o sansa, nici daca like-uerile pe Facebook ar fi semnaturi la cite are acum o sa ajunga la 100 000 prin decembrie. dar planul lor e sa subrezeasca constructia PNL-PDL, care fara sa fie ideala e unica realista pe termen scurt. Nimeni nu va opreste sa construiti un partid in jurul Monicai, dar daca punctul de plecare e ajutorul dat PSD sa cistige din dezbinarea voastra publicul nu va va ierta.
draga @Monica, indica-mi te rog o prognoza electorala gresita a dnei Mungiu, eu o citesc din 1996 si niciodata nu a fost pe alaturi. Ba chiar, in primavara 2004 numai ea a spus ca Nastase poate sa piarda daca are loc unirea PD=PNL, iar in decembrie 2011 a fost singura care a prezis ca regimul PDL care parea atotputernic, se va duce dracului in 2012. De ce crezi ca brusc isi pierde capacitatea de analiza?
aceleasi standarde duble de sorginte comunista. cand greseste comunistul trebuie iertat ca asa e democratic. cand greseste democratul trebuie condamnat ca asa e democratic.
aceste anal ize care se pretind echilibrate sunt doar argumente stravezii folosite pentru infrumusetarea uslamistilor sau mai bine zis a neocomunistilor psd.
nu i frumos dna pipidi!
Stimata Doamna AMP, ma voi referi doar la un amanunt din articolul dvs., anume la minima cerinta, invocate de dvs., ca un conducator de doctorat sa aiba cel putin o lucrare (una singura !) ISI “pe bune” cum spuneti dvs. De ca sunteti atat de indulgenta ? Credeti ca in USA, Europa de (adevarat) Vest si , in general, in statele avansate 9din toate punctele de vedere) doar cu indeplinirea acestei conditii ridicule s-a ajuns la suprematie culturala si la bunastare ?? Dumnezeule, daca incepem doar cu impunerea unui stfel de criteriu SUBMINIMAL, nu vom progresa niciodata in domeniul invatamantului universitar in Romania !!! Legea Funeriu a fost foarte buna (cu mici scapari de ordin “administrative” sau “organizational” daca vreti), dar aplicarea ei a fost deturnata atat de cei care, apparent, au sustinut-o, cat si de cei care au omorat-o ulterior. De ce oare ? Pentru ca toti acesti escroci intelectuali se bazeaza pe lipsa oricarui control REAL SI SEVER al societatii civile in legatura cu PRODUCTIVITATEA investitiei publice (adica din bugetul public, ca sa fie clar) realizata in sistemul de invatamant si in cel de CERCETARE STIINTIFICA. Un astfel de control este la indemana societatii civile, dar chiar si “oamenii de bine” (sic!) din acest grup prefer sa se uite de pe margine, sa barfeasca si sa critice in van, in loc de a trece la efectuarea, concret, a unor astfel de analize, care sunt cat se poate de posibile. Dvs., care ati avut intiative de ordin practice in legatura cu aceste domenii (ma gandesc la CUC-1, 2 si la altele) ar trebui sa va folositi priceperea (la fel si capacitatea de a obtine sponsorizari !) in sensul sprijinirii actiunii de elaborare a unor stfel de rapoarte. Nu-mi luati in nume de rau, dar a va limita doar sa criticati (correct, desigur) si sa va exprimati lehamitea… asta nu produce mai nici-un effect social. Dvs. aveti un talent ultra-dovedit in a “zgudui” constiinta civila prin actiuni ce au drept rezultat analize concrete ! De ce nu va dedicati exclusive acestui scop ? Articolele de ziar sunt bune, dar pentru societati evaluate, nu pentru cea romaneasca.
@Stefan Legea raso min exista, dar nu se aplica. E cert insa ca vrem sa se aplice? Deja avem un candidat la presedintie care e amenintat ca va fi scos din cursa de ANI, desi a cistigat in toate instatele, si ICCJ nu judeca pe fond, ci doar pe legalitate, si avem cam multe procese pe abuz in serviciu. Am impresia ca nu sintem copti pentru instrumnetele astea si tentatia de a le folosi politic e prea mare. @Corneliu. Sigur ca aveti dreptate, dar la evaluarea CUC am gasit scoli doctorale care nu aveau nici o lucrare ISI per scoala, nu per coordonator (ex SNSPA) asa ca facem si noi propuneri mai modeste. Alternativ sa se revina la cerinta de a se publica doctoratl propriu pentru a putea indruma pe altii, dar unde sa il publice? Musai editura academica sau colectie academica- problema e ca la noi cartile nu sint referate anonim si publicarea in regie proprie domneste
felicitari dna amp ! please do keep fighting ! si stiu ca veti lupta in toate bataliile , si stiu ca nu e cazul sa mai spuneti chestia aia cu ” oameni cu idei (grozave ?!) pe carenu le pun ei in practica ” pentru ca vorba aia ” ginditi , ginditit ca poate reusiti sa va up-datati creerul pentru next level…” ; va rog sa va uitati putin si peste ideea asta a mea personala ( nu am facut vreun studiu de impact…) : eu cred ca poate cistiga alegerile cel care propune o masura de sprijin efectiv si eficace pentru toti tinerii de 18-25 ani ( de exemplu un ajutor de 200 euro lunar pentru ca tinerii sa simta ca nu le fuge pamintul de sub picioare : atentie ! acesti bani sa-i dea pentru romania chiar u.e. ca sprijin pentru o tara “emergenta ” ( slow-emergent country !)… pai va dati seama citi votanti ar marsha instant – cred ca 4 milioane ( sint 1 milion de tineri de 18-25 ani + 2 milioane parinti + 1 milion bunici etc …) ; aaa, dar nu stiu de ce va mai scriu ca iar nu-mi cititi textul …noroc ca mi-l arhivez eu ca si pe cele despre …forget it / but “DO SOMETHING ! ” ; OK , pe mine ignorati-ma , dar nu-l ignorati pe mister prezident traian bsescu pentru ca lui nu-i e indiferent ” INCOTRO MERGE ROMANIA POST – AMIRALA ” pentru ca in ultimii 10 ani tb chiar a tinut bine cirma …altfel eram ” in siberia…” ; va rog sa primiti my best wishes si va doresc succes in tot ce faceti bine si in ot ce ginditi bine ; poate comentez ceva si data viitoare…pa-pa !