Diana Naum

Cum pot elevii să transforme perioada de autoizolare în una plină de oportunități

Putem oare să privim situația actuală, în plină pandemie de coronavirus, ca pe o situație oportună? Răspunsul e la mine, la tine și la fiecare dintre noi. Deși starea de urgență, izolarea socială și veștile triste care sunt pretutindeni ne schimbă dispoziția, acest scenariu îl putem folosi în favoarea noastră.

Totuși, cum rămâne cu școala? Am intrat în vacanță? Teoretic, nu. Practic, mulți dintre elevii români sunt în vacanță.

Un singur lucru e cert: trebuie să dăm refresh creierului pentru a nu risca să pierdem toate informațiile acumulate până acum. Câțiva profesori s-au mutat în online, predau și dau teme, dar alții nu s-au adaptat, încă, stilului acesta de învățământ.

Printr-o simplă căutare vei găsi sute de profesori, studenți sau chiar elevi care sunt dispuși să te ajute. Personal, folosesc această perioadă pentru a recupera informațiile pierdute pe drum în acest semestru și îmi impun să înțeleg ce nu am înțeles până acum (chimia organică, de exemplu).

Dacă nu acum, atunci când? Când să bifezi tot acel „to do list” pe care l-ai făcut la început de an? „Citește minim trei cărți pe lună, învață o limbă nouă, aprofundează-ți cunoștințele din astrofizică, studiază psihologia!” Poate că nu am reușit să fac asta până acum, dar acum am tot timpul din lume. Mai mult, sunt foarte multe persoane care oferă cursuri gratuite în perioada aceasta.

Deci? Ți-ai răspuns la întrebare? Profită de faptul că ai acces la un telefon mobil, la un laptop și la conexiune de internet… mulți copii din România nu au această șansă. Păstrează legătura cu prietenii tăi, continuă studiul și fă sport! Nu ieși din casă și nu uita să te speli pe mâini!

Diana Naum este voluntar al Societății Academice din România (SAR), îndeplinind la nivelul județului Vâlcea rolul de ambasador Școli curate. În paralel, face voluntariat în cadrul Asociației More Than A SMILE și este unul dintre cei 25 de elevi in Children’s Board al UNICEF.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *