Dorin Tudoran

Beckett, Udrea și Ionescu

Deși verișoară a lui Beckett (pe filiera Așteptându-l pe Godot) și nepoată a lui Ionescu (ramura Scaunele), Elena Udrea s-a săturat să mai joace roluri principale din teatrul absurdului.

În Beckett nu vrea să mai joace, fiindcă regizori din noul val (de arestări) au schimbat finalul piesei: Godot a apărut. Ba și vorbește: o vizitează la pucășcăria de cinci stele de acasă.

În Ionescu nu mai vrea să joace, fiindcă directorul Naționalului bucureștean, Pino Caramitru, a scos-o din Scaunele și a distribuit-o în Cântăreața cheală, dar la pușcărie nu există föhn.

Ce vrea în schimb? Mai corect – ce vrea la schimb?

Să fie recunoscută drept moștenioare a Ioanei D’Arc. Cu (,) rug, cu tot. Înainte ca martiriul să fie anunțat în Monitoriul Oficial, a mai făcut o vizită. Nu neapărat surprinzătoare.

La Parlament. Unde a informat că în pușcăriile indigene closetul turcesc doarme în aceeași cameră cu VIP-urile românești indigeste; apa caldă e raționalizată – dimineața și noaptea; vizitele șobolanilor sunt nelimitate.

Când era ministru & Serviciu Alternativ de Informații pentru președinte, Elena Udrea era sigură că România este un sat din Elveția, în pantă dulce, unde te plimbi cu telegondola alături de lovitura de la 11 metri – Pinalti.

După ce a vizitat-o ultima oară, pentru a-i spune să nu pună la inimă ce scrie Dan Tăpălagă, fiindcă omu’ e un lingător de clanțe al ambasadelor, Godot a declarat la B1, că martira noastră nu a luat niciun ban; sigur, doamna se mai poate înșela, dar de mințit, nu minte.

E posibil  (dar nu și foarte probabil) ca ea să nu mintă, dar el are obiceiul. Despre cocoșul doamnei, ne-a spus că n-a luat niciun ban. Azi, Cocoș recunoaște că a luat. Și nu doar un ban – un vagon de bani. Știa și dânsa.

Nu știu dacă Din-Cale-Afară-de-Prea-Fericitul Daniel va “aproba pozitiv” cererea de martiriu înaintată de enoriașa Elena Udrea. Eu m-aș bucura să o ”aprobe negativ”. De ce?

Fiindcă, după jaful la care a fost supusă România (și) prin defrișări de toate culorile politice, un rug înălțat în piața Vieux-Marche din Pleșcoi ar constitui un lux exorbitant.

Vedem ce a pățit risipitoarea Eladă. Despre Troia cea credulă, ce să mai zic? Deci, propun să nu avem încredere în Udrea, când ne bagă în cetate calul împăiat cu Coldea.

Ăsta iese noaptea din burta traforajului, își dă mâna, din nou, cu Godot și Cântăreața cheală și tustrei (a nu se confunda cu Maitreyi) reinstaurează statul de drept în colimator.

Thanks, but no thanks! Prefer teatrul absurdului.

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Beckett, Udrea și Ionescu

 1. barbu brailoiu

  care „cântăreaţă cheală”, domnule?! asta e doar o Miţa Baston. mai întâi a ameninţat cu „vitrionul” datului în gât, acum îşi ridică poalele-n cap, aşa cum fac de obicei purtătoarele fustelor lungi şi înflorate.

  într-adevăr, declaraţiile sale orale şi scrise (că e tare la oral, doamna!), constituie acuzaţii grele împotriva eternului şi credinciosului ei protector, dl. ex-preşedinte băsescu. şi el, fidel, continuă să o admire, să o viziteze să o….?!

  Reply
 2. dana

  Sa-i spunem doamnei Udrea ca celula ingrozitoare de care s-a plans in parlament seamana foarte mult cu camerele de camin in care stau studentii sau cu saloanele de spital. Si acolo stau oameni care invata sau sunt bolnavi. Oameni care au dreptul mai mult sa invoce demnitatea decat ar avea o hoata ca ea. Dar ei nu au privilegiul sa se planga de la tribuna parlamentului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *