Dorin Tudoran

Băi, nu fi cioban

Așa erau puși la punct — în jargonul cvasiironic predecembrist al “marilor orașe” — mitocanii de mitocanii ”mai rafinați”. Iată că “atenționarea” cu pricina revine în forță. Funcția “educativă” pare aceeași, dar, în mod sigur, motivele care o generează au evoluat substanțial:

Băi, nu fi cioban! Tu știi câte spălătorii de bani am eu offshore sau îți speli cămașa tot cu apă de pârâu?

Băi, nu fi cioban! Tu câte doctorate ți-ai cumpărat anul trecut? Sunt de firmă, particulare, sau d’alea, ieftine, de la profesori de stat?

Băi, nu fi cioban! Tu și nevastă-ta aveți cojoace de samur, ca mine și nevastă-mea, sau purtați tot d’alea vechi, de oaie?

Băi, nu fi cioban! Tu știi ce pițipoancă am eu în Parlamentul European și ce nevastă la Strasbourg?

Băi, nu fi cioban! Tu știi prin câte partide am transhumat eu?

Băi, nu fi cioban! Tu ai ginere ambasador sau n-ai avut bani decât de un consul general?

Băi, nu fi cioban! Tu câte jeepane, merțane și bemveuri ai, că de Porsche, Ferrari, Land Rover, sau Lamborghini cred că nici n-ai auzit?

Băi, nu fi cioban! Tu câte mii de hectare ai primit de la Mătușa Varvara – Pensionara? Și cash? Cash, băi ciobane, nu caș!

Băi, nu fi cioban! Tu știi ce gust au ouăle Fabergé sau mănânci tot d’alea, de găină, pe care te invită unii să le numeri jos, la Cornu de Sus?

Băi, nu fi cioban! Tu nu vezi ce pensii speciale ne-am tras noi?

10410965_970681789673576_8115797466118527295_n

Băi, nu fi cioban! Tu câte concedii ai petrecut în Belize sau măcar în Tailanda, că de Ibiza pun pariu că n-ai auzit?

Băi, nu fi cioban! Tu, când te duci la Paris, mănânci breakfast Epicure, ca prietenele mele Elena și Alina?

Băi, nu fi cioban! Tu, când te duci la Londra, mănânci la dinner blinele cu icre negre Beluga, cum mănâncă bancherul meu preferat, Jacques Mugur de Fluier?

Băi, nu fi cioban! Tu, când te duci la Marsilia, mănânci bouillabaisse la Chez Fonfon, invitat de diplomatu’ nostru acoperit de încredere, Mișu C. Mărar?

Băi, nu fi cioban! Tu câte interviuri ți-ai cumpărat la B1, Antena 3, Realitatea, Pro TV sau OTV?

Băi, nu fi cioban! Fii-ta are bucile și buzele tapițate cu Botox, cum le are fata lu’ cuscră-miu?

Băi, nu fi cioban! Așa te adresezi tu Prințului și Prințesei de România lui Cristoiu & Andronic?

Băi, nu fi cioban! Tu cunoști pe cineva la Curtea Constituțională sau la Înalta Curte de Una și de Alta care să-ți pupe mâna, când i-o întinzi?

Desen și Copyright© Alex Dimitrov

Băi, nu fi cioban! Tu ai jucat vreodată pocher cu Mitică; barbut – cu Piți sau hoții și vardiștii – cu mascații de la DISJR?

Băi, nu fi cioban! Tu la stână ai doar câini ciobănești? Niciun Pom Pom, Chihuahua, Shih Tzu ori Bichon Maltez?

Băi, nu fi cioban! Tu ai la stână piscină, teren de tenis, sală de fitness, saună, aer condiționat, maseuze și televizoare plasma 4K?

Băi, nu fi cioban! Tu faci gargară cu șampanie Cristal ori măcar cu Dom Pérignon sau tot cu ceai de tei?

Păi, dacă aia nu, aia nu, aia nu, tu ce valoare adăugată ai, băi, ciobanule?

Mă întorc la perioada predecembristă și-mi amintesc de o carte slabă, dar cu titlu genial – Jean, fiul lui Ion.

Sărbători fericite, Ioane!

***

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Băi, nu fi cioban

  1. Paul

    Spre dezamagirea alesilor „boborului”,ciobanii au demnitatea lor,pe care nu o vor dobandi niciodata, majoritatea penala a parlamentarilor Romaniei.Recent,o ratacita in Parlament si-a permis sa insulte un cioban care,in buna sa cuviinta,nu a raspuns in aceeasi maniera primitiva.Vivat mitocania !

    Reply
  2. Ionel LUPU

    Felicitari PAUL : ai gasit – intr-un singur cuvant – caracterizarea meritata a acestei „senatoare”, invatatoare grevista, avida pentru iesirile „in fata”, cu iesiri imprevizibile si adesea inadecvate – Cristiana Anghel…… Nivelul ei intelectual nu corespunde situatiei pe care o detine (apropo de … „esti un prost”, adresata unui cioban)……………Ia-ta cat de importanta este selectia candidatilor propusi pe listele parlamentare ?!?!?!…… Apropo si de senatoarea cu „mirul sfintit” adus din Ierusalim pentru alt senator aflat acum dupa gratii (Sova) …….. Ce spectacol neasteptat ne-a fost servit ?!?!?!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *