Alina Mungiu-Pippidi

Dreapta in praf si pulbere. Pe cand o dreapta noua?

La PDL, reformiştii, deşi timizi şi susţinuţi de Băsescu, au fost făcuţi praf. Te şi întrebi de ce nu s-a regizat un vot mai de Doamne ajută, în care vreo 20% să voteze cu ei, de ce a fost nevoie de discursuri asa fulminante etc.? Răspuns: pentru ca nu s-a jucat pentru tot publicul, ci in primul rînd pentru activul de partid, acela trebuia convins că nu există abatere de la linie. Electoratul, să ne mai lase puţin! Iar pe securiştii dovediţi, nu îi putem da afară, că trec la opoziţie ne pică moţiunea de cenzură!

La fel liberalii. Nici o noutate că Felix e Felix, dar nici o jenă măcar? Numai Adriana Săftoiu (cinste ei)? Sigur, cînd preşedinte de onoare continuă să fie d-l Quintus, care ani de zile a luat bani de la Securitate ca să dea cu subsemnatul (dar să nu credeţi cumva că asta e o manifestare de poliţie politică, e o formă inocentă de a redistribui banii Securităţii în buzunarele foştilor deţinuţi politici). Nu are dreptate d-l Ponta cînd zice să nu fim ipocriţi? Cine să se lepede de foştii securişti? Alţi securişti ca ei, sau progeniturile lor baschetbaliste? Păi de ce?

PSD e singurul partid care nu are treabă cu subiectul. Ei – mai ales Ponta – au apărat mereu, consecvent, pe corupţi şi securişti. Dreapta însă e la pămînt. Nu îmi aduc aminte cînd a mai fost aşa discreditată: au dus-o poate mai prost în sondaje, dar nu şi-au mai dat arama pe faţă în halul ăsta. Nu o mai spălăm nici în zece ape, dar merită oare să facem alta? Mai avem cu cine, sau toţi au ajuns clienţii cuiva? Ştiţi la dvs in localitate oameni de valoare şi respectaţi care nu sînt amestecaţi în reţelele de clienţi şi ar avea capacitatea să se mobilizeze pentru ceva nou?

Citeste si despre: opozitie, PDL, reformisti, securitate, dreapta.


Articole cu aceeasi tema:
Ne trebuie o noua strategie anticoruptie
Austeritate pentru catei, imunitate pentru dulai
De ce nu vrea nimeni sa fie prim ministru


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Dreapta in praf si pulbere. Pe cand o dreapta noua?

 1. Sile

  O sa ziceti ca am eu o fixa, dar pina nu vom intelege ca orice structura trebuie sa se guverneze dupa niste principii scrise si recunoscute , nu va putea nimic functiona normal in Romanika. Pentru ca orice activitate trebuie sa aiba temeiul legii. Nu sustin ca legea e suficienta, dar e absolut necesara. Vreti un partid autentic de dreapta, construiti-i un statut clar si coerent, pe urma atrageti oameni in el dupa ce ii verificati in ce masura corespund. Revenind la titlul articolului, totul e praf si pulbere. Ce, stinga nu e tot praf si pulbere? O zi buna !

  Reply
 2. Stefan Vlaston

  Chiar si presedintele Basescu i-a calificat pe cei trei reformisti din PD-L drept „naivi” si ca un partid nu trebuie sa se transforme in instanta.

  Reply
 3. Luis Barcan

  Doamna Alina Mungiu Pippidi,
  Eu stiu cativa oameni de valoare in orasul meu. Si fiecare dintre noi stie pe cineva competent care are o cariera de succes fara sa fi avut suport politic. Problema este ca cineva trebuie sa ii caute si sa ii adune la un loc.
  Daca aveti de gand sa incepeti „ceva nou”, sa ne spune-ti din timp. Nu de alta dar nu vreau sa-mi consum timpul incercand sa infiintez un partid politic online.

  Reply
 4. alina mungiu-pippidi

  Dl Luis, faceti bine ca stringeti lumea online, eu o sa ajut pe oricine face ceva, dupa cum am spus. Nu sint asa sigura ca stim toti pe cineva bun si neangajat – mai vreau si alte pareri.

  Altfel ne gindim la o forma sa trecem in revista resursele umane, sper ca generatia tinara – dl Ghinea – sa conduca acest efort.

  Reply
 5. Mihai

  Va spun eu de ce nu s-au chinuit sa regizeze un vot mai acatarii, pentru ca de fiecare data cand in tara asta se ridica unul si spune pe fata ca ceilalti gresesc, este injurat de toti si atunci se manifesta solidaritatea, in a-si baga picioarele in soarta lui.

  Reply
 6. Mihai

  Asa a fost si in scoala, cand am fost singurul care nu a vrut sa chiuleasca si sa vedeti atunci solidaritate, in timp ce ma bateau si ma amenintau ca ma arunca pe geam, si nimeni nu a schitat un gest, asa este si in diaspora, unde organizatia romana este o adunatura de penibili, presedinta isi aduce mama semidocta sa faca tara de ras cu prelegeri le fel de penibile din Eminescu (mare membra a uniunii scriitorilor, Lucia Olaru Nenati) si daca ne-am ridicat cativa sa spunem ceva tot noi ne-am dat demisia la urma.

  Reply
 7. Emil

  Interesanta chestia cu progeniturile baschetbaliste de securisti! Sau am devenit eu paranoic şi ma duce gandul prea departe. Ca sa citez dintr-un interviu mai vechi de-al dumneavoastra, „se sparie gandul…”

  Reply
 8. Tudor

  Am gasit din intimplare la comentarii numele doamnei Lucia Olaru Nenati si am ramas uluit cu gura cascata ca cineva poate sa scrie asemenea mirsavii despre un om de asemenea valoare cum este ea.Nu stiu despre ce presedinta vorbeste omul dar eu am ascultat-o vorbind la New York si toata sala am fost fascinati de cultura ei si de forta morala ce o transmitea, exact asemenea oameni ne trebuie pentru renasterea morala. Imi pare rau dar cineva care afirma ca ea e semidocta ori e de reacredinta ori are probleme majore cu capul .Cred ca si una si alta.si ar trebui sa mearga la psihiatru ca nu am intilnit in viata mea o asemenea rasturnare de valori.dar ce sa faci e democratie si fiecare scrie ce vrea .Important este ca cineva sa restabileasca adevarul si echilibrul si sa puna lucrurile la punct.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *