Dorin Tudoran

Spuneri, presupuneri & nesupuneri

În vreme ce Donald Trump spune prostie după prostie, despre Hillary Clinton se spun prostii după prostii.

În vreme ce Hillary Clinton minte de rupe pământul, despre Donald Trump ni se spune că tot ce spune despre Hillary Clinton e o minciună – ceea ce e o minciună.

Donald Trump face “spirite de glumă” care pot fi interpretate, fără nicio rea-voință, drept amenințare cu moartea și trage de păr adevărul spre a ne convinge că Hillary Clinton vrea să lase Constituția fără cel de-a doilea amendament — ceea ce e o tâmpenie.

Hillary Clinton face ochii roată, se uită la starea jalnică în care se află politica externă americană și redebutează, în fiecare zi lucrătoare, pe Broadway în comedia ”Eu? Eu n-am nicio vină pentru acest dezastru.În weekend-uri, o găsiți la Metropolitan în “Don’t Cry for Me, Saudi Arabia“.

Despre Donald Trump, nu doar Hillary Clinton și Michelle Obama, ci și mulți republicani ne lasă să presupunem că, ajuns la Casa Albă, va apăsa pe butonul roșu și gata Armageddonul.

Cu alte cuvinte, și Hillary Clinton, și Michelle Obama, și republicanii care nu-l vor pe Trump președinte presupun că suntem niște idioți și credem în povești cu butonul roșu aflat pe noptiera președintelui care, nervos nevoie mare ori doar incompetent în ale dormitului cuviincios, aruncă planeta în aer.

Despre Hillary Clinton și echipa ei care suțin că Moscova le-a șterpelit e-mailurile ce dovedesc cum a fost sabotat și ridiculizat Bernie Sanders, Julian Assange pare a presupune că, de fapt, cel care s-a aflat în spatele “scurgerii” ar putea fi un membru al staff-ului de campanie democrat, Seth Conrad Rich.

În vârstă de 27 de ani, Rich a fost ucis, în Washington DC, în ziua de 8 iulie a.c. În mod ciudat, ucigașul nu a luat (ucigașii nu au luat) nimic din ce aparținea victimei – nici portofelul, nici banii, nici card-urile de credit, nici ceasul, nici telefonul mobil – “decât o viață”, cum remarcă tatăl celui ucis.

@CagleCartoons.com SeanDelonas.com Cage.com

                     © CagleCartoons.com  SeanDelonas.com  Cage.com

Până în ziua alegerilor, malaxoarele media vor pisa, agrega și reagrega  spuneri și presupuneri din ce în ce mai incendiare — lista celor uciși de Hillary Clinton & Her Gang va ajunge spre un milion de nume, în vreme ce numărul sugarilor călcați în picioare de Donald Trump, fiii și fiicele sale la întâlniri electorale va fi mai mare decât populația Burkinei Faso pe timp de pace.

În vremea asta, americanii vor continua să facă eforturi — uneori dificile chiar și pentru cei încă întregi la cap — de a nu se supune acestui torent pestilențial de spuneri, presupuneri și capodopere ale teoriilor conspiraționiste.

A te sustrage acestei devălmășii a devenit, probabil, forma supremă anesupunerii civice. Cinismul politicului și prostituția mijloacelor de informare în masă (aka media) nu mai oferă altă ieșire.

***

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Spuneri, presupuneri & nesupuneri

 1. Stefan Bragarea

  Stimate domnule Tudoran
  Și totuși, nu mă pot împiedica să nu am nici o simpatie pentru NICI UNUL dintre cei doi. Vetust cum sunt, rămân parțial la JFK și – tot parțial – la Ronald Reagan (minus Nancy).
  Altfel, cu bune urări

  Reply
 2. Spânu

  Ca bun roman, ma bucur de raul altora: noi in 2000 am avut „a alege” intre Iliescu si Vadim; americanilor le-a trebuit inca o perioada pt a ajunge la aceasta perfectiune!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *