Dorin Tudoran

Slavă Domnului!

Vreau să zic, Slavă Domnului profesor Giruetă, România nu mai are președinte un borfaș cu nume german.

După lupte moral-seculare, care au durat vreo doi ani, profesorul Giruetă a găsit încă un răspuns la întrebarea care-l măcina – “Cine este, totuși, dl Iohannis?” –, întrebare căreia, spre sfârșitul domniei celuilalt președinte, “Henric al V-lea”, îi răspunsese în chip științific: ”Un Relu Fenechiu cu nume german.”

Printre argumente:

“Primar respectat al unui oraș de dimensiuni medii, dl Iohannis a intrat în politica națională sub egida triumviratului Victor Ponta-Crin Antonescu-Dan Voiculescu. Tot așa cum Victor Ponta a intrat în politica națională patronat de Adrian Năstase. Dl Iohannis are așadar o ereditate politică precisă, incontestabil marcată de afinitățile sale useliste încă nedezmințite. Reprezentantul în Parlament al Forumului Democratic German a votat pentru suspendarea președintelui legitim al țării. Dl Iohannis nu s-a delimitat, ba chiar dimpotrivă.”

Ce condiții trebuia să întrunească urmașul președintelui Henric al V – lea?

“România are nevoie de un președinte care știe să distingă între lege și fărădelege. De un președinte al clarității morale. De un președinte care să se opună abuzurilor, samavolniciei, corupției și mizeriei, fie aceasta materială sau morală. De un președinte categoric orientat spre Vest, nu spre Est.”

După părerea profesorului Giruetă, “Un Relu Fenechiu cu nume german” nu întrunea condițiile cu pricina.


Desen & Copyright2014 @ DION

De ieri, 1 februarie 2017, la un pic mai mult de doi ani de la ieșirea din scenă a epocalului președinte Henric al V-lea, profesorul Giruetă ne anunță că “Relu Fenechiu cu nume german” are o nouă ”ereditate politică”. La fel de ”precisă”, dar de semn contrar aceleia din 2014:

“România are un preşedinte numit Klaus Iohannis care a condamnat fără echivoc atacul mafiotic impotriva statului de drept.“

Al dracu’ Relu Fenechiu, ăsta, cu nume românesc, până și din pușcărie face tot felul de minuni!

Totul e bine, când se termină cu bine.

Text preluat de pe dorintudoran.com.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *