Alexia Coman

Revenirea Generației VOT

Pe parcursul vieții tale, probabil ți s-au adresat o groază de întrebări încuietoare: ,,Ce vrei să devii atunci când vei fi mare?”; ,,Unde te vezi peste 5 ani?” sau, poate chiar de tipul: ,,De câte ori vrei să înconjori Pământul într-o singură viață?”. Și poate că aceste întrebări nu ar fi indus atâta presiune dacă răspunsurile aferente ar fi fost ușor de găsit; căci, orice întrebare fără răspuns devine o dilemă, nu-i așa?

Ei bine, noi, cei din Generația VOT, deși suntem amatori de soluții, venim la rândul nostru cu o întrebare pentru tine: ,,Ce îți dorești pentru țara noastră?”. O întrebare grea, care aduce o oarecare greutate pe umerii celui care trebuie să răspundă. Însă, noi nu adresăm niciodată întrebări fără să oferim idei – nu răspunsuri, întrucât nu există un răspuns universal la această întrebare. Noi suntem aici doar pentru a vă invita către un prim pas ca să vă aflați propriul răspuns la întrebare: alegeți cui îi acordați un vot!

Prin vot, îi faci pe cei care conduc să țină cont de nevoile și aspirațiile tale, să ia în considerare opinia ta fermă care privește viitorul țării. Așadar, ce spui, te scoatem la încă un vot?

Cine suntem noi, cei care vrem cu atâta ardoare să pui ștampila pe buletin?

Generația VOT este un grup de peste 4600 de tineri determinați să își exprime opiniile tare și clar atunci când vine vorba de cine se află la conducere: și cum facem asta, dacă nu votând,votând și votând din nou atunci când ni se oferă șansa? Prin demersurile noastre, ne dorim să scoatem cât mai multe persoane din case în ziua alegerilor parlamentare, întrucât votul lor, votul tău este foarte important și poate face diferența. Însă, Generația VOT nu este doar despre mersul la vot : este despre a demistifica procesul electoral și concepte privind funcționarea statului în care trăim (îndatoririle Parlamentarilor, alegerea unui guvern, traseul unei legi). Astfel, echipa noastră dă naștere la idei, ,,demască” concepte și încearcă o mobilizare a populației, totul într-o atmosferă cât mai pozitivă.  

Cum ne-am ,,găsit unii pe alții?” 

În prezent, Generatia VOT are peste 450 de ambasadori, tineri români din toate colțurile lumii, care fac ca tot ceea ce ne propunem să devină posibil. Și, greu de crezut sau nu, această echipă s-a strâns aproape ,,peste noapte”. Două formulare, fiecare dintre ele fiind disponibil mai puțin de două zile, au reușit să atragă în echipa noastră sute de persoane creative și implicate, care visează să schimbe România în bine.

Așadar, tineretul de la ,,butoane” a reușit, prin multă muncă, nopți nedormite, ședințe lungi (dar și foarte mult haz și voie bună) să motiveze lumea că este mai comod să trăiești 4 ani cu sistemul pe care ți-l dorești decât să stai în casă o zi, dar să regreți o bună perioadă. Încă din primele zile în echipă, ambasadorii au fost instruiți de experți în domeniul juridic din echipa Dear Society despre ce presupune votul la alegerile parlamentare, care sunt regulile din spatele acestui proces dar și care sunt mai exact îndatoririle parlamentarilor și care este legătura dintre ei și guvernanți. Generația VOT pregătește o echipă informată pentru ca ambasadorii la rândul lor să își ajute comunitatea să se informeze. 

Ce am realizat și ce ne propunem? 

Antiteza dintre ce am realizat și ce ne propunem în continuare este una dintre preferatele noastre, întrucât ne motivează să nu renunțăm la țelul care ne-a adus împreună. Chiar și pe timp de pandemie, votul nu a fost ceva ce poate fi amânat pe mâine (știi vorba aceea: să îl amâni pe mâine înseamnă să îl amâni pe patru ani). Astfel, prin mobilizare și creativitate mesajul nostru a ajuns la mii de tineri din România, implicit la tine acum – TU REPREZINȚI TINERETUL DE AZI, CARE VOTEAZĂ INFORMAT PENTRU MÂINE! Pe 27 septembrie, aproximativ 40% dintre tineri au ieșit pentru un viitor mai bun, iar pentru noi, acest pas a reprezentat stropul de succes care să ne dea putere de muncă să țintim o prezență a tinerilor de peste 50% la alegerile parlamentare.      

Acum ne dorim și mai mult. Alegerile parlamentare sunt chiar în fața noastră, iar scopul este ca tot mai multă lume să iasă la vot, un vot informat. De aceea, prin toate demersurile pe care le realizăm (campanii online, pancarte vesele cu invitații la vot și zeci de parteneriate locale), aspirăm să informăm cât mai mult tinerii români despre ce presupune votul din 6 decembrie și a îi convinge să vină în număr cât mai mare la secția de votarea alături de noi.

Astfel, prioritatea noastră ești tu, și cum ar spune cei de la Vocea României ,,TE VREM ÎN ECHIPA NOASTRĂ” – echipa noastră de oameni care își vor exprima ferm alegrile în ziua cea mare.        

Sper că ai înțeles acum că și TU ești Generatia VOT – tânărul care vrea schimbare, care nu lasă pe alții să decidă pentru el. Mai știi ce ne spuneau când eram mici: că politica e pentru oameni mari, să lăsăm pe cei îndreptățiți să aleagă pentru țara noastră?

Ghici ce? Ești la fel de îndreptățit ca și ei să decizi, să alegi, să votezi pentru aspirațiile tale. Tu reprezinți generația care hotărăște pentru ea, care merge iarna la vot, ca până vara să aibă deja loc o schimbare!      

În mintea noastră, te vedem deja dând din cap afirmativ și alăturându-te nouă, în secții, în ziua alegerilor, informat și ferm în decizia de a vota. Acum că am stabilit…sperăm să ne vedem cu tine la vot pe 6 decembrie!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Revenirea Generației VOT

 1. Razvan

  Foarte frumoasă inițiativă… așa se spune, nu?
  Singura mică problemă – mai curând dilemă – ar fi: cu CINE să votezi?
  Rotația cadrelor a ajuns la o viteză și o amploare absolut sinistre iar variantele sunt de-a dreptul patetice: bandiți bătrâni hârșiți în rele, băieți tineri cu privirile îndreptate ascuțit spre beneficii sau pămpălăi care de-abia dacă știu ce-i cu ei.
  Fiecare inițiativă aparent lăudabilă din România se dovedește a fi, în cele din urmă, fie apă de ploaie fie ceva cu ramificații în zona intereselor personale sau de gașcă, iar cel mai bun exemplu e reacția societății (?) la divesele evenimente:
  – după Colectiv au ieșit 30000 de oameni în stradă și a fost dat jos un guvern – nu la presiunea lor, să nu ne facem iluzii
  – după Piatra Neamț n-a ieșit NIMENI
  Dacă nu e clar că totul e dirijat din spate, că febeul (ca exemplu) a devenit instrument de manevră, coerciție și „guvernare” online, înseamnă că suntem chiar praf și ne merităm, naibii, soarta.
  Kismet!

  Reply
 2. para

  ” Tara noastra? ” – ori e limbaj de lemn ori e manipulare… adica fix acelasi lucru.
  La vot – in tarile in care armata sta la dispozitia poporului si nu invers – votul e intim si egoist. Democratia nu se poate autosustine fara egoismul fiecaruia dintre alegatori in momentul in care pune stampila.

  Revolutia islamica din Iran a avut larga sustinere populara. Evident ca nimeni nu isi dorea dictatura islamica pentru sine, ci pentru binele poporului. Le-a iesit iranienilor asa cum iti doresc si dumitale, domnisoara, sa iti iasa.
  Pe nas

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *