Gabriel Postolache

Între izolarea dintre 4 pereți, monitorizarea scării de bloc și aerul curat de la țară

Schimbarea de la oraș reședință de județ la cătun cu 7 case

În urmă cu vreo 4 săptămâni, când am văzut că situația este serioasă, iar problemele din Wuhan nu mai sunt doar ale cetățenilor de acolo, am luat decizia să plec la ai mei, la țară. De ce? Pentru că mi-am dat seama că nu aș rezista să stau într-o cameră de la etajul 3 dintr-un bloc din Bacău și, pentru că i-am ignorat pe ai mei, în ultima vreme, acum era șansa mea să mă revanșez.

Câteva sfaturi pe care le-am aplicat și eu înainte de orice ordonanță de urgență

Pasul 1! Stabilește reguli de bază pe care să le respecte şi părinții. Fără biserică, fără plimbări la vecini. Dacă merg la oraș pentru urgențe, mască, mănuși și dezinfectant. Recunosc că a fost mai greu cu biserica, cel puțin până a fost și tata de partea mea. Acum nu mai este o problemă, primele ordonanțe au avut grijă de asta.

Pasul 2! Stabilește planul de bază sau ce e de făcut urgent, mereu cu o seară înainte. Sunt convins că majoritatea care sunteți izolați la bloc ați terminat de spălat apartamentul, unii au și văruit. În lipsă de altă activitate, românul a fost mereu inventiv. La casă e diferit și e plăcut. Simți nevoia să ieși și să îți ”cauți de treabă”, de curățat și de legat via, livada, de plantat cele necesare în grădina etc.

Pasul 3! Explică-le că ce faci tu pe laptop e tot muncă și că nu trebuie să fii fizic acolo. P.S. dacă ai vreun call de făcut, te sfătuiesc să îi anunți dinainte să nu te trezești cu taică-tu care vrea să îți arate ceva pe tabletă.

You can still Netflix & C….ciorbă

Dacă am ajuns la țară nu înseamnă că nu mă pot bucura de tehnologie. I-am urmat sfatul lui Ghiță și am facut un abonament cu un device plug and play și mă pot bucura de Netflix în fiecare seară. Pot citi ultimele noutăți și am reușit să creez un grup cu oamenii din comună unde am casa și să le transmit toate noutățile pandemiei actuale. Să combat pe cât posibil efectul fake news și să îmi ofer ajutorul celor din comunitate, plus să fiu un exemplu bun de urmat de către ceilalți din comunitate.

Pentru cei izolați singuri and ”can’t chill”, you can still ciorbă, doar ești la ai tăi acasă și nimeni nu știe să gătească mai bine ca mama.

Schimbarea la față a tânărului corporatist.

Cred că în trei săptămâni am văzut mai mulți tineri care au circulat prin zonă căutând o casă bătrânească pe care să o cumpere, anticipând ce avea să urmeze. Sfat pe care il dau tuturor celor care dispun de 10.000 de euro în cont

Găsiți case cu pământ suficient pentru a începe să deveniți sustenabili și să vă cultivați toate cele necesare pentru perioada care urmează.

Creeați repede o relație discretă cu vecinii ”influensări” de la care puteți cumpăra sau care știți că vând găini de ouă, lapte, brânză și multe altele. Din păcate, nimeni nu poate anticipa când se va termina, dar cu siguranță nu în perioada imediat următoare.

Dacă vă hotărâți, nu vă panicați, există grupuri cu zeci de mii de oameni mutați de la oraș la țară dispuși să vă ajute cu orice sfat despre această tranziție. Important este să îți dorești acest lucru și să faci primul pas, iar acela este să găsești o casă! Cine știe, poate după ce se termină nebunia o să îți dorești să rămâi…

Voi unde vă petreceți autoizolarea?

Gabriel Postolache este coordonator Școli curate în județul Bacău, apicultor, președinte al unei cooperative județene, dar și fondator al spațiului comunitar și de coworking Nest Hub. A fost primul președinte al Federației Tinerilor din Bacău și îndeplinește postura de vicepreședinte al Asociației STEP (Surf The Earth Project) din care organizează anual Bacău Streetball Challenge.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Între izolarea dintre 4 pereți, monitorizarea scării de bloc și aerul curat de la țară

  1. marius

    „trei săptămâni am văzut mai mulți tineri care au circulat prin zonă căutând o casă bătrânească pe care să o cumpere, anticipând ce avea să urmeze. Sfat pe care il dau tuturor celor care dispun de 10.000 de euro în cont”
    pai e ilegal sa iesi afara din casa si sa te plimbi pe la tara ca sa-ti cumperi plasamente imobiliare… tinerii aceia au fost amendati cu cite 2000 de lei de catre militie?!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *