Dorin Tudoran

O asonanță cu ghinion: Coldea/Codlea

În ipostaza de analistă politică, Elena Udrea aparține școlii Roller-Tismăneanu: poate dovedi orice, cu condiția să fie singura care vorbește.

Privilegiul cu pricina a dispărut și Elena Udrea s-a trezit, peste noapte, o soprană de coloratură ciripind împotriva unui cor de bassi profondi.

O cacofonie deloc enigmatică tulbură prestația acestei Maria Callas rămasă fără sprijinul flotei de epoleți pierdută de armatorul divinizat.

Mintea s-a tulburat și confuziile au început să-i joace feste. O asonanță de duzină a transformat-o din petală în ghimpe. Riscul rimei imperfecte.

Elena Udrea nu e vreo lumină, totuși îmi vine greu să-mi explic cum de l-a confundat pe gheneralul Florian Coldea cu Florăria Codlea.

Bătută un deceniu doar cu flori prezidențiale, Elena Udrea a uitat cum e să ți să pună în mână dârlogii umilinței. Și nici nu dă semne că vrea să învețe.

Dacă tunelul în care a intrat are și un capăt unde ce licăre nu e doar un licurici amețit, ci chiar o rază de lumină, numai Dumnealui știe.

Deocamdată, însă, Dumnealui nu spune nimic decât că a redescoperit dulceața vieții de familie.

Dar vine ea, primăvara și dă el – colțul ierbii.

Până atunci, Elena o ascultă pe Alina suspinând în “tubulatură”: Love me Tender,/Love me sweet…

nutzi“Păsărică, mută-ți cuibul/Și te du?”

 

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “O asonanță cu ghinion: Coldea/Codlea

 1. daniela nicolescu

  Se intampla sa te ia gura pe dinainte. Sau sa faci „glumita” cu intentie. Cred ca intre prieteni, doamna Udrea asa il poreclise pe domnul Coldea. (E inspirata, daca nu aproape inevitabila)

  Personal mi s-a intamplat sa-i zic unei doctorite arogante si neiubita de colegi ( de unde stiam porecla) Garcea in loc de Gacea.

  Reply
 2. Culai

  Canalia, tot canalie e, chiar dacă-n loc de canal, stă-n piramidionul social.
  Şi o ţară ajunsă pe labele canaliilor arată ca a mea, Biata!

  Reply
 3. geo

  Personal am crezut ca asonanta cu pricina este mai degraba o balba a unui actor preocupat sa-si faca rolul, care urmareste sa se ascunda din nou in spatele corului antic, Parlamentul cu comisia, asa cum a mai facut-o acum cativa ani cand era pe culmile puterii.
  Dupa vestile proaspete cu jurnalul din campanie constat ca ne-am procopsit cu o madama Stael de Dambovita care uita esentialul: adevarata Mme. Stael era in totala opozitie cu puternicul vremii, Napoleon, si nu sursa de informatii „alternativ de sincere” a lui voda!
  E drept, ambele doamne erau in atentia unor persoane precum Fouche, respectiv Coldea… cu o mica dar uneori esentiala diferenta: fiul lui Fouche a ars dupa moartea tatalui arhiva personala a acestuia si statele de plata cu informatorii din lumea buna a Parisului, fara sa le citeasca.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *