Dorin Tudoran

Elena Udrea și realismul magic

Dintre prozatorii noului tsunami politic românesc, un val înăltuț stârnește sud-americanca Elena Udrea.

Vacanța paradisiacă din Maldive se dovedește o pistă falsă. De fapt, naratoarea și-a petrecut revelionul la mare adâncime, pe fundul triunghiului Bermudelor.

A revenit la suprafață cu bateriile încărcate, călimara plină de cerneală și un nou nume de cod în rolodexul generalului SRI Florian Coldea –  “Sepia”.

Mitologiile ultimului deceniu au inoculat în mentalul colectiv imaginea uneiElena Udrea – protejata lui Traian Băsescu.

Realismul magic din confesiunile post-DNA ale Elenei Udrea produce o schimbare majoră de paradigmă: Traian Băsescu – protejatul Elenei Udrea.

Dacă narațiunile Elenei Udrea vor rezista examenului criticii literar-judiciare, există șanse să-l auzim pe imnologul Vladimir Tismăneanu oftând: ”Traiane, nici nu știi ce mic începi să fii!”

Avem de-a face cu eliminarea sistemului din Elena Udrea sau cu Elena Udrea eliminată din sistem? Ale cui sunt metastazele? Ale sistemului sau ale narațiunii? Totuna.

Să-i mulțumim lui Dumnezeu că Elena Udrea n-a ajuns președinte!

Acum ar fi continuat să bea cafele — cu Sebastian Ghiță, la SOFA, și cu Victor Ponta, pe sofa — iar România ar fi pierdut cel mai important autor postdecembrist de investigație.

Cine crede că glumesc, se înșală.

P.S. Lecturi suplimentare: AICI.

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *