Dorin Tudoran

Liberté, Égalité, Promiscuité!

Citesc cu un amestec de amuzament și consternare comentarii despre cuplul Emmanuel Macron – Brigitte Togneux. Cea mai siderantă acuzație peste care am dat până acum este aceea că Macron și Togneux “trăiesc în promiscuitate”. De ce? Fiindcă Brigitte este mai în vârstă cu 24 de ani decât Emmanuel. Și dacă era invers, tot de promiscuitate ar fi fost vorba?

O altă “înțelepciune” ține să ne prevină că Emmanuel Macron “suferă de gerontofilie”. Numai că atunci când a început amorul celor doi, deși mai în vârstă decât Emmanuel cu aproape un sfert de secol, Brigitte nu avea chiar o vârstă care să-l arunce pe adolescentul Emmanuel în categoria gerontofililor.

Dacă ar fi să ne întrebăm în legătură cu ceva, acel ceva ar fi dacă profesoara Brigitte l-a făcut din băiat bărbat pe elevul Emmanuel, pe când acesta era încă minor: 16 – 17 ani. Și-apoi, nici nu știu dacă în Franța e la fel ca în America, unde pentru așa ceva un profesor/o profesoară o încurcă rău de tot. Chiar dacă “violul” s-ar fi produs, dacă părinții lui Emmanuel nu au simțit atunci nevoia să angajeze un avocat, nu prea văd de ce se simt atâția dintre noi azi ”procurori din oficiu”.

Este posibil ca, după instalarea lui Macron la Palatul Élysée, să aflăm că s-a produs și o schimbare în protocol – Togneux nu va fi Prima Doamnă, ci Prima Mamă a Franței. Și așa mai departe.

Desen & Copyright @DION

Desen & © DION

E greu de prevăzut cum va reacționa președintele Macron la asemenea bombardamente, dar decizia candidatului Macron de a nu acorda acreditare celor de la Russya Today și Spuntnik, fiindcă jurnaliștii ruși au recirculat zvonuri despre homosexualitatea lui, lăsând astfel deschisă ușa pentru supoziția unei ”căsătorii paravan” cu Brigitte Togneux este o eroare.

Dacă admitem că Putin o preferă pe Marine Le Pen și se amestecă în aceste alegeri prin Russia Today, Sputnik și alte brațe lungi și cibernetice ale Kremlinului, să nu ne facem că plouă, când mahării Uniunii Europene, care îl preferă pe Macron, țin să intervină nu tocmai discret în favoarea acestuia din urmă, torpilând-o pe Le Pen.

Declanșarea mecanismului care ar putea duce la ridicarea imunității parlamentare a candidatei Frontului Național  este o decizie cu ochi și cu sprâncene, fiindcă este făcută tocmai înaintea turului final al alegerilor. Marine Le Pen nu are, cred eu, nicio șansă să câștige aceste alegeri, dar i se oferă șansa ca, după eșec, să se declare victima mașinațiunilor celor de la Bruxelles?

Și va fi greu de spus că Marine Le Pen nu a fost și victima celor de la Bruxelles, deși nu avea nicio șansă să-l bată pe Emmanuel Macron.

Întorcându-mă de unde am plecat – nu există nicio promiscuitate în felul în care doi oameni – în cazul de față Macron și Togneux – au decis să-și conducă viața. Promiscuitatea se află mai degrabă în arsenalul celor care, preferând un candidat, se amestecă în mod brutal în alegerile din altă țară.

Între Liberté, Égalité, Fraternité și Liberté, Égalité, Promiscuité se întinde un pustiu moral pe care din ce în ce mai mulți sunt bucuroși să-l străbată. Și asta – cum altfel? – pentru fericirea și bunăstarea noastră, “a celor mulți”. Este felul lor de a “fraterniza” cu noi.

Cum dracu’ să nu-i iubești?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Liberté, Égalité, Promiscuité!

 1. MK

  Promiscuitatea morală există și se extinde peste tot, indiferent ce spun niște idioți care se adresează cortexului reptilian al altor idioți, cu referire la cuplul prezidențial (pentru că e …). E promiscuitate când se sacrifică hălci din libertate pentru siguranță (cică …). Și când nu se dau, la modul fratern și egal, tuturor instrumentele de gestionare a libertății. Și mai e promiscuitate atunci când oameni din lumea finanțelor au putere mai mare decât politicienii, chiar decât cei din țările Occidentului.
  Gaspadin Putin e probabil supărat pentru că dreapta și stânga franceze (cât or mai fi ele de dreaptă și stângă) s-au înțeles și au lăsat-o pe Madame Le Pen într-un off-side mare de tot (de vreo 15% diferență cel puțin). Spre deosebire de Madame Le Pen, gaspadin Putin mai are multe cărți de jucat, ceea ce-i îngrijorător.
  Poveștile de sub plapuma familiei Macron sunt oase de ros pentru cățeii presei. (Până la Sarkozy, presa din Franța nu folosea les histoires de budoir ca arme.)

  Reply
 2. Dumitru

  Mai baieti, nu numai Russia Today il dispretuieste pe Macron, ci intreaga lume. Dupa un presedinte care se ducea la gagici in scuter, stanga franceza propune un individ care nu are nici o ambitie omeneasca. Un om intreg vrea sa lase ceva dupa el – copii, avere, casa, ceva. Aduceti-va aminte, noua ni se spunea sa facem o casa, sa avem copii, sa plantam un pom. In ziua de azi sunt multi care nu vor sa lase mare branza dupa ei, dar sunt hedonisti. Le plac femeile frumoase (sau barbatii frumosi), masinile scumpe, etc. Macron putea sa le aiba pe toate, dar a ales sa nu aiba nimic. Averea lui declarata e mai mica decat a comunistilor din cursa prezidentiala franceza. Pare ca singura lui motivatie este ambitia, iar eu nu pot vota asa ceva, pentru ca nu ma reprezinta. Asta ca sa nu mai intram pe fond, unde Macron este mondialist.

  Reply
 3. Munteanu

  Articol nazist. Alternativa la UE nu sunt mai multe state Europene independente ci un nou razboi in cazul Angliei de 100 de ani. Dupa destramarea UE vor incepe imediat pregatirile pentru acel razboi. Promiscuitatea acceptabila pe timp de pace va fi imediat eliminata in favoarea familiei cu multi copiii viitori soldati in acel razboi. Cat inca e pace Macron s-a casatorit cu Brigitte pentru ca i-a placut si poate pentru ca a sperat ca nu-i va face copiii si crea astfel probleme. Dupa destramarea UE placerea va fi interzisa in familie si inlocuita cu datoria de a crea cat mai multi viitori soldati.

  Reply
 4. Dan Matei

  E oare nefiresc ca UE să susțină (pe față) un unionist ? Să fie neutrală față de un candidat care îi dorește destrămarea ? Hm…

  Reply
 5. Stefan Bragarea

  O rugăminte către comentatori. Definiți termenul ”promiscuitate”!
  Iar a discuta despre dl Tudoran ca”nazi” este o glumă proastă

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *