Dorin Tudoran

Ne-am putea lipsi de aportul lui “Bratosin”?

Inițial, Ciprian Nica, Vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a declarat că nu a colaborat cu Securitatea.

În octombrie 2009, analizând documentele puse la dispoziție de CNSAS, Secția Contencios a Curții de Apel București a decis că Ciprian Nica a fost informator al Securității. (aici)

Ciprian Nica face apel, dar, în 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție menține verdictul dat de prima instanță – colaborator al Securității.

Deputatul își modifică declarația și recunoaște că a semnat, în ziua de 2 iunie 1976, un angajament cu Securitatea, dar respinge acuzația că este autorul notelor informative care îi sunt atribuite.

Instanța cere o expertiză grafoscopică. Expertiza stabilește paternitatea notelor – Ciprian Nica. Sentința este definitivă. (aici) și aici)

Definitivă pare să rămână și poziția de parlamentar a lui Ciprian Nica, pe care legea pare să-l fi uitat – minciună în declarația privind colaborarea cu Securitatea.

Ciprian Nica are aceeași opinie ca și colegii săi parlamentari în legătură cu inexistența vreunui motiv care să-l facă incompatibil cu poziția de parlamentar și cea de Vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Fostul informator, care a interpretat pentru Securitate rolul “Bratosin”, este creditat cu următoarea declarație plină de bun-simț parlamentar postdecembrist:

“De ce să îmi dau demisia din Comisia Juridică? Cu ce afectează verdictul de colaborator? Că nu mai este poliție politică.”

Cum să afecteze? Dimpotrivă, face bine sănătății morale a țării și regenerează șoriciul parlamentar.

08.02

Chiar nu putea fi desemnat alt parlamentar să prezinte amendamentul la OUG 31/2002 privind interzicerea “organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și al promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”, cărora le este subsumată și Mișcarea Legionară?

Cum s-a votat cu 302 voturi pentru, 3 abțineri și niciun vot împotrivă, am putea – așa, în chip simbolic, cum simbolic au fost condamnate și dictatura comunistă, și crimele comise de Securitate – să eliminăn din cele 302 voturi pentru, votul fostului informator al Poliției Politice comuniste?

Fie 302, fie 301, mesajul votului este la fel de limpede. Dar ar fi mai curat, fără aportul lui “Bratosin”.

Nu-mi spuneți că este inutil, fiindcă în Parlament (și nu doar acolo) sunt mulți alți “bratosini”.

Știu, dar de undeva ar trebui început, nu?

 

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Ne-am putea lipsi de aportul lui “Bratosin”?

 1. Dan

  Ma intreb retoric: Oare acea OUG 31/2002 privind interzicerea “organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și al promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii” de ce nu cuprinde o interdictie si a simbolurilor cu caracter comunist? Oare comunismul nu a facut suficiente victime si nu a schilodit suficient de multe suflete pentru a merita aceasta alaturare? Sau sunt prea multi „fosti” membrii de partid in politica si ei nu se pot exclude tocmai pe ei

  Reply
  • Florin Popescu

   Da,buna intrebare,de ce,dupa atâtea crime și vieți schilodite,nu includem și comunismul? Cum procedam sa o facem?

   Reply
 2. Corneliu

  Toti fostii comunisti in viata ar trebui supravegheati si verificati periodic iar toti cei care si-au facut studiile in perioada comunista ar trebui reevaluati de actualul sistem de invatamant,renumit pentru competenta si exigenta lui si concediati iar copiii lor ar trebui evaluati psihologic !!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *