Daniel Befu

Dezvăluiri. Conexiunile de afaceri ale șefei arestate a AEP cu oamenii din jurul Elenei Udrea

În anii săi de politică la nivel înalt, Elena Udrea a fost fotografiată, atât la restaurant (aici), cât și în mașină, cu tânăra Ana Maria Pătru (aici) propulsată politic în funcțiile de vicepreședinte și mai apoi de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Pătru a fost arestată săptămâna trecută de procurorii DNA (aici), după ce ar fi cerut și primit o mită de peste 200.000 euro pentru derularea unui contract IT. Procurorii susțin că în 2009 firma de consultanță Ana Consulting SRL a fost folosită ca vehicul de transfer al șpăgii către Ana Maria Pătru pe când era vicepreședinte al AEP.

Elena Udrea împreună cu Ana Maria Pătru (sursa: jurnalul.ro)

Elena Udrea împreună cu Ana Maria Pătru (sursa: jurnalul.ro)

România Curată a descoperit lucruri interesante despre o altă firma de „consulting” a familiei Pătru. E vorba de societatea Continental Green Consulting SRL, înființată în perioada când Ana Maria Pătru era deja președintă plină a AEP.

Am aflat astfel că Florin Ștefan Pătru, soțul Anei Maria Pătru, a înființat în 2011 firma Continental Green Consulting SRL, alături de Cornelia Mihăilă. Aceasta este fosta soție a lui Ioan Mihăilă, anchetat de DNA și condamnat la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție, după ce l-a ademenit cu o șpagă enormă pe un coleg din board, Remus Vulpescu, ca acesta din urmă să nu se opună încheierii unui contract de vânzare a electricității la preț preferențial unui milionar clujean, aspirant la titlul de ”băiat deștept” (aici).

Cităm o mostră relevantă din referatul DNA: ” În cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Mihăilă Ioan, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica S.A și consilier al ministrului delegat pentru Energie din cadrul Guvernului României, a promis suma de 1.400.000 euro unui alt membru din același consiliu (denunțător în cauză), pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru o perioadă de 4 ani, prin care Hidroelectrica S.A. să vândă o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrică societății comerciale Energon Power & Gas S.R.L. Cluj. Cantitatea respectivă de energie urma să fie vândută pentru suma de 1.157.112.000 lei (262.980.000 euro), ceea ce ar fi reprezentat condiții defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei în dauna societății Hidroelectrica” (mai multe detalii aici).

Cornelia Mihăilă este și mama omului de încredere al Elenei Udrea

Cornelia Mihăilă, asociata soțului Anei Maria Pătru, e totodată și mama lui Ioan Mihăilă, alias ”Uțu”, deputat în Parlamentul României și om de încredere al Elenei Udrea. În timpul mandatelor sale în fruntea celor două ministere pe la care s-a perindat, Ministerul Turismului și Ministerul Dezvoltării Regionale, Udrea l-a luat cu ea și pe Mihăilă, care a primit posturi cheie. În Ministerul Turismului, Ioan Mihăilă a fost Secretar General Adjunct, iar în MDRT a ocupat influenta funcție de Director General al Direcției de Lucrări Publice. Cele două posturi au reprezentat un pas ”enorm” în cariera lui Mihăilă, nejustificat de ”realizări profesionale” cunoscute (aici).

Soțul șefei arestate a Autorității Electorale Permanente nu s-a asociat doar cu ”mama lui Uțu”, ci și cu ”tovarășul lui Uțu”. În Continental Green Consulting SRL, alături de Florin Ștefan Pătru mai apare și Nicu Alin Fărcuț. Deși e un anonim din Beiuș (BH), acesta este asociatul lui Ioan Mihăilă în cadru societăților Inter Turism SRL și Carpathians’ Goodies SRL (rebotezată Carphatians SRL). În aceste două societăți, cei doi l-au avut tovarăș și pe Florin Lazăr Vlădică. Acesta e omul de bază al lui Ovidiu Tender, coordonator al operațiunilor Prospecțiuni SA și se ocupă, conform presei africane și de operațiunile din Senegal ale miliardarului încarcerat pentru corupție (detalii aici).

Nicu Alin Fărcuț, partenerul lui Florin Ștefan Pătru, a fost în firma Aero Explorer împreună cu Marius Damian, un controversat șef al Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al Municipiului București (aici). În aproximativ aceeași perioadă în care s-a asociat cu soțul Anei Maria Pătru și cu mama omului de încredere al Elenei Udrea, Nicu Alin Fărcuț a mai fost asociat și în Infinit Energy, societate care și-a avut sediul la adresa ”Str. Buzești nr. 71”, în incinta blocului turn Romstrade, controlat de Nelu Iordache.

Florin Ștefan Pătru a mai fost asociat într-o firmă, Eulil Energy T SRL, cu Călin Alexandru Roibu (aici), fiul controversatului Constantin Roibu, fostul director al combinatului Oltchim SA Râmnicu Vâlcea.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dezvăluiri. Conexiunile de afaceri ale șefei arestate a AEP cu oamenii din jurul Elenei Udrea

  1. Moisi Petruta

    Felicitari redactiei RC pentru investigatiile realizate; parcurgand si acest material cu atentie, constat dificultati in urmarirea increngaturilor doar motivate pentru a frauda statul si, deci, pe noi, cetatenii. Cand ma gandesc la candidatii aflati pe listele partidelor ma ia cu ameteala; ce mi se pare extrem de grav este faptul ca multi dintre fostii parlamentari si actualii candidati sunt din generatia tanara, la fel de lipsita de principii morale. Votand cu ochii inchisi si mintea blocata ne vom comporta, si de data asta, ca niste ‘mutanti’. Regret ca ma vad nevoita sa ma exprim astfel.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *