Natanael Iriciuc

Campania electorală și-a schimbat părul, dar năravul, ba. Ne-am săturat!

Cred că nu sunt singura persoană care se gândește cu groază la campania electorală care tocmai s-a încheiat, iar în această perioadă am observat un nou mod de a face campanie electorala și-anume campanie electorală pe Facebook!

Se pare că în România majoritatea candidaților politici au uitat că ei sunt în slujba cetățenilor și că proiectele lor trebuie să reprezinte nevoile cetățenilor, că adevărata campanie electorală se petrece în stradă cu oamenii și să vorbești cu ei despre ceea ce vor ei să se schimbe în comunitat. Nu ai cum să vii și să ceri un mandat de primar/consilier local, județean etc fără să fi petrecut înainte, săptămâni întregi, pe stradă alături de alegători. Pentru mine, acești candidați nu reprezintă nimic! 

Este vorba despre demnitate, onoare, cinste și corectitudine!

Țin să vă readuc aminte că voi, toți acești candidați care doar umpleți cutiile poștale cu pliante sau vă puneți afișe la înălțime zâmbind subtil încercând fiecare cum știți să atrageți privi, veți fi taxați dur pe 27 septembrie și că a deține o funcție politică este o responsabilitate. Noi nu suntem “omuleții” voștri pe care îi băgați în seamă doar în campania electorală!

Ne-am saturat de candidați care știu doar să distribuie informații false despre contracandidații lor, de candidați care patru ani au stat ascunși de ochii oamenilor iar acum se plimba prin tot județul lăudându-se cu “realizările” făcute de ei, de tăieri de panglică, de asfaltările și curățenia făcute doar în campanie electorală doar pentru a arăta cât se muncește, dar în restul anilor iarba era lăsată să crească locuitorii acelor comunități zici că trăiau în junglă.

Ne-am săturat de vopsirea școlilor ca sa arate cât mai frumos pe din afară, în timp ce elevii sunt nevoiți să învețe în condiții groaznice, de nepăsare, de incompetență, de florile împărțite femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, de bătaia de joc, de mândria cu care vă prezentați candidații pe Facebook uitând de comunicarea cu cetățenii, de pozele cu elevii olimpici. De toate acestea ne-am săturat!

Nu vă mai chinuiți pentru că nu mai suntem proști și prefer să mă gândesc că mâine, pe 27 septembrie, voi ieși la vot și voi schimba soarta comunității mele și automat voi vota pentru dezvoltarea României!

Natanael Iriciuc vine din Lugoj și este ambasador Școli curate în județul Timiș. De asemenea, „Naty” este membru al Consiliului elevilor în Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” în care învață și a fost ales ambasador junior în Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Campania electorală și-a schimbat părul, dar năravul, ba. Ne-am săturat!

 1. Nicolae Cuță

  Bravo, Naty!
  Indiferent dacă ți-a ieșit sau nu ce ai votat ieri îți recomand să îți cultivi votul în următorii ani de mandat al noului consiliu local/județean. Adică să privești votul dat ca pe o sămânță pe care ieri ai sădit-o. Ca aceasta să ajungă să dea rod va trebui însă îngrijită în primul rând de tine, cel care ai sădit-o. Chiar dacă grădina unde ți-ai sădit votul va fi administrată de oamenii în care ai (avut) încredere tot trebuie să mai verifici din când în când dacă aceștia se țin de cuvânt și au grijă ca speranțele tale investite în votul acordat să se împlinească sau se vor lua cu altele și votul tău va rămâne nefructificat.
  Așadar, te rog să rămâi informat și vigilent pe timpul mandatului și să le atragi atenția edililor aleși dacă/când se abat de la programul electoral cu care ți-au atras votul. Este mai mult decât un drept al tău dobândit o dată cu vârsta majoratului, este o obligație cetățenească și nu te lăsa influențat de faptul că (cei mai) mulți adulți nu și-o îndeplinesc. Noi ne-am început rolul de cetățean sub alte auspicii și acum ne este mai greu să îl schimbăm (de aceea unii nici măcar nu ne prezentăm la vot pentru simplu fapt că nu ne obligă legea iar alții o facem doar din reflexul dobândit pe vremea când participarea la vot era obligatorie). Generația voastră însă are alte perspective și depinde numai de voi să nu le irosiți. Și poate prin exemplul vostru ne veți face și pe noi (din generațiile mai ”mature”) să adoptăm un comportament civic.
  Succes în cariera de cetățean al României!

  Reply
 2. Pinno

  L-ati vazut pe cel cu teancul de procese verbale? Nu discut daca se voia frauda sau nu, ci ca el era candidat psd la consiliul local. Un candidat al psd cara teancuri? La un partid asa mare si cu o groaza de „sosonari”? Ce concluzie pot trage? A fost baiat de mingi si a fost pus pe lista. Despre competenta vrem sa vorbim?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *