Dorin Tudoran

Ca vechi defăimător de țară și sabotor la fundamentul-bazei-temeliei suveranității României profunde, încă de pe vremea Părinților Fondatori ai PSD – Nicolae și Elena Ceaușescu – am și eu o întrebare pentru dl Liviu Dragnea

La al nu-știu-câtelea Congres al PSD, dl Liviu Dragnea a combătut înfășurat în sloganul „Mai consecvent ca moartea!”

Printre perlele aruncate în sală de pe scena Sălii Palatului de Președintele Puterii s-a numărat și aceasta:

„Atunci când voci cunoscute își sabotează cu bună știință țara, cu declarații antiromânești, pierdem suveranitatea.”

Tradus din română în pesede:

„Din cauza celor care spun adevărul, nu mai putem fura și noi câteva făbricuțe; nu mai putem tăia și noi câteva păduri ca să ne facem scaune de import; nu ne mai putem face cratițele miniștrii; nu ne mai putem trage și noi Transfăgărășanul în curtea casei; nici măcar nu mai putem înregistra județul Teleorman în Brazilia, unde să-l pitim între cătunele Rio de Janeiro și Minas Gerais – cu vedere la ocean și jet personal ca al lui Neymar. Se impune…“

Desen & © – DION

Binențeles că se impune.

Se impune o lege – ba chiar două – care să pedepsească defăimarea țării.

Ca vechi defăimător de țară și sabotor la fundamentul-bazei-temeliei suveranității României profunde, încă de pe vremea Părinților Fondatori ai PSD – Nicolae și Elena Ceaușescu – am și eu o întrebare pentru dl Liviu Dragnea:

“Pe mustața ta, nenicule?”

Articol preluat de pe blogul autorului


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Ca vechi defăimător de țară și sabotor la fundamentul-bazei-temeliei suveranității României profunde, încă de pe vremea Părinților Fondatori ai PSD – Nicolae și Elena Ceaușescu – am și eu o întrebare pentru dl Liviu Dragnea

 1. Adrian

  N-aș crede că o lozincă poate fi tradusă, chiar și în pesede.

  Altfel, putem demonta lozinca, dacă avem timp, chef și chiar credem că e util: de pildă, ce înseamnă „voci cunoscute“, cum adică „bună știință“ când vorbești despre sabotaj, etc etc, finalmente dacă nu cumva declarația însăși este „antiromânească“ în cunoștință de cauză (iar nu cu „bună-știință“) tocmai că putând fi demontată cu atâta ușurință merge în sensul chestionării finalmente și a ceea ce ar putea însemna ori nu vreodată (anti-) românism și dacă chiar așa ceva există „pe bune“ sau e doar o mini-lozincă de vreme ce tot apare (la nesfârșit) prin lozincuțe sau lozinci mai mărișoare.

  Pe scurt, ați concluzionat excelent.

  Mă întreb, dacă vreo „voce cunoscută“ (declarată probabil astfel la congresu’ lu’ pește, pardon, paișpe’ dintre foștii camarazi) afirmă, de pildă, că România seamănă un pic cu Gabon, Zair, Kenia, sau, de ce nu? cu un pește-scalar, care ar fi consecințele, e defăimare a acelora, constatare, impresie, „nu se face“, întreabă un prieten, etc etc.

  Reply
 2. Nelu Stiuca

  Suveranitatea si Securitatea Nationala a Romaniei implica toate problemele socieatii: economia, echilibrul social, educatia, sanatatea, apararea, diplomatia, justitia, administratia si ordinea publica.
  Scopul Securitatii Nationale este legitimat inclusiv prin promovarea si apararea intereselor fundamentale ale Romaniei si U.E, protejarea cetatenilor romani, garantarea drepturilor fundamentale si a libertatilor individuale ale acestora si ale membrilor comunitari.
  Atingerea acestui scop este serios amenintata de incompetenta, intensificarea fenomenului coruptiei si a infractionalitatii care pericliteaza indeplinirea obiectivelor nationale (ex. aderarea la Spatiul Schengen, construirea infrastructurii, dezvoltarea, economica, a invatamintului, a sanatatii, a agriculturii, a turismului etc.) si afecteaza in special functionarea sistemului politico-institutional, eficienta si continuitatea procesului de reforma economico-structurala, implementarea unei economii eficiente, extinderea si consolidarea relatiilor cu statele democratice occidentale si cu institutiile economico-financiare paneuropene, integrarea deplina in structurile euroatlantice.
  SUVERANITATEA prin definitie este pretentia unui popor de a fi autoritatea politica, nesupusa fata de vreo alta putere superioara, in ceea ce priveste luarea deciziilor politice si aplicarea lor. In sistemul sociopolitic mondial SUVERANITATEA este pretentia statului de a se autoguverna pe deplin, conform unor norme de drept bazate pe o anumita morala, iar recunoasterea mutuala a pretentiilor la suveranitate este baza societatii internationale.
  Dupa decembrie 1989 poporului roman i s-a deschis calea istorica spre suveranitate si la autodeterminare totala, dar aceste deziderate nu se pot realiza din cauza INCOMPETENTEI si IMORALITATII datorate proprilor nostri romani semidocti, submediocri, incompetenti (paranoici) care se vor, prin autoimpunere a se autointitula elite sau “genii” politice sau publice precum si a coruptiei generalizate care stapineste Romania si este prezenta in toate domeniile vietii sale (invatamint, sanatate, administratie, justitie, etc.)
  Pentru a i se reda SUVERANITATEA si stralucirea dumnezeiasca meritata poporului roman trebuie reduse pe cat posibil din spatiul public, dilentantismul, impostura, submediocritatea si flagelul CORUPTIEI pe care il exercita nonvalorile (asa zisele elite politice) asupra sa. In acest scop este nevoie mai intii de toate de o PUTERE POLITICA formata din elite cu competente dovedite, comparabile cu cele existente in statele emancipate ale lumii si cu grad ridicat de INEGRITATE si MORALITATE.
  Coruptia (imoralitatea, necinstea) dezvoltata in ultimii 28 de ani afecteaza cvasi – totalitatea domeniilor sociale si in ultima instanta pe cetatean, de la ale carui drepturi si interese fundamentale porneste insusi conceptul de securitate nationala.
  Lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate trebuie sa constituie problema centrala a institutiilor fundamentale ale statului, care au competenta in domeniu deoarece dupa 28 ani de la evenimentele istorice, din decembrie 1989, cind a fost marcat momentul trecerii de la COMUNISMUL – STALINIST la LIBERTATE – DISCRETIONARA, societatea romaneasca a ajuns la stadiul de IMORALITATE NATIONALA.

  Reply
 3. Catalin Toma

  Se pare ca mustata lui D a ajuns mai tare decat ciocul lui C sau suvita(metamorfozata ulterior in chelie) lui B. Doar Iliescu era lipsit de defecte dar pana si el avea mici hibe: mai dadea din mana, chema mineri sau restituia revolutii.

  Reply
 4. Populus

  Meritați un răspuns ca de la un șmecher din spatele autogării din Alexandria: E păcat să lași banii la fraieri. Cât mai ține. Cât nu, populăm țările tropicale cu gunoaie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *