Liviu Antonesei

După Colectiv, Ponta a demisionat…

…deși, evident, nu putea fi direct vinovat. Nu, pe Ponta nu l-a apucat un zdravăn puseu de vinovăție și rușine, a demisionat presat pe de o parte de Dragnea, care se visa șeful partidului – și a ajuns repede! -, pe de alta de protestele organizate de „societatea în civil”, care trebuia să-i ofere lui KiWi „guvernul mieu”. Pe care l-au și oferit și simțim și acum efectele acelei guvernări improvizate, desigur și ale celor care au urmat. Acum, văd că nu demisionează nimeni. Normal, KiWi are „guvernul mieu” și nu-l preocupă că e unul cu totul imbecil. Iar lui Mandolină se pare că nu-i rîvnește nimeni posturile „pe linie de partid și de stat”. Sau poate nu-s destui morți în catastrofa de la Neamț ca să demisioneze cineva. Deși totuși este vorba despre un spital, despre o secție de ATI, nu de un club improvizat.

De la Colectiv încoace, tot ne spun ce măsuri minunate se vor lua pe linia intervențiilor medicale de urgență. Ce măsuri s-au luat ne dăm seama din faptul că medicul cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului a fost transportat urgent la un spital din Belgia. E minunat că s-a găsit soluția aceasta, omul a dat dovadă de un eroism rar în zilele noastre. Dar cum rămîne cu modernizarea secțiilor de mari arși din spitalele românești, cu noile secții și celelalte promisiuni ale guvernanților succesive. În ce stare este întregul nostru sistem de sănătate se vede și după presiunea la care sînt supuse secțiile ATI la circa 10.000 de cazuri noi pe zi. Îmi e și groază că am putea ajunge la numărul de infectați la cifrele din Italia, Franța, Germania…

În opinia mea, nici măcar nu este suficientă demisia Mandolinei, a guvernului său de incompetenți corupți, a lui KiWi, a vinovaților direcți, ci ar trebui să demisioneze, retroactiv, toate guvernele anterioare! Și, în fapt, ar trebui să încapă toți pe mîna Justiției. Nu le e destul că sînt hoți și incompetenți, par să aibă și instincte criminale, unde nu le iese cu covidul și bolile cronice, lăsate complet de izbeliște, se trece la foc… Ar fi mai onest să ne împuște naibii. Dar poate sînt sadici și vor să murim în chinuri.

@ntonesei’s blog


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “După Colectiv, Ponta a demisionat…

 1. marius

  Romania:
  – 95% rata de deces la intubati
  – 0 (zero) raportati infectati cu bacterii in spitale de la inceputul pandemiei

  traim indiferenti in Auschwitz, scapa cine poate…
  ne ucid cu singe rece iar noi stam ca vitele la taiere

  Reply
 2. N. C.

  Dacă ar mai fi fost ceva timp până la alegeri ca să i se uite păcatele fiți convins că și Orban ar fi făcut ca Ponta. Din păcate pentru PNL nu mai este timp pentru asta, așa că peste trei săptămâni probabil că va plăti în voturi. Rămâne de văzut la cine vor ajunge acestea.

  Reply
 3. Laur22

  Ce votezi aia ai.

  Votezi un guvern de scandalagii a caror singur argument e un imens aparat de propaganda capabil sa ingrope in voma shi rahat orice realizare unana de o marime . evident ca umana deoarece de aia se shi cheama realizare umana shi nu minune dumnezeiasca.

  Aia ai.
  Un inens aparat de propaganda decerbrata cu placutzele suedeze adanc inshurubate in creier alturi de ale scorneli prosteli shi porceli.

  Perfect aia shi meritzi sa ai guvernul Mandolina care se lupta cu covidulnosptea pe strazi shi iarna prin parcuri.
  Meritzi guvernul Mandolina care ibchide puetzele tzaranesti dar tzine deschise supermarketurile ca deh …. totzi stim de ce dar nimeni nu ibdraznim sa spubem cu subiect shi oredicat care e diferentza de capacitate de a cladi prin sine shi pentru sine un viitor o capacitate stiintzifica tehnologica shi comerciala dintre India coloniala shi Romania hahaha „europeana”.

  Chiar care e diferentza ?

  De aceea zic , ce votezi aia meritzi sa ai, ca zau ca ar fi pacat de votul tau pe baza de placutze sa nu produca rezultate.

  Shi azi ajuns pe cont propriu dupa ce i-atzi tras placutza suedeza statului tatuc.

  Acuma n-au decat sa va scota din flacari procurorii expertzi in gasirea da acari paun ( ca doar n-o sa-i condamne pe politicienii care au decis inchiderea centrelor de testare a echipamentelor electrice astfel Incat nu potzi sa stii ce echipament ia foc shi ce nu)

  Ragnindu-va placutza suedeza incinsa de isteria zilri atzi ajuns sai confundatzi pe niste mascarici isterici gen Rares Bogdan cu lideri facayori de istorie neam shi tzara.

  Aha.

  Cand expertzii in vorbe ii intreaba in sedintze nesfarshite pe altzi expertzi in vorbe cu multa experientza in Hahaha „comunicare” cum sa facem ce credetzi ca e normal sa rezulte ?

  Niste hahahahaha „ctitorii” ori vreun alt pomelnic nesfarshit de vorbe

  Luatzi-va tzara de vorbe inapoi shi mai apoi intrebatzi-va de ce acesyea au ajuns sa nu mai acopere nimic ?

  Din acelashi motiv pentru care fire protection class a unui unsupervised equipment e diferita de cea a unui supervised equipment deshi …. amandoua sunt la fel de conforme CE.
  Nu-i asha ca n-atzi intzeles nimic din asta shi cu toate astea …. continuatzi sa credetzi ca parerea voastra trebuie sa conteze la fel de mult cu a celor care ar pricepe daca ar asculta.

  Tot asha dupa cum nu putetzi intzelege de ce oricat i-ai hingheri cu procurorii muncitorii care fac Trabant cu piese de trabant la pretz de trabant nu vor face nuciodata RolceRoyce .Ori ca spitalele care trebuie sa functzioneze pe baza unei asigurari de 20-30 euro de caciula nu sunt aceleashi lucru cu cele care functzioneaza pe baza unei asigurari de 500 euro de caciula.
  Nu sunt shi nuci nu pot fi acelashi lucru.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *