Dorin Tudoran

Marele Comunicator

Dl Teodor Meleșcanu este pe cale să devină pentru români ce a fost Ronald Reagan pentru americani – “The Great Communicator”.

Eternul externist al României de Interne și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu scandalul provocat de măsurile adoptate de Guvern referitoare la grațiere și modificarea Codurilor penale.

Diagnosticul:

“Se puteau prezenta mult mai bine și au fost probleme de comunicare. Sper să le depășim.”

Despre Ordonanța 13, e de așteptat ca la Bruxelles să răspundă cam așa:

“Ordonanța este excelentă; numărul ei este problema – 13 aduce ghinion. Îi vom da numărul 14 și cu asta s-a rezolvat totul. Inclusiv problemele de comunicare.”

În legătură cu posibilitatea abrogării Ordonanței 13, șeful diplomației române a răspuns, firește, foarte diplomatic:

“Este una dintre idei, dar trebuie să vedem dacă nu sunt și alte posibilități”.

Știm, domnule ministru, încă dinainte de 1989, când dumneavoastră tot la Externe vă chinuiați cu probleme interne: “Există posibilități care se poate și posibilități care nu se poate.“

Da, se poate și așa. Totuși, Strada spune că nu se mai poate. Poate-poate înțelegeți.

Desen & © – DION

În decembrie 2014, dl Meleșcanu, nu întâmplător tot ministru de externe, recomanda românilor așteptând zgribuliți la Paris să voteze să se ducă la Nancy:

“…mai ales că este un oraș superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franța și care este bine cunoscut și în Romania”.

Hotărât lucru, comunicarea este marele har al dlui Meleșcanu. E timpul ca românii să-i comunice acest lucru.

Text apărut pe dorintudoran.com.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Marele Comunicator

  1. Vlad

    “Ordonanța este excelentă; numărul ei este problema – 13 aduce ghinion. Îi vom da numărul 14 și cu asta s-a rezolvat totul. Inclusiv problemele de comunicare.” Nu pot crede ca a spus chiar asa, ce om normal ar accepta asa ceva de la un ministru??

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *