Alex Costache

Radu Budeanu, patronul de tabloide vizat de DNA, le-ar fi spionat la Paris pe Elena Udrea şi Alina Bica. Andrei Pleşu a fost şi el printre ținte

Cel puţin acesta este răspunsul neoficial al celor din sistemul de Justiţie dacă întrebi cine le-a făcut fotografiile la Paris Elenei Udrea şi Alinei Bica. Pozele au fost publicate în campania prezidenţială de anul trecut. Radu Budeanu de la Cancan şi amicul lui, Bogdan Buzăianu, „cel mai mare băiat deştept din Energie” le-ar fi spionat pe cele două dive la shopping ca să le aibă la mână. Conform unor surse judiciare, Buzăianu voia să scape de dosarul Hidroelectrica de la DIICOT, cel privind băieţii deştepţi din Energie.

Nu o să îţi vină să crezi, dă click aici – ar fi titlul tabloid al ştirii că filosoful Andrei Pleşu a căzut şi el victimă paparazzilor lui Budeanu, care au şi emisiune la RTV, staţia de ştiri controlată de deputatul Sebastian Ghiţă, prietenul premierului Victor Ponta.

Şi un episod uitat: F…. cu Ghiţă şi cu Ponta al vostru!” a fost reacţia lui Marian Vanghelie când a aflat că este urmărit de paparazzi în campania electorală de anul trecut de la prezidenţiale.

Percheziţii la Cancan, vizat Budeanu. DNA a făcut descinderi la Can Can Tv SRL într-un caz privind trafic de influenţă si spălare de bani în care ar fi implicaţi politicieni şi patroni de presă. Au avut loc 26 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov la firme, cabinete de avocatură şi la sediul unei instituţii publice.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii Can Can Tv SRL sunt Orlando Valache şi Radu Prunaru. Valache este administrator şi şeful paparazzilor de la Cancan. La începutul anului, paginademedia.ro anunţa că fondatorul Cancan, Radu Budeanu, a vândut afacerea către mai vechiul său colaborator, Adrian Artene. În anii 2000, Budeanu şi Artene au fost colegi la ziarul Ziua. Afacerea înseamnă tabloidul online cancan.ro şi emisiunea Cancan tv de la România tv, staţia de ştiri controlată de deputatul Sebi Ghiţă. Potrivit unor surse judiciare, Budeanu este vizat şi el de dosar şi a fost căutat ieri de procurori. Este plecat însă din ţară.

Face parte din celebrul grup de la Monaco. Radu Budeanu are 36 de ani şi este fiul oamenilor de televiziune Radu şi Delia Budeanu. Deţine şi revista tabloidă Ciao. A fondat ziarul Averea împreună cu Horia Tabacu, cotidian transformat apoi în tabloid şi vândut lui Dinu Patriciu sub brandul Click!.

Relaţia cu Buzăianu. În 2007, Budeanu a fondat ziarul Cancan. Afacerea a fost dezvoltată împreună cu Bogdan Buzăianu, considerat „cel mai mare băiat deştept din Energie”, finul fostului ministru PSD al Economiei, Dan Ioan Popescu, ambii de neatins de Justiţie.

“În 2007, îi construieşte lui Buzăianu şi Budeanu tabloidul Cancan”, scrie despre Horia Tabacu actualul redactor şef al EVZ, Simona Ionescu, pe blogul personal. În martie 2009, paginademedia.ro a lui Petrişor Obae publica umătoarea ştire exclusivă: “Energy Holding, oficial în acţionariatul cotidianului Cancan”. Obae a publicat atunci şi documentul din Monitorul oficial. Îl găsiţi aici.

Cine e Buzăianu. A deţinut compania Energy Holding, devenită ulterior Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustrie. Energy Holding a încheiat cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, de aproape 1 miliard de dolari, pe vremea când ministrul Economiei era naşul DIP:

Cel mai important contract bilateral dintre S.C. Hidroelectrica S.A. şi Energy Holding S.R.L. a fost încheiat la data de 14.01.2004 fără respectarea reglementărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi la preţuri ineficiente din punct de vedere economic de la momentul încheierii contractului până în prezent, valoarea contractuală pe perioada de 10 ani a energiei electrice tranzacţionabile depăşind 1% din Produsul intern brut al României în anul semnării contractului” – a acuzat procuroarea DIICOT Adriana Cristescu de la Serviciul de combatere a macro-criminalităţii economico-financiare în rechizitoriul din 2012 de trimitere în judecată a directorilor Hidroelectrica care au semnat contractul cu Buzăianu.

Directorii sunt acum în puşcărie fiind condamnaţi, însă partea de dosar cu Buzăianu nu a plecat niciodată către instanţă. Cazul se află acum la DNA.

Budeanu şi Buzăianu le-ar fi spionat pe Bica şi Udrea la Paris. Potrivit unor surse din Justiţie, Budeanu şi Buzăianu s-ar afla în spatele fotografiilor cu Elena Udrea şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, la shopping la Paris. Fotografiile au fost publicate în campania prezidenţială de anul trecut.

Paparazzi sau serviciile? Paparazzi lui Budeanu este varianta celor din sistemul de Justiţie, alte voci din spaţiul public fiind de părere că fotografiile de la Paris au fost făcute de serviciile secrete. Şeful statului de la acea vreme, Traian Băsescu – susţinător al candidatului la preşedinţie, Elena Udrea – a acuzat mâna serviciilor, inclusiv a celor franceze. Preşedintele a cerut serviciilor un raport pe care până la urmă nu l-a mai dat publicităţii spunând că este clasificat. Băsescu a declarat că a vrut să îl demită pe generalul Coldea, şeful operativului din SRI, ba chiar a avut redactat decretul de demitere, dar până la urmă nu l-ar mai fi semnat. “Am avut decretul scris, doar că nu l-am semnat, dar am primit un alt raport al serviciului în 2 săptămani care îmi arăta o altă realitate decât cea intuită inițial. El a fost scris și eu am spus vreau un raport. Dacă raportul îmi confirma presupunerea că sunt servicii românești aș fi semnat decretul, era evident că era un joc politic”, a declarat Băsescu în februarie 2015.

Voia să scape de dosar. Mergând pe prima variantă, Budeanu şi Buzăianu şi-ar fi pus paparazzi să le fileze pe cele două prietene la shopping ca să le aibă la mână. Buzăianu ar fi fost interesat de închiderea dosarului său de la DIICOT, aflat în lucru la procurorul Adriana Cristescu. De aceea ar fi spionat-o pe Bica.

Fosta şefa a DIICOT ar fi încercat să o înlăture din dosar pe procuroarea Cristescu. Potrivit unor surse din cadrul DIICOT, Bica i-a făcut Adrianei Cristescu sesizare la Inspecţia Judiciară pe motiv că tergiversează cazul lui Buzăianu (în loc să îl claseze).

L-au spionat până şi pe Pleşu. Deşi pare greu de crezut, paparazzi tabloidelor lui Radu Budeanu l-au filat şi pe filozoful Andrei Pleşu, după cum puteţi vedea aici și aici

Filajul la Pleşu a fost mediatizat şi în emisiunea Cancan de la RomâniaTV, mulţi punând acest lucru pe faptul că filozoful avea opinii politice defavorabile candidatului PSD la preşedinţie, Victor Ponta.

Marian Vanghelie, ținta și el

Un episod care trebuie notat în context a fost şi cel în care Marian Vanghelie, urmărit de paparazzi, i-a înjurat pe Ponta şi pe Ghiţă în plină campanie prezidenţială. În octombrie anul trecut, Vanghelie a avut un incident cu paparazzi:

“Marian Vanghelie: Ce e, mă, de ce ne urmăriţi?
Paparazzi: Bună seara. Cine vă urmăreţte? Nu v-am urmărit.
M.V.: De ce ne urmăriţi, mă? Băă,îl arestăm pe Ghiţă!!, Bă, f..! Îl arestăm pe Ghiţă, mă? F… cu Ghiţă şi cu Ponta al vostru! Băă, ştii ce ăa….îţi rupem picioarele, mă! Fii atent ce-ţi spun: că am şapte maşini pe voi acum, am trimis! Dacă vă mai prind o dată, vă bag în spital!”

Incidentul a fost filmat şi publicat însă de wowbiz.ro, nu de către tabloidele lui Budeanu.

Relaţia cu Dragoş Dobrescu, un alt exponent al Grupului de la Monaco.

În martie anul trecut, Radu Budeanu şi Dragoş Dobrescu au intrat în acţionariatul companiei de salubritate Romprest. Firma îl are ca acţionar majoritar pe Florin Walter, fost Bucşă, finul ministrului PSD al Transporturilor, Miron Mitrea. Walter este dat în urmărire internaţională şi ar fi localizat şi prins în Emiratele Arabe după ce a fost acuzat de DIICOT de o fraudă de 20 de milioane de euro. Mitrea este şi el în puşcărie fiind condamnat pentru corupţie.

Alţii membri ai grupului de la Monaco ar fi milionarii în euro Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg, Radu Dimofte, Dan Fisher, Dumitru Nicolae zis Nicu Niro, fostul mare tenisman, Ion Ţiriac, fostul ministru PDL Adriean Videanu şi Bebe Ionescu, cuscrul fostului preşedinte Traian Băsescu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Radu Budeanu, patronul de tabloide vizat de DNA, le-ar fi spionat la Paris pe Elena Udrea şi Alina Bica. Andrei Pleşu a fost şi el printre ținte

 1. Costin

  Sunt foarte curios dacă Puiu Popoviciu va fii vreodata acuzat, condamnat, si sa execute ceva vreodată. Nu stiu de ce dar nu prea cred.

  Reply
 2. buburuza

  Radu Budeanu si Radu Prunaru se cunosc din copilărie. Prima generație de copii de bani gata din cartierul Primăverii , de pe bulevardul Primăverii. Radu Prunaru baiatul lui Lucia (fosta mana dreapta a lui Adrian Sârbu) si Victor Prunaru (cameraman Tele 7 ABC Pro TV..)
  Radu Budeanu tinut in puf si cu o „foame” de faima si bani greu de stins a făcut tot ce i a stat in putere si s a folosit de orcine (călcând pe cadavre).
  Orlando a intrat in gașca lor un pic mai tarziu (96-97)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *