Dorin Tudoran

Mă întreb, ca să nu întreb…

Administrația Prezidențială informează că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind retragerea decorațiilor acordate Irinei Socol (fondatoarea Siveco, condamnată la doi ani și jumătate pentru evaziune fiscală), lui Eugen Pena și lui Viorel Traian Oprea (4 ani cu executare, cazul Hidroelectrica).

Mă întreb dacă ar fi posibil ca președintele Klaus Iohannis să semneze cândva și decrete privind retragerea decorațiilor acordate unor foști colaboratori ai Poliției Politice – “informatori”, “surse”, “persoane de încredere” etc. ale Securității și ale altor organe și organisme ale Poliției Politice. Unii dintre ei decorați chiar după decembrie 1989.

Desen și © DION

Desen și © DION

Nu există cadru legal pentru asemenea decizii?

Mă întreb dacă președintele Klaus Iohannis și-ar asuma un risc mult prea mare, dacă ar demara un efort de lobby parlamentar pentru obținerea unui “cadru legal” pe baza căruia să semneze și asemenea decrete. Sigur, în unele cazuri, retragerea s-ar face postmortem. Dar, dacă există decorări postmortem, de ce n-ar exista și retrageri postmortem ale decorațiilor?

Pricinos cum sunt, aș zice că e cam straniu ca doamna Doina Cornea să se afle în aceeași companie cu unii dintre cei care o turnau.

Dacă președintele Klaus Iohannis consideră că un asemenea pas ar implica un risc mortal pentru Excelența Sa, ce-ar fi, mă întreb, să ne adresăm direct formației de călușari ”Noi suntem Statul”. Poate că Generalul Izmană sau Panseluța Coldea ne-ar putea da o mână de ajutor.

Sigur, dacă nu se poate, nu se poate.

Cum se vede, deși sunt pricinos, pot fi și înțelegător.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Mă întreb, ca să nu întreb…

  1. DACIAN

    RO în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Ghinionul nostru, ca popor, spre deosebire de alte natiuni este ca in decursul miilor de anii parcursi oamenii de stat adevarati existenti la carma cetatii pe aceste meleguri pot fi numarati pe degetele la o mana. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, din partea OAMENILOR care pot dovedi CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA iluminati, romani apolitici, dar si straini (vezi modelul – Raed Arafat de la Min Sanatatii) pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirea si proiectele lor valoroase in vederea REDRESARII ROMANIEI care de 26 de ani datorita, SUBMEDIOCRITATILOR din SISTEMUL POLITIC, se află într-o continuă prăbuşire ABISALA. Realitatile existente in Ro dupa evenimentele istorice din 1989 dovedesc ca STIINTA temelia dezvoltarii si progresului unei societati ca si CULTURA care constitue de-a lungul istoriei si existentei unui popor ADN-ul său, dăuneaza grav mentalitatii politrucilor, drept urmare se poate constata cu mahnire ca aceste valori supreme ale existentei umane sunt abandonate in mod intentionat cu scopul indobitocirii natiunii. Acum in vremuri tulburi pentru guvernarea normala a tarii poate intelege orice roman de ce marii oamenii de cultura si de stiinta ai neamului nostru de-a lungul istoriei au emigrat fiindca nu au putut vietui in Ro pentru a-si dovedi patriotismul desavarsit, ei s-au dăruit omenirii pe teritoriul altor tari. Numai valorile umane superioare, adevarate, inzestrate cu talent, inteligenta, mestesug competitional, harnicie si moralitate, omenie, sentimente de compasiune, impreuna cu procesul complex de instruire superioara a membrilor societatii pot constituii resursele si caile pasnice sigure si garantate ce pot aduce Romaniei progres si modernitate, caracteristici mult dorite si necesare progresului generaL.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *