Victoria Stoiciu

SRI salvează România și economia!

Știu că toată lumea e prinsă cu cozonaci, cu ouă roșii sau cu numărul de noi cazuri de infectați cu Covid-19. Dar se întâmplă lucruri în timp ce noi numărăm victimele sau vopsim ouă. Și TOCMAI de aia se întâmplă, pentru că atenția publică e ocupată cu altecva.

Fix în vineria mare, cât opinia publică era prinsă cu discuția despre sfânta lumină și polițiștii care o aduc sau ba, Guvernul a lansat portalul IMM Invest, care permite antreprenorilor români loviți de impactul pandemiei să aplice pentru credite fără dobândă.

Doar că să vezi și să nu crezi, la 30 de minute de la lansare, platforma a picat! Păi, suntem o țară fără It-iști, nu, cine să facă plaftorme funcționale? Buuun. A picat, deci, ce ne facem?

Cum ce? Iese frumos ministrul libertarian Cîțu și anunță că cel mai probabil am avut de-a face cu un atac cibernetic. Nu, de vină nu are cum să fie dimensionarea greșită a aplicației în raport cu traficul, nici testarea insuficientă, de vină sunt niște băieți răi care probabil ne atacă. Probabil.

Așa că ce face Guvernul galben? Anunță că platforma Invest IMM va fi transferată către STS şi gestionată de SRI!

Maximum 44.000 de microîntreprinderi vor putea beneficia de facilitatea guvernamentală. maxim 44.000 de companii își vor pune, așadar, la dispoziție datele către SRI.

Trăiască pandemia! Și starea de urgență.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “SRI salvează România și economia!

 1. mihaim

  niste cretini, a mai picat o astfel de platforma (in mai putin de 2 minute) cand a mai fost vorba de credite nerambursabile date firmelor mici parca.
  problema tehnica e de la gestionarea spatiului de stocare, astfel de proiecte nu sunt pentru neaveniti.

  Reply
 2. Rom

  De când e Cîțu libertarian (sau ultraliberal)? Dac-ar fi așa, s-ar ridica împotriva intervențiilor masive ale statului, chiar și-acum, în vreme de molimă. Nu cred că este nici mondialist/globalist. Nu-l cred nici economist (când se laudă c-a luat credite cu dobândă negativă, fără să țină seama de context!). Cred că este varză, pur și simplu. Ca și Orban, ca Iohannis, Ciolacu, Ponta, Băsescu și mulți alții ca ei.
  SRI-ul, în mod normal, trebuie să aibă experți în fraude economice (inclusiv în derularea lor prin firmele proprii sau arondate!) și protocoale de lucru cu toate entitățile statului, așa că, oricum se făcea. Acum, dacă nu funcționează, pata vine pe obrazul lor -să-i vedem!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *