Sabina Spătariu

Ce va face Monica Anisie? Un an de mandat în care doamna ministru ar fi trebuit să fie și cadru didactic.

Se pare că Ministerul Educației livrează candidații pe bandă rulantă.

Pe 4 noiembrie, Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a realizat că o ulterioară funcție obținută după alegerile parlamentare și campania electorală, nu îi permit să se ocupe de problemele din învățământ. O decizie responsabilă, dar mai ales corectă din partea acesteia, având în vedere că în acest moment este nevoie de implicare 100% din partea angajaților Ministerului Educației. 

De când am pășit în școală am fost de părere că un profesor diriginte e ca un al doilea părinte. E acel profesor la care fugi în pauza de dintre două ore de curs și care pe lângă lucrurile obișnuite, stă cu tine la telefon și la ore târzii, îți dă sfaturi și așa mai departe, chiar dacă nu e scris în fișa postului. 

Totuși, mă întreb cum e posibil ca o persoană care e la Ministerul Educației și Cercetării aproape toată ziua să facă cele menționate mai sus. Iar singurul răspuns care îmi trece în minte este “nu se poate, pentru că a fi Ministru al Educației presupune a fi “diriga” unei întregi instituții și a tuturor elevilor din România. 

Acesta este motivul pentru care cred că doamna ministru nu a luat în serios cariera sa didactică și că ar fi fost corect ca la momentul în care a preluat portofoliul de ministru, să-și dea demisia din postul de profesor de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București. 

La un an de mandat pe lista ministru-profesor-diriginte s-a mai adăugat și candidat la alegerile parlamentare, fapt ce nu îmi dă speranța că Monica Anisie se va îngriji de elevii care nu au acces la educație din luna martie. 

Ceea ce ar trebui să facă acum Monica Anisie acum ar fi să se decidă ce funcție să păstreze, pentru că așa nu este și nu va fi eficientă în vreuna dintre ele. Un cumul de funcții, nicidecum ușoare, dar care cu siguranță puse la un loc nu pot fi gestionate eficient de o singură persoană. 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *