Adrian Popescu

Eliminați provocatorii!

Mălin Bot a fost ridicat de jandarmi și băgat în duba jandarmeriei din fața sediului PSD din București, relatează Hotnews. Acesta a opus rezistență, acuzând că este un „abuz”, și a rupt un semn de circulație din fata porții. Bot protestase timp de o oră în fața sediului și fusese legitimat. Jandarmeria precizează ca persoanele din fața sediului PSD care au fost conduse luni la secție tulburau ordinea publică întrucât aveau obiecte de amplificare a sunetului, iar protestul lor nu respectă condițiile legale, respectiv declarare și avizare. Potrivit Jandarmeriei, în locul respectiv era avizată o altă activitate de protest al cărei organizator nu a fost de acord cu prezența celorlalte persoane și a solicitat îndepărtarea lor din zonă.

Mălin Bot încearcă să se poziționeze drept una dintre principalele voci ale mișcării #rezist, după o răsturnare spectaculoasă de atitudine, în condițiile în care în 2013 susținea că protestele contra exploatării de la Roșia Montană ar fi plătite de George Soros.

„Cei mai mulţi dintre tinerii care au protestat în Piaţa Universităţii şi în oraşele mari nu au habar câţi bani încasează organizatorii. Protestul împotriva proiectului Roşia Montană a atras mii de tineri în Piaţa Universitaţii. Mobilizarea s-a făcut prin reţele sociale, invitaţiile fiind trimise şi de activişti din ONG-uri. Tinerii au ieşit din case cu miile, fără să aibă habar de banii din spatele organizatorilor. Mai multe ONG-uri implicate în proteste beneficiază de finanţări de la fundaţii ale miliardarului George Soros”, scria Bot în urmă cu patru ani.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Eliminați provocatorii!

 1. Ion

  Ceva nu se leagă: de ce este o spectaculoasă răsturnare de situație? Să scrii că o fundație a finanțat oarece programe în 2013 te face incompatibil cu #rezist? Fundațiile lui George Soros au finanțat multe persoane și ONG-uri din lumea ex-comunistă și Africa de Nord, sunt lucruri cunoscute. La cât de proști eram într-ale democrației imediat după 1990, ar trebui ca mulți să-i mulțumim iluminatului George Soros, care oricât de bine medicat geriatric este, nu va prinde instaurarea guvernului mondial care va răsări ca ordinea din haos. La demonstrațiile din iarna trecută, nu m-a întrebat nimeni dacă nu vreau să donez 10 lei pentru ca #rezist să-i folosească pentru a se face cunoscută celorlalți români și lumii (spre exemplu). Așa că, banii fundațiilor și altor sponsori sunt bineveniți dacă sunt folosiți pentru a ne ridica din prostia și autosuficiența (post-)comunistă.
  Mișcarea #rezist e așa un trup fără cap, în pericol de a fi acaparat de Bot?
  Poate Bot nu e provocator – poate-i prost, poate vrea publicitate, poate-i băsist (în continuare), poate-i teribilist, treaba lui. Puteți explica de ce este provocator (în stradă, nu din punct de vedere intelectual sau mai știu eu cum)?
  „Eliminați provocatorii!” sună ca o comandă dată de tovarășul Iulian Vlad la Timișoara în a doua jumătate a lui decembrie 1989.

  Reply
 2. Damian

  Bot e un baiat cu misiune, si o are demult, si anume sa discrediteze organizatiile sau liderii reali din societatea civila, pe motive de Soros sau alte motive, care se impinge cu jandarmii si face tot ce nu ar trebui sa faca un protestatar pasnic, singura intrebare este daca trupa lui de aparare ia bani din aceeasi sursa, cum era la EvZ pe vremuri, cand ii platea Gold, sau ia numai el si aparatorii lui sunt pur si simplu niste cretini ignoranti, dar plini de atitudini
  Pentru cine nu e capabil sa dea un Google dar se afiseaza seara de seara cu pampalacul
  http://evz.ro/bani-pentru-piata-universitatii-1056833.html?&page=2

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *