Dorin Tudoran

Haita și turma

Bag seama că unora li s-a urât cu binele de la oraș și li s-a făcut de necazul de la țară, că sunt gata să renunțe la șuetele pe laptop și telefoane celulare ca să se spetească de muncă transcarpatică — de la muls la pășunat.

După ce și-au mărit pensiile în regim de haită, parlamentarilor români li s-a pus pata pe turma ciobanului și pe tovarășul de transhumanță al oițelor – câinele.

Lătrăul parlamentar român e foc și pară pe lipsa de performanță a ciobănescului românesc, care nu a reușit să fie omologat unde au fost validate atâtea soții morganatice, amante “de comitet”, fiice umflate cu Botox, acoperiți încă nedescoperiți și verișori off-shore — Parlamentul European.

Desen și Copyright© - Ion Barbu

Decembrie s-a dovedit o lună nu întotdeauna fericită pentru căpușa politică românească, așa că mare atenție. Dacă păstorul se lasă peste Dealul Uranus, nu știu câți aleși ai poporului vor rezista la o sârbă ciobănească sau la o învârtită din (același) popor.

N-ar fi o surpriză ca până și statui impunătoare din incinta Palatului Victoria să revină la statura naturală – căcăreze.

Ideea că tot românul postdecembrist e “oaie până la moarte” se poate dovedi la fel de înșelătoare ca diagnosticul predecembrist “mămăliga nu explodează.”

Desen și Copyright© - Ion barbu

În 1966, Regulamentul pentru aplicarea decretului nr. 328/1966, art. 56 suna astfel: “Animalele izolate sau în turmă trebuie să fie însoțite, pe drumurile publice de un număr corespunzător de conducători.“

În 2016, ar putea să apară un răspuns — nu neapărat pașnic, dar spontan și limpede — la întrebarea: “Totuși, cam care ar fi numărul corespunzător de parlamentari, pentru ca drumurile politice românești să nu mai pută de atâta nesimțire?”

Uneori, n-aduce orașul, ce aduce satul.

***

sursa și video-bibliografie obligatorie: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Haita și turma

  1. Tempor

    Parlamentarii, lupi de carieră îmbrăcaţi mai nou în berbeci, au pus ochii pe oiţe şi vor să risipească turmele ca să pună mâna pe oiţele „grase”. Se-ncurcă-n ştiinţe când e vorba de câinii de pază.

    Reply
  2. Dan Coman

    SC IMROM SRL Roman a executat din luna Septembrie 2015 in zona de protectie hidrogeologica a Frontului de Captare apa pentru orasul ROMAN, Simionesti Pildesti, comuna Cordun, judetul Neamt lucrari de excavatii ilegale fara avizul de amplasament si avizul de gospodarire a apelor incalcand cu buna stiinta Legea Apelor 107/1996 cu completarile si modificarile ulterioare intrand sub incidenta legii penale !! administratorul ilegalitailor este nimeni altul decat HAIVAS MIHAI fostul arhitect sef al orasului ROMAN!! oare ce spune DNA !!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *