Lucian Davidescu

Giroscopul electoral

#aTrebuitSăMoarăOameni

11 martie 2020, 0 decese. Alegeri anticipate în plan.
„Să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică.”

15 aprilie 2020, 344 decese. Alegerile anticipate nu se mai pot ține, localele amânate.
„Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, OMS: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări.”

28 aprilie 2020, 631 decese. Nimic nou.
”Eu nu o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există.”

23 septembrie 2020, 4503 decese. Urmează alegerile locale.
„Vă încurajez, dragi români: mergeți la vot în număr cât mai mare!”

7 octombrie 2020, 5121 decese. După alegerile locale.
„Nu cred că [numărul cazurilor noi de COVID-19] are legătură cu alegerile locale. Este însă posibil ca în unele localități să aibă legătură cu petrecerile care s-au făcut după alegerile locale, ilegal și cu încălcarea normelor în vigoare.”

13 octombrie 2020, 5467 decese. Alegeri parlamentare plănuite pentru decembrie sau martie (depinde pe cine întrebi).
„Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe (…) este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Giroscopul electoral

 1. CMC

  Giroscopul unei singure directii: Romania sekurista…Nomenklatura sekurista…
  sau De la mita lui Ghita – prin imunitatea coruptiei – spre mediul akademik…
  „Ca la SNSPA, academic e cu ”k””…

  „A izbucnit un scandal la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative), profesorii protestând față de înlocuirea generalului Mihai Ionescu cu fostul director ajunct al SRI, generalul Florian Coldea, a anunțat Ionuț Cristache, în emisiunea România 9, de la TVR. Generalul SRI (r) Florian Coldea și-a început activitatea la 1 octombrie, la Departamentul de Studii Europene din cadrul SNSPA. Până să devină profesor asociat la Departamentul de Studii Europene din subordicea SNSPA, Florian Coldea a fost conferențiar la facultăți din Timișoara și Cluj.
  ”Membrii corpului profesoral se plâng de faptul că aducerea lui Florian Coldea la SNSPA s-a făcut fără consultarea cadrelor universitare. Membrii corpului profesoral pun la îndoială faptul că Florian Coldea a parcurs toate gradele care să-i permită să devină profesor asociat.”, a mai spus jurnalistul Ionuț Cristache la TVR.
  O primă reacție a venit din partea lui Mirel Curea (EvZ) : “După Epoca „Miroiu”, de fapt ca o încununare a ei, la SNSPA va preda generalul SRI Florian Coldea. Ar fi putut preda și Vișinescu, dacă nu ar fi murit, bietul intelectual. Care aveți copii studenți care se specializează în LGBT și neomarxism la jegul ăla de instituție, nu cumva să strâmbați din nas, iar care predați pe acolo, nu cumva să protestați! Va avea ce să-i învețe pe studenți. Îi va putea iniția în materiile „Manualul românului recrutat de serviciile străine”, „Combinația informativ-operativă în Justiție” și „Retardul sever, brățară de aur”.
  Evenimentul Zilei a dezvăluit încă din 2017 parcursul dubios al carierei academice a acestuia, fiind tot timpul un student problemă: Dan Andronic scria, într-un material din serialul „Noi suntem Statul”: „Examenul de licență la Facultatea de Psihosociologie a Academiei Naționale de Informații l-a picat pentru prima dată în 1995. Nu a fost singurul eșec în materie de învățământ superior. După absolvirea Liceului Industrial nr. 11 din Arad, prima sa tentativă de a obține o diplomă universitară a făcut-o la Institutul Politehnic din Timișoara. A rămas repetent și din acest moment a beneficiat de protecția și ajutorul unei rude cu mama sa, generalul Dan Gheorghe, un ofițer de carieră în domeniul informațiilor. Acesta încă de pe vremea generalului Iulian Vlad lucra în cadrul Securității. Revoluția din Decembrie 1989 l-a găsit pe acesta în cadrul USLA, într-o funcție de comandă. Un personaj extrem de important în cariera lui Florian Coldea, asupra căruia voi reveni (…) În 1995, după picarea examenului de licență, a fost trimis în rândul subofițerilor. A reușit să ia examenul a doua oară, în 1996, devenind ofițer de informații. Din 1996 până în 2005 când avea gradul de maior SRI a fost sub aripa protectoare a unchiului său, Dan Gheorghe. Legăturile generalui Dan Gheorghe cu comandatul Brigăzii Antitero Ștefănuț erau extrem de solide încă dinainte de 1989 și i-au asigurat lui Coldea funcții în cadrul Brigăzii Antitero.””

  Reply
 2. Adi

  Excelent titlul. Groaznic este limbajul folosit in aceste citate. Este exemplul tipic al limbajului de lemn, inexistenta culturii oitice minimale dar mai ales faptul ca nu exista o pregatire, o redactare a acestor mesaje.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *