Daniel Befu

Cât durează o cercetare disciplinară în Poliția Română? Ce s-a întâmplat cu polițistul care a amendat abuziv un cetățean care a sunat la 112 pentru verificarea legalității unui transport de lemne

În urmă cu o lună, un polițist din Maramureș l-a amendat contravențional pe Ciprian Coc, din comuna Băiuț (jud. Maramureș) pentru că a sunat la 112 și a solicitat verificarea legalității unui transport de lemne. Cazul a stârnit iritarea opiniei publice, iar reprezentanții Poliției Maramureș au recunoscut faptul că polițistul a acționat greșit, anunțând și efectuarea unei cercetări disciplinare în cazul lui (detalii aici).

România Curată a solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, un răspuns legat de modul în care au fost finalizate cercetările în privința polițistului. Spre surprinderea noastră, am aflat că la aproape o lună de la incident, cercetarea preliminară… continuă!? De ce este nevoie de o lună pentru a astfel de cercetare (audierea polițistului și, eventual, a celui sancționat) ne este greu să înțelegem. Poate aveți d-voastră explicații sau sugestii pentru polițiștii maramureșeni, să-I ajutăm să termine mai repede…

Raspuns Daniel Befu 02.07.2015

Între timp, Ciprian Coc a contestat amenda, solicitând anularea ei, dar încă nu a primit termen de judecată. : “Aștept să fiu chemat la Judecătoria Târgu Lăpuș. Când am dat declarația și când am povestit ce s-a întâmplat, am cerut să fiu informat în scris despre ce sancțiune i se dă polițistului. În urmă cu vreo două săptămâni am primit o scrisoare de la Poliție în care mi s-a spus că polițistul a fost cercetat, iar eu am fost lăudat de ei pentru spiritul civic”, a declarat Ciprian Coc pentru România Curată.

***

România Curată îi încurajează pe cetățeni să apeleze în continuare la 112 pentru a verifica legalitatea transporturilor de lemne. De asemenea, vă rugăm să încercați să fotografiați și să filmați transporturile care vi se par a fi dubioase sau care vi se confirmă ca fiind fără acte în regulă și să ne transmiteți informațiile și/sau înregistrăriile/fotografiile pe adresa contact@romaniacurata.ro. Noi vom continua verificările: atât cele legate de eventualele tăieri ilegale de păduri, cât și cele legate de modul în care autoritățile iau (sau nu iau) măsurile legale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Cât durează o cercetare disciplinară în Poliția Română? Ce s-a întâmplat cu polițistul care a amendat abuziv un cetățean care a sunat la 112 pentru verificarea legalității unui transport de lemne

 1. Justitiabilul

  Doamna Dr VIORICA MARINCAS, dupa raspunsul semnat (de conceput l-a conceput cineva cu talent filozofic sau care foloseste LIMBAJUL de LEMN) dovedeste ca este un doctor ce nu stie a face bine nici macar o injectie dar sa puna diagnostic intr-un caz mult mai complicat nici atat.
  Conf normelor termenul pt cercetarea prealabila este de 30 de zile cu prelungire aprobata in mod justificat este de 60 de zile.
  Nu s-a precizat in raspunsul dat nici macar la ce data s-a dispus inceperea cercetarii prealabile.
  Asta-i dovada ca institutiile statului nu lucreazea cu buna credinta in folosul cetateanului contribuabil.

  Reply
 2. cetatean abuzat de institutiile statului

  Eu am facut o plangere penala impotriva unui agent de politie care a refuzat sa ancheteze o plangere care am facut-o impotriva unor functionari si nici dupa 5 ani,nu s-a facut nimic,aceasta plangere impotriva agentului de politie este mutata de colo colo si nimeni nu face nimic! De cinci ani!
  Sa traiasta ”statul de drept” si drepturile cetateanului in Romania! Totul este o clica de infractori,platiti de amaratii de cetateni!

  Reply
 3. Gabriela Nedelcu

  Asa vor sa ingroape abuzul facut asupra cetateanului respectiv!!!!!
  Nu cred ca trebuie lasati sa dilueze situatia. Abuzul este evident si grosolan,
  iar cei pusi sa-l corecteze vor sa-l musamalizeze. Si ei sunt la fel de vinovati
  ca si subordonatul lor!!!!!!Oare cei din structura superioara vor avea aceeasi atitudine???

  Reply
 4. cosmin

  Problema are implicatii mai adanci. Nu a fost acuzata si „politia” ca este mana in mana cu Mafia Lemnului ???
  Deci, ce s-a intamplat cu respectivul caz este un semnal ca sa stam linistiti !!!
  Stiti ce inseamna sa stai la sat unde te stie toata lumea, sa vezi camioane pline de lemn, si sa stii ca daca suni la 112, Garcea Sef de Post (era sa scriu Prost) te poate da in gat la gealatii taietori de paduri ,,,,,
  Prin faptul ca iti afla orice chipiu numele este clar ca esti descurajat , ba chiar amenintat ….
  In satul unde locuiesc , le-a atras cineva atentia politistilor de la „post” ca sunt indivizi care circula fara permis de conducere pe strazile satului punand in pericol copiii, batranii si pe ceilalti. Politistii au cerut nume (ii stiau ei oricum) Femeia „denuntatoare” nu a avut de lucru si le-a dat cateva. Peste catava zile a fost amenintata de respectivii sa-si tina gura ca altfel o s-o pateasca !!!!
  ?Unde este domnilor PRESTANTA celor ce imbraca uniforma respectiva ?????
  De ce trebuie sa-ti spuna numele politistilor din zona care te cunosc, si care-i cunosc mult mai bine pe Hotii de lemn ??????? DE CE ???

  Reply
 5. cosmin

  Doar din cauza faptului ca numele patriotului Ciprian Coc a fost facut public , ca Politia Romana a actionat in acest mod ar trebui sa cada mai multa „stelute” Si cineva sa se gandeasca ca trebuie schimbat ceva in sistem.
  Daca lupti cu Mafia „lemnului” cum naiba isi permit cei de la 112 sa-ti dea numele oricui ??? mai ales celor care inchid ochii la camioanele pline de busteni in loc sa le opreasca prin actiuni inteligente, repetate, hotarate !!!!
  unde in Europa se plimba zeci de autotrenuri pline de lemn taiat ilegal pe sosele fara sa nu vada nimeni nimic
  ?????

  Reply
 6. mocoteo

  Ii tare arogantza chestorei care invita reporterul sa ‘vizioneze’ sedintele de judecata…pana la urma femela asta ii doar o tzoapa nesimtita!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *