Dorin Tudoran

Eu, elvețianul, și celulita penală…

Nu doresc să mă amestec în războiul româno-român. Acuzațiile de tip “Ponta și Ghiță sunt oamenii Moscovei”, “Kovesi si Coldea sunt spioni americani” mă lasă elvețian; adică rece. Cei menționați (și atâția alții) sunt cum sunt, pentru că așa sunt ei. Nu ajută la nimic să ni-i imaginăm cum ne convine nouă.

Înțeleg că există mărturisiri sincere și turnare torențială de cenușă pe cap în legătură cu “subestimarea” președintelui Klaus Iohannis, ba chiar și apeluri pentru a clădi în jurul acestuia din urmă un scut din piepturile noastre civic-facebooksiste. Bănuiesc că mărturisitele subestimări au fost cauzate de supraestimarea cronicizată a președintelui Traian Băsescu, acel “Henric al V-lea”, aka “un președinte pentru alte coordonate istorice.”

Cum coordonatele istorice au rămas aceleași, nu zic să nu facem un scut în jurul președintelui Iohannis, dar ar fi recomandabil să nu-l facem exact cum a fost făcut în jurul președintelui Băsescu, altfel ne vom trezi cu o nouă majoritate etnico-politică formată din descendenți direcți și dezinteresați din Henric al V-lea. Enough is enough!

În sfârșit, Secretarul adjunct al PSD, dl Codrin Ștefănescu, pare a fi pregătit să aducă pesediști cu autobuzele la o demonstrație pașnică. I-aș propune să-i aducă nu cu autobuzele, ci cu celulele, fiindcă avem de-a face cu o formațiune care suferă crunt de celulită penală. Nu că alții ar fi mai sănătoși, dar cazul în speță e gigantic, întrucât are cea mai întinsă și rezistentă infrastructură “în teritoriu”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *