Romania Curată

FOTO & VIDEO: Protest cu mii de cetățeni pentru salvarea Parcului IOR

Mii de cetățeni ai Bucureștiului au ieșit, astăzi, 25 martie, la protest pentru salvarea Parcului IOR.

Oamenii vor să recupereze terenul din Parcul IOR, care a fost retrocedat, în 2005, în timpul mandatului lui Adriean Videanu ca primar intereselor imobiliare. Anul trecut, Primăria Sector 3 din București a pierdut definitiv procesul prin care a contestat retrocedarea a aproximativ 12 hectare din acest parc.

Ulterior, aceștia au văzut cum sute de copaci au fost tăiați ilegal sau distruși, pur și simplu, pentru a ”curăța” zona și pentru a permite dezvoltări imobiliare. Confruntați cu incompetența, indolența și/sau lașitatea autorităților, oamenii solicită fie răscumpărarea terenului, fie un schimb de terenuri, fie exproprierea pentru ca zona să rămână spațiu verde.

Foto & Video: Andrei Macsut


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *