Dorin Tudoran

Și, și. Nici, nici

Stimate domnule Liviu Dragnea,

Și mierla, și cucuveaua își exercită dreptul la liberă exprimare. Că unii o mierlesc dimineața, din pricină că așa a anunțat, peste noapte, cucuveaua este o prejudecată. Ea stabilește un efect ilicit între cauză și efect.

Dacă pe Câmpia Mierlei, Murad a fost ucis de Miloš Obilić asta nu s-a întâmplat din cauza unei cucuvele care a anunțat, la miezul nopții, moartea sultanului de mâna sârbului.

Știu că în politică nu poți avea încredere în nimeni. Nici măcar morții electori nu se prezintă la toate referendumurile. Dar aveți, rogu-vă, încredere în vorba “Fiecare pasăre pe limba ei moare”.

Nu încercați să puneți pumnul parlamentar nici în ciocul mierlei, nici în ciocul cucuvelei. Lăsați-le să-și vadă de ale lor. Dumneavoastră vedeți-vă de ale dumneavoastră. Că aveți destule, slavă tranziției; plus acareturi.

Când o fi să o mierliți politic, nici mierla, nici cucuveaua nu vor fi de vină. Și una, și cealaltă vor continua să aibă cont pe Facebook. Poate nu știți, dar Mark Zuckerberg nu este analist politic. E om de afaceri. Deși, uneori, se joacă și el de-a Cenzura. Pe banii lui.

Vă doresc succes – fie în ramură, fie pe ramură. Sunteți liber ca pasărea cerului, așa că aveți dreptul să alegeți.

Desen and © DION

Desen and © DION

***

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Și, și. Nici, nici

 1. Michael

  Draguta replica. Insa consider ca este prea finuta exprimarea, daca luam in consideratie faptul ca au disparut miliarde de EURO si tot nu exista autostrazi, drumuri nationale civilizate, apa curenta, energie electrica.
  Asta ca sa amintesc doar de cateva lucruri „basic”, dar esentiale si fara amanunte.

  Reply
 2. Ing.silv.dr.Ionel LUPU

  Dragnea=fara democratie; Dragnea=mobilizatorul mortilor la votare: Dragnea+avidul de putere; Dragnea=dictatorul visator; Dragnea=uzurpatorul; Dragnea=Dragnea=taranul smecher de Teleorman; Dragnea=pumnul in gura si Dragnea=condamnatul care propune legi, propune legi, propune legi !!!!!!!!! Acest individ a ajuns sa ne faca legi ????????? Biata Romanie, rau am mai ajuns ?!?!?!?!

  Reply
 3. Ștefan Brăgărea

  Stimate domnule Tudoran
  Asta îmi aduce aminte de un banc extrem de vechi:
  Care este diferența dintre păsărică și furnică?
  Răspuns: Păsărica te furnică, dar furnica nu te păsărică!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *