Miclea Partenie

Soluții pentru continuarea noului an școlar

Fiind în clasa a 12-a, incertitudinea care îmi da uneori târcoale se simte mai intens decât aș fi simțit-o în urmă cu câteva luni.

Anul școlar a început de 6 săptămâni, dar sunt deja o mulțime de școli nevoite să mute cursurile exclusiv în online. Oricum, România nu a fost pregătită în totalitate de începerea noului an școlar, chiar dacă autoritățile au avut la dispoziție o primăvară și o vară întreagă. Un studiu IRES afirmă faptul că 32% dintre elevii români nu au acces la dispozitive electronice, iar un alt sondaj confirmă faptul că 8/10 profesori susțin că România nu este pregătită pentru predarea în mediul virtual.

Așadar, dacă aș fi pus în situația de a recomanda un set de soluții pentru un an școlar favorabil, aș afima:

  • Achiziționarea de laptopuri/tablete și asigurarea internetului pentru toți elevii, însă IT-iștii recomandă laptopturi, nu datorită mofturilor, ci datorită faptului că ar eficientiza procesul de învățare.
  • Înregistrarea lecțiilor de către profesori desemnați pe anumite specialități, acestea putând fi urcate pe o platforma online, o platforma concepută în așa fel încât să fie accesibilă oricărui elev
  • Un plan detaliat în care guvernul să ia în considerare un eventual noul val de îmbolnăviri. 

Acestea ar fi câteva soluții pentru starea în care ne aflăm, însă școala românească are nevoie să integreze, treptat, noi metode de predare, pentru a reduce discrepanța tot mai mare din educația românească.

Totuși, majoritatea elevilor susțin că școala online nu este pe placul lor și simt o mare incertitudine cu referie la acest aspect. Am stat de vorbă cu câțiva dintre ei:

La matematică ne-au fost trimise doar niște poze pe Whatsapp, cu lecțiile care trebuiau să ne fie predate în acea perioada și câteva exerciții rezolvate, din toamna această trebuie să merg la ore de matematică, nu consider că în următorul an școlar lucrurile vor capătă un sens- I.H

Simt un fel de incertitudine, mai ales că și eu sunt în ultimul an de liceu, nu cred că școlile sunt pregătite în totalitate, dacă ar fi să propun ceva, aș opta să merg la școală doar pentru materiile de bac/admitere. – G.F

Pentru mine școala online nu a fost eficientă, sunt sigură că nici pentru ceilalți, nu pot să dau vina pe profesori, a fost un lucru total neașteptat, nu doar pentru România, pentru întreagă omenire.Sper ca acest an școlar să se îndrepte către normalitate. – P.A

Miclea Partenie este ambasador in județul Mureș al proiectului Școli curate al Societății Academice din România, dar și pasionat de știință medicală și antreprenoriat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Soluții pentru continuarea noului an școlar

  1. G

    Un început de soluție ar fi ca cei care vă predau la școală și cei care îi conduc prin inspectorate și ministere să înceapă să caute soluții.
    Poate și prezidentul ar trebui, când merge la Bruxelles, să lase obsesia alegerilor și să abordeze acest subiect cu europenii. Dacă vrea o Românie educată. Dacă vrea una troglodită sub o haină liberală, este altceva. Discursul lui spune una, nefaptele lui zic altceva.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *