Mihai Goțiu

PSD respinge legea anti-plagiat, care propune publicarea doctoratelor în format electronic

Mihai Goțiu, blog de parlamentar

Primul proiect de lege anti-plagiat, a fost respins în Comisia de Învățământ, știință, tineret și sport din Senat de majoritatea PSD & ALDE.

Liviu Pop s-a făcut luntre, punte și genunche să obțină un vot de respingere a unui prim proiect care și-a proprus să asigure accesul publicului la lucrările de doctorat, în format, electronic, astfel încât să poată fi verificată originalitatea acestora. Mai mult, PSD nu a fost de acord nici măcar cu o amânare a votului, pentru a avea timp să răspundem obiecțiilor ridicate și pentru a primi un răspuns de la Ministerul Educației, referitor la modul în care școlile doctorale respectă obligația de a depune un exemplar în format electronic.

De unde această teamă și lipsă de voință pentru a lupta împotriva furtului intelectual? Ce îi oprește pe cei de la PSD și ALDE să spună ”NU” imposturii? De ce sau DE CINE le este este frică? Ce forțe din Statul Paralel, pe umerii cărora aruncă toate relele din România, îi împiedică să își asume responsabilitățile cu care au fost investite și investiți de către cetățenii acestei țări?

”A plagia înseamnă a fura. E un furt cu efecte la fel de nocive, precum un furt din banii publici. Un doctorat plagiat aduce foloase necuvenite pentru cei care l-au obținut: sporuri salariale nemeritate, recunoaștere publică bazată pe minciună, atestarea unor competențe care nu există, înșelarea încrederii celor de lângă tine. În același timp, aruncă în derizoriu munca celor care și-au obținut doctoratele pe munca și eforturile proprii, instituie o stare de suspiciune și neîncredere în societate și relativizează orice merit.” – fragment din declarația politică susținută, astăzi, miercuri, în plen.


Despre același subiect – Sidonia Bogdan: Pe culmile imposturii! De ce ar vrea un deținător de doctorat să-și ascundă opera?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “PSD respinge legea anti-plagiat, care propune publicarea doctoratelor în format electronic

 1. G.

  De ce vă bateți cu morile de vânt? Încercați să căutați sprijin în altă parte. Nu cereți legi anti-hoție de la hoți. Faceți lobby ca toți cei care fac uz de titlul de doctor în știință pentru a participa la proiecte cu finanțare europeană să-și facă publică teza. Sau căutați finanțări de la structuri internaționale pentru a construi o bază de date cu tezele.
  Întotdeauna există soluții, dacă se caută (știți foarte bine că și-n domeniul educației este ca în cel pe care îl cunoașteți foarte bine – cel al mediului).
  Nimic nu este în van, doar statul cu mâinile încrucișate. Succes!

  Reply
 2. Dumitru

  Daca e adevarat, atunci e un scandal. Presupunerea mea este ca in stiinte umane nu prea vor multi transparenta, pentru ca nivelul e slab.

  Reply
 3. Ghitza

  Am cautat pe pagina comisiei si n-am gasit absolut nimic. Despre ce vorbeste Gotiu? Link or it didn’t happen!

  Reply
 4. Fabiana

  Cereti hotilor sa dea o lege contra…hotiei! Asta este soarta cu PSD-Alde. Ne meritam soarta pe deplin!

  Reply
 5. Fratzii Gracchi

  Draga Dumitru, nu numai in stiintele umanistice (nu tocmai „umane”, cum zici d-ta) nivelul este slab. Abia in ultima vreme a crescut nivelul tezelor in stiintele exacte – mai putzin in cele ingineresti – dar mai e mult pana departe si pe-acolo. Nimeni nu vrea competitzie, toata lumea vrea doar catedre / sefie-de-lab / directorat si alte asemenea !

  Reply
 6. Fratzii Gracchi

  PSD a respins propunerea de lege „pentru ca poate” ! Ati mai auzit asta, nu-I asa ? Noroc ca corpul electoral este, in marea sa majoritate, inept in intzelegerea importantzei acestei legi… deci vor „putea” inca multa vreme.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *