Dorin Tudoran

Severin-Adevărul-Udrea-Cristoiu

Iată un cvartet mai redutabil decât legendarul Garrinchá-Vavá-Pelé-Zagallo. El va restabili încrederea românilor în condiția morală a statului: național în vrăjeală; federal – în îmbrobodire.

Cândva, Severin a demisonat, căci n-a putut produce lista spionilor străini din presa indigenă. S-a trezit la el doar cu lista promoției “Trocadero” de la Secu’ Băneasa & Fane Gheorghiu. N-a dat-o. Dacă o dădea, cădea guvernul.

Mai apoi, a făcut un tărăboi asurzitor împotriva compoziției apei: de ce atât de mult hidrogen? Curtea Internațională de la Haga l-a penalizat pentru port ilegal de creier și falsă diplomă de bacalaureat.

O altă curte – de data aceasta românescă – i-a aprobat cererea de a fi judecat cu ușile închise, nu cumva să fie lezate nu știu ce interese naționale și, mai ales, imaginea  de găinar a petiționarului.

Azi, deși solidar (pe ici, pe colo) cu Elena Udrea și cu Adevărul (bine temperat), Adrian Severin se întreabă de ce doamna fost-ministru spune adevăruri abia acum. (AICI)

Simplu, din același motiv pentru care și Adrian Severin, fost parlamentar european, s-a plâns că i s-a înscenat o mită (a fost “framed” ), abia după ce fusese dat în gât pentru “onorariul” solicitat.

Singurul pui de găină născut prin cezariană — în timpul tranziției de la a mânca rahat sub Nicolae, Elena și Nicu Ceaușescu la a mânca căcat din vocație — strigă și el ”Prezent! Prezent! Prezent!”

Purtând în cioc permisul unic de a oferi asistență Adevărului — când acesta se hotărăște să se sinucidă — puișorul Ion Cristoiu ciugulește jurnale Udrea și produce găinaț Coldea.

După care, se dă drept cocoșul-cocoșilor: “Cucurigu, boieri mari/Luați o plasă de doi bani!”

Elena Udrea a cerut să i se respecte câteva dintre drepturile fundamentale ale omului de celulă. Cetățenii celui mai drept stat de drept speră ca autoritățile să se dovedească drepte.

În cazul în care cererea Elenei Udrea va fi aprobată, Domnia Sa va avea următoarele drepturi, inalienabile:

să dea cu mopul; să văruiască; să înfingă zambila în brânză, să se dea cu parașuta — fără instructor — de pe pervazul ferestrei pe capacul WC-ului; și să vopsească gratiile celulei cu ojă Gold Rush (98.000 € suta de grame) produsă de Models Own.

Cum solidaritatea la români se naște cu forcepsul și moare la primul zăngănit de cătușe, în finalul prelegerii sale de drept penal transpartinic, Adrian Severin se desolidarizează în chip parșiv de adevărurile Elenei Udrea:

“Să sperăm, alături de dna Udrea, că adevărul nu va putea fi totuși încătușat! Măcar și pentru faptul că adevărul și Elena Udrea nu sunt același lucru.”

Evident, adevărul gol-goluț este că doar Adrian Severin și Adevărul sunt același lucru. De sperat, și noi sperăm să-i vedem reuniți pe Udrea și Severin. Cu advărurile lor, cu tot.

Băi, mușamale obosite, nu vă mai dați drept dantelă Valentino!

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Severin-Adevărul-Udrea-Cristoiu

 1. Dorin Tudoran

  Eu am mai pomenit-o, dar un blog personal nu este decat un blog personal. Presa? Deh, este la fel de „curata” ca oamenii despre care scrie.

  Reply
 2. Puiu

  Dle Tudoran,

  actiunea asta impotriva Udrei mi se pare a fi un soi de reabilitare cu celula in mana: intra doamna la mititica( sau ia cu suspendare ) iese pentru buna purtare sau pentru ca scrie o carte – „Cum am păcălit şapte pitici tăvălindu-mă prin paturile lor” carte ilustrată cu flori de câmp, nu se pune sechestru, nu se confiscă nimic şi, dupa 1-2 ani devine şi curată şi cinstită şi cu banii păstraţi!

  Oare, asta, numai pentru că umblă cu paiul în nas!?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *