Lucian Davidescu

Dormi liniștit când pensia privată veghează pentru tine!

Hai să facem un exercițiu mental! Mai știți cum se numește fondul de pensii private obligatorii contribuiți? Sau ați știut vreodată? Și dacă ați știut, sigur nu și-a schimbat numele între timp? S-au nu s-a desființat și v-a vândut altora, așa cum au făcut jumătate din cele care au pornit la drum? Eu unul recunosc că a trebuit să caut cum se numește acum fondul la care m-am înscris. Sper din tot sufletul ca sistemul de pensii private obligatorii să prospere, că am ceva bănuți adunați acolo. Dar, dacă aș putea, mi i-aș retrage mâine! Pentru că balansul dintre costuri, oportunități și riscuri este groaznic de dezavantajos. Iar riscurile potențiale sunt muuult, muuult mai grave decât ne-au fost vândute. Adică e o țeapă, pe care de bună voie n-ar lua-o aproape nimeni! Am mai scris…

…dar să reluăm și să detaliem:

Continuarea pe riscograma.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *