Valer Simion Cosma

Decretizarea protocolului dintre SRI și CSM, încă o lovitură dată Justiției și Statului de Drept!

După ce au întinat înaltele idealuri ale DNA-ului, compromițănd activitatea acestei instituții prin publicarea protocoalelor dintre Ministerul Public și SRI, dușmanii justiției și ai statului de drept, iubitori feroce ai corupției și oameni de o moralitate îndoielnică, au luat la șuturi instituția garantă a INDEPENDENȚEI JUSTIȚIEI, CSM-ul.

Unii nu vor să priceapă că numai prin subordonarea CSM-ului SRI-ului, Justiția și-a putut păstra independența iar cîțiva corupți celebri și suficient de antipatici poporului au putut fi încătușați, fie și temporar. Unde eram noi astăzi fără reformele făcute în justiție și fără protocoalele care au făcut posibile rezultate remarcabile? Mai primeam noi laude și mîngîieri pe creștet de la foruri înalte și diferiți diplomați și politicieni dacă nu aveam aceste protocoale? Unde era independența justiției cu instituțiile lăsate de capul lor și fără o atentă și părintească îndrumare din partea SRI-ului? Anticorupție și stat de drept fără protocoale nu se poate. Și ambasadele știu bine asta, de aceea ne-au ajutat în acest sens și au sprijinit întărirea și independența justiției prin subordonarea ei celei mai de încredere instituție a țării: SRI-ul. Cei din SRI fiind singurii care chiar știu cum stă treaba, cine cît fură, cine-i ține spatele, cu cine se are bine, pe cine […] etc. Așa că trebuie să ne bazăm pe ei și să nu-i mai criticăm atît, să nu le mai băgăm bețe în roate, că fără ei e vai de noi și de democrația noastră.

E momentul ca toți oamenii de bună credință, iubitori de anticorupție, stat de drept și democrație să iasă în stradă pentru a apăra protocoalele SRI-CSM și SRI-Ministerul Public, pentru că acestea sunt fundamentul Justiției și Dreptății în societatea noastră înapoiată și măcinată de urmele comunismului (inclusiv mentalitatea celor mai mulți dintre noi e comunistă, anticapitalistă și pro-corupție, mai ales a celor botezați ortodocși. Sunt studii proaspete care arată asta!!!). Trebuie să oprim acest tăvălug al infractorilor și penalilor pentru a putea curăța țara aceasta de hoție și pentru a restabili moralitatea și spiritul meritocratic în rîndul cetățenilor! Trebuie făcute multe și fără aceste protocoale e imposibil. Trebuie să #rezistăm alături de cei ce duc lupta cea bună! Trebuie să #rezistăm alături ce cei care au încercat, cu bună credință și cu neabătut zel, să transforme România într-un stat de maximă siguranță!

JE SUIS SRI & CSM!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Decretizarea protocolului dintre SRI și CSM, încă o lovitură dată Justiției și Statului de Drept!

 1. Adrian M

  Mulți oameni inculți sau securiști am văzut în presa, dar dumneata ma faci sa ma întreb dacă mai are rost sa mai stau în tara mea. În ce stat de drept ai văzut domnule scuzate abuzurile în numele unei lupte anticoruptie (la noi tratusa prin răfuieli între gasti)?

  Reply
   • Alina

    Este scris la misto, dar nu in spiritul Scinteia, ci in spiritul RC.
    Protocoalele nu contin absolut nimic ilegal sau anormal. Sunt acorduri de cooperare intre institutiile statului, pentru a lupta mai eficient impotriva infractorilor.
    In toata lumea, Serviciile Secrete culeg informatii, iar atunci cind descopera ca cineva a comis fapte penale, transmit informatiile procurorilor.
    Procurorii verifica datele, cauta si alte probe, iar daca probele se dovedesc solide, ii trimit pe infractori in judecata.
    Nu este nicio subordonare a justitiei fata de SRI, este cooperare absolut necesara.
    Condamnabila este atitudinea CCR, care a dat decizii aberante prin care blocheaza colaborarea dintre Servicii si procurori, decizii care ii ajuta pe infractori.
    Serviciile Secrete trebuie sa poata asculta pe oricine, fara niciun fel de mandat. Singura obligatie este ca orice informatie, care nu are legatura cu vteo fapta penala, nu trebuie sa fie divulgata niciodata, nimanui.

    Reply
    • Adrian M

     Cum vine asta <> ! Te simti in siguranta sa fii ascultata de securisti fara un minim filtru care sa poata stopa abuzuri?
     In orice tara civilizata oamenii au rezrve fata de institutiile de forta tocmai pt ca pot abuza, cu atat mai mult fata de cele care-si desfasoara activitatea netransparent, in cazul nostru SRI.
     Stau si ma gandesc daca mai avem nevoie de judecatori!

     Reply
    • gabriel radeanu

     Justitia inseamna confruntarea martorilor si probelor aderente unor infractiuni,nu valorificarea informatiilor de vreun fel sau altul,pentru a descoperi infractiuni.Punerea la dispozitia parchetelor,a informatiilor privind fapte penale,de catre servicii este obligatie legala,nu trebuie incheiat vreun protocol.Din perspectiva legal-constitutionala,sistemul juridic este deasupra privilegiilor serviciilor secrete,cu drept de cenzura absoluta a activitatii acestora,deci protocoalele sunt o aberatie care distorsoneaza o relatie de relativa subordonare.Doar spionii asculta pe oricine,fara nici un fel de mandat.Serviciile secrete, trebuie sa faca exact inversul la ceea ce credeti dvs. ca fac.Securizeaza informatii si obiective strategice,de importanta nationala,supuse atacului sau interesului continuu al unor forte ostile sau concurente.Iar despre pastrarea secretului oficial la romani,chiar desecretizarea protocoalelor secrete,spune absolut totul… despre subiect.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *