Mihai Goțiu

Pile nemuritoare. Fa-bu-los!

Ministerul Cercetării și Inovării ne-a informat, pe site-ul oficial, că un cercetător român ar fi inventat perpetuum mobile. Mai exact chestiunea aia mitologică care ar funcționa la nesfârșit fără niciun impus exterior. Sau, altfel spus, energie nesfârșită! Invenția poartă numele de Pile Karpen.

Și uite așa am aflat și explicația pentru care Ministerul Educației Naționale a tăiat locurile bugetate de la marile universități din România. Pentru ce am mai avea nevoie de educație și cercetare, atâta vreme cât românii sunt în stare să inventeze un perpetuum mobile cu finanțări de doi lei?

După ce au fost urechiați de ziariști și au înțeles că Pilele Karpen sunt, totuși, altceva. reprezentanții Ministerului Cercetării și Inovării au retras comunicatul de pe site. Pentru că, în ciuda geniului înnăscut al românilor, perpetuum mobile e doar un mit, o fantasmă. O chestiune la fel de științifică precum poveștile cu Soarele care s-ar învârti în jurul Pământului, cu Pământul care ar fi plat, cu răceli vindecate cu descântece ori boli mai grave tratate cu moaște sfinte.

Nu există PILE KARPEN NEMURITOARE! Nemuritoare sunt doar PILELE din sistemul PCR – adică: Pile, Cunoștințe, Relații. Iar acest principiu – al Pilelor Nemuritoare – e singurul domeniu în care România e lider european detașat. Inclusiv, atunci când e vorba de educație și cercetare. Iar efectele perpetue generate de aceste Pile Nemuritoare sunt ignoranță, clientelism, înapoiere.

Mai pe scurt, sărăcie. Perpetuă.


Mihai Goțiu, blog de parlamentar


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *