Constantin-Alexandru Manda

Elevii din Bacău: Solicităm urgentarea plății burselor elevilor!

Conform unui comunicat de presă transmis ieri seară, Asociaţia Elevilor din Bacău solicită domnului primar al Municipiului Bacău să urgenteze plata burselor din suma disponibilă rămasă în urma contului de execuție bugetară aprobat în ședinta de Consiliu Local din 28 ianuarie 2021.

Reprezentanții elevilor din județul Bacău transmit că: „După 10 ani în care elevii Municipiului Bacău nu au primit bursele cu respectarea prevederilor legale, Consiliul Local a aprobat o hotărâre în data de 11.01.2020, care stabilește numărul si cuantumul burselor aferente semestrului I din anul școlar 2020-2021. Elevii Municipiului Bacău și-au pus toată încrederea în noua administraţie locală la aflarea acestei vești, bursele fiind atât un stimulent pentru fiecare elev, cât și un ajutor financiar puternic pentru elevii care provin din familii dezavantajate cu o situație precară.

Aceiași elevi entuziasmați la primirea veștii că după ani de zile în care fosta administrație nu le-a respectat dreptul la burse școlare, riscă să fie dezamăgiţi și de noua administraţie, întrucât există deja o sumă de bani din bugetul local, care poate fi folosită până la primirea banilor din bugetul de stat, dar aceasta nu este folosită în momentul actual de primarul Lucian Stanciu Viziteu.

AEBC menționează faptul că semestrul I s-a încheiat pentru elevi, un motiv în plus pentru ca plata burselor să nu mai fie amânată. Soluționarea acestei probleme nu este în niciun caz amânarea plăţii până la primirea bugetului de stat și constituirea noului buget local, cât timp există o sumă ce poate fi folosită, întrucât elevii au fost lăsați deoparte suficient timp. 

În urma celor menţionate, Asociaţia Elevilor din Bacău solicită domnului primar Lucian Stanciu Viziteu să urgenteze plata burselor aferente semestrului I. Din suma aproximativă de 3,1 milioane de lei alocată pentru burse în 2020, conform ultimei rectificări din 28 decembrie 2020, doar 1,7 milioane au fost cheltuiți, conform contului de execuție bugetară aprobat ieri de Consiliul Local. Așadar, suma de 1,4 milioane rămâne disponibilă pentru plata primelor burse din semestrul I.

Echipa Școli curate se raliază solicitării elevilor bacăuani și ne punem speranța că administrația publică locală din municipiul Bacău nu va ignora solicitările legitime ale elevilor, care s-au săturat de ignoranța și nepăsarea celor aleși să administreze orașul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *