Victoria Stoiciu

De mai multă multă colectare avem nevoie, nu de austeritate

Comisia Europeană a declanșat procedura de deficit excesiv pentru România.

Florin Cîțu anunță că are un plan de reducere a deficitului. Știind personajul și orientarea sa ideologică, ne așteptăm la tăieri masive și la austeritate.

Soluția de reducere a deficitului nu sunt tăierile, ci creșterea colectării. Nu de austeritate are nevoie o țară sub-dezvoltată ca România, ci de mai mulți bani la buget. Asta înseamnă reformă reală a ANAF, dar și impozit progresiv pe proprietate, pe avere, pe profituri.

De trei decenii încoace, competiția politică între partide a fost pe tăierile de taxe. Este vremea ca măcar câțiva politicieni curajoși să își asume schimbarea de paradigmă și să construiască ceea ce se cheamă o țară ca afară – o țară în care povara fiscală care apasă pe umerii consumatorilor și angajaților e mutată pe umerii capitalului și a celor bogați.

#CampaniaViațăȘiMuncăDecentă


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “De mai multă multă colectare avem nevoie, nu de austeritate

 1. taunul77

  Adevarul e ca in Romanica, cota unica si-a cam trait traiul …
  Dar cine are curaj sa-si asume alt sistem de impozitare? Si sa nu mai permita multinationalelor sa fenteze impozitarea justa?

  Reply
  • Dumitru

   De fapt, in Romania inca nu suntem nici macar in punctul in care cota unica este principala problema. Daca ar plati multinationalele redevente decente pe petro si gaze are fi deja OK… Dar nu e cazul. Problema este ca din punctul de vedere al guvernarii ne-am intors la regimul „suditilor straini” de la inceputul secolului 19 (perioada post-1945 nu se pune, pentru ca atunci eram oficial ocupati). Aspectele „macro” ale guvernarii sunt decise de ambasadele straine, care isi apara interesele politice si economice.

   Reply
 2. John Lukacs

  Da, „colectarea” averilor nejustificate ale hotilor care au jefuit Romania timp de 30 de ani si aplicarea de „botnite” pentru cei de acum, pentru ca trebuie odata stopat acest jaf !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *