Alina Mungiu-Pippidi

Lăsați-o pe Kovesi, dați-l afară pe Vâlcov!

Stimată doamnă prim ministru Viorica Dancilă,

Stimate domnule ministru Tudorel Toader,

Vă scriu în numele Alianței pentru o Românie Curată cerându-vă să luați măsuri pentru ca dl. Darius Valcov, condamnat penal în primă instanță pentru corupție, să fie eliberat din poziția oficială de consilier în guvernul dvs.

Având în vedere că dl. ministru al justiției a propus revocarea doamnei procuror general Codruța Kovesi pe baza unui set de argumente pe larg susținute, va ofer și eu un singur argument simplu și scurt: nici un ministru al Justiției sau un guvern respectabil nu poate cere să fie demisă șefa anticorupției, indiferent de motive, câtă vreme păstrează în funcție un consilier condamnat pentru corupție. Cazul domnului Valcov nu a avut nimic politic. Nici măcar avocații domniei sale nu l-au apărat spunând că tablourile de mare valoare ascunse sub saltea și prin poduri fuseseră plasate acolo de procurori scăpați de sub control sau de denunțătorii lor. Și cei care l-au mituit, și șoferii lui care cărau gențile cu șpăgi au depus mărturii clare. Este un caz indiscutabil, și nu e nevoie să se ajungă la ultima instanță pentru a înțelege că PSD nu poate lupta contra unei anticorupții politizate din postura de partid politic corupt. În acest fel nu face decât să ofere singur justificarea politizarii anticorupției și a sloganelor de tipul „PSD, ciumă roșie” pe care noi nu le-am susținut și nu le susținem.

Revocarea dnei Kovesi nu depinde de dvs, domnule ministru al justiției și doamna premier. Dvs puteați doar argumenta și ați făcut-o. În schimb demiterea dlui Valcov e cu totul la latitudinea dvs. Dacă vreți să vă fie auzite argumentele dvs, auziți-l și dvs pe cel de față.

Dați-l afară pe dl. Valcov și nu va mai puneți niciodată în asemenea situații, sau oferiți singuri justificare oricăror abuzuri contra voastră care pot urma.

Alina Mungiu-Pippidi

Roma, 23 februarie 2018


Semnați petiția declic.ro: D-le Iohannis, nu acceptați revocarea Codruței Kovesi


Despre același subiect:

Ce urmează după cererea de revocare?
Alina Mungiu-Pippidi: În ciuda amânărilor repetate, ministrul justiției tot a ieșit prea devreme, și a prezentat o succesiune de argumente bine făcute dar care nu interesează pe nimeni. PSD s-a expus pe el și pe noi toți la un mare scandal extern, în care ei intră în rolul de corupți care o dau afară pe eroina anticorupție

Cătălin Tolontan: Tudorel Toader cere revocarea Laurei Codruța Kovesi printr-un amestec de fapte și lozinci național-comuniste

Dana Gîrbovan: Practicile procuraturii sovietice nu ar trebui să-și mai aibă locul în România


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

30 thoughts on “Lăsați-o pe Kovesi, dați-l afară pe Vâlcov!

 1. CMC

  Daca Valcov era seful DNA-ului, procurorii din CSM il votau imaculat asa cum l-au tinut in brate si pe Negulescu-Portocala pana cand nu s-a mai putut. De fapt, nu s-au atins de nici un fir de par de-al lui Valcov pe vremea cat era cu Basescu si si-a facut averea furata ca membru PD-L.
  Altfel, argumentatia este valida. Nu exista nici un motiv sa platesti un condamnat cu bani publici de la guvern. Daca e asa de bun, poate fi la fel de util daca este angajat ca si consilier la PSD si platit din banii partidului.

  Reply
  • Fabiana

   @CMC „platit din banii partidului”? Dar este de notorietate ca Dragnea a angajat doua PSD-iste la o autoritate locala pentru a fi platite din bani publici, dar respectivele lucrau la partid. Face Dragnea niste economii din banii partidului, la fel cum a facut Cozma (Prahova) la dezapezirile din judet! Sa-i dea PSD o prima ca-i sunt conturile blocate si traieste mizer din indemnizatia de parlamentar!

   Reply
 2. Ciprian Popa

  Asta e asa ca contragreutate.
  Ca de presedintele camerei deputatilor care da jos 2 huverne am uitat :)
  Daca punem in discutie legimitatea PSD de a emite argumente contra sistemului juridic la cate cazuri de condamnati „curati” sunt in acest partid ar rezulta ca partidul ar trebui desfiintat pe baza de lipsa de cvorum!

  Reply
  • Pentru dumitru

   Pentru dumitru :
   De ce sa fie data afara Sefa DNA ?
   Pentru ca asa vor infractorii din psd si cozile lor de topor ?
   Ca sa scape de puscarie mafiotii din psd si alde, dupa ce au devalizat tara ?
   De ce sa fie data afara Sefa DNA ?
   Pentru ca este inteligenta, competenta, curajoasa, incoruptibila si nesantajabila ?
   Pentru ca isi face cu cinste datoria ?
   Pentru ca este apreciata la superlativ de toti oamenii cinstiti si inteligenti ?

   Reply
 3. Pascalau Gheorghe

  Va rog sa publicati parerea unor profesionisti despre cele sustinute de d-l ministru Toader in cererea de revocare a procurorului sef DNA. D-l prof. dr. Valerius M. Ciuca, de la Facultatea de Drept din Iasi, critica argumentatia din cererea de revocare.
  Poate ne lamureste cineva ce este UNJR si cine este d-na Garbovan.
  Multumesc

  Reply
 4. Radu Negrut

  De acord cu Dvs . Out cu el . Punct și de la capăt .
  Totuși am ceva de comentat . În ianuarie , ex-premierul Tudose l-a angajat consilier personal pe Gică Popescu (Dosarul transferurilor , spune ceva cuiva ?) . Atunci nimeni nu spus o silabă . De ce oare ?
  E o mică deosebire între cei doi : Gică Popescu , condamnat definitiv , eliberta condiționat pentru o perioadă de probă încă neterminată ( se termină prin iunie-iulie ) , iar Vâlcov condamnat doar în primă instanță mai are prezumpție de nevinovăție pînă la o sentință finală . oare care dintre cei 2 o fi mai penal ? Sau dacă ai 100 de meciuri la națională nu se mai lipesc de tine cuvinte ca : penal , infractor , borfaș ?
  Apropo , fiindcă acum 3 zile o judecătoare cu apucături de prostituată a fost băgată la pîrnaie , oare ceilalți infractori din vestitul Dosar al transferurilor nu știau de povestea cu banii din lift ? Are cineva curajul să pună mîna în foc ? Asta pentru cei care îi vor lua apărarea lui Gică Popescu .

  Reply
 5. Gicu

  Adevărat. Dar acesta nu este un contra-argument ci mai degrabă „whataboutism”, adica ” dar și ei au pe ai lor”. Corect ar fi ca amândoi, lck, și valcov sa plece.

  Reply
 6. ZambacCian NasTase

  Kovesi a iesit din Spuma Marii, dupa care Tudorel Toader i-a coordonat DOCTORATUL. Iata ca azi Domnul Profesor initieaza Procedura de Revocare, din postura de Ministru al JUSTITIEI, a respectivei, numita de Presedinte la conducerea DNA cu in mandat care expira la anul…
  Daca votantilor PSD nu le pasa de pagiate si de vilcovi, LOGIC, Respectivii nu vor face nimic pana la pronuntarea definitiva…. NU ca n-ar putea face, ci ca sa-si sustina pc de vedere la adresa JUSTITIEI si „statului paralel”!

  Reply
 7. taunul77

  Dar penalii repetenti Tariceanu si Dragnea nu trebuie sa zboare si ei din functiile de conducere pe care le detin?

  Reply
  • ZambacCian NasTase

   Lupta politica pentru PUTERE nu are de-a face cu Justitia intr-un stat de drept, intr-o Democratie de tip occidental. Justitia trebuie sa ramana independenta, ca sa se infaptuiasca, INDEPENDENTA de cei ca Iohannis, Orban, Blaga, Base, Boc… N-ar fi intervenit Base pentru fratiorul sau si nepotel, pentru fetitzele lui?

   Reply
   • taunul77

    Probabil ca da. Ca Tariceanu pentru Patriciu …
    Independenta totala a Justitiei nu exista nicaieri. Asta e un mit. Exista societati in care Justitia are un grad mai mare de independenta sau e subordonata de-a binelea; de cele mai multe ori Puterii Politice. Ce se poate dori pentru Justitia din Romania: ca acest grad de independenta fie cat mai mare.

    Reply
 8. gabriel radeanu

  Doamna Alina Mungiu-Pippidi,cazul Valcov ,are aspect politic ,cel putin din punct de vedere al temporizarii,fara sa mai luam in calcul situarea inculpatului in imediata apropiere de Dragnea.Povestea asta ar fi ramas o nesemnificativa legenda urbana,daca nu am fi avut situatia aceasta de afinitate.In rest,”fiecare pacatos prin gura lui piere”.Ceea ce face Tudorel Toader,este gresit d.p.d.v. strategic,insa asa este normalitatea,surprinzator de futila.Nu inteleg de ce nu lasa-ti PSD-ul sa greseasca!Poate vor primi lectia care le trebuie!Ceea ce am aflat,este faptul,ca ambele acumulari de puncte de vedere,actioneaza, punand in miscare cantitati asemanatoare de derezonabil,si manevrele astea intind socialul romanesc la maxim de I se vad toti porii,toate defectele.Suntem obligati sa alegem una dintre parti,si asta,este de fapt primul exercitiu real de democratie care are loc in Romania.Pana acum,nu a existat angajament politic social,a fost numai feedback simplu la stimuli sociali,ne-am ales in mod aproape organic reprezentantii,cu rezultatele astea pe care le constatam.Urmatorul pas logic, ar fi un angajament politic concret al femeii-simbol al anticoruptiei din Romania.Creuzetul democratic va dezvalui nivelul real al sustinerii sociale.Vom vedea!

  Reply
 9. Nelu Stiuca

  CE NU INTELEG CETATENII RO SARACI CU DUHUL ESTE FAPTUL CA; INCULPATII, PUSCARIABILII, PENALII, PUSCARIASII, care contamineaza din ce in ce mai mult PARLAMENTUL, GUVERNUL, ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI trebuie scosi din viata publica. EI SE POT BUCURA DE „PREZUMTIA DE NEVINOVATIE” (mult trambitata de mafioti, sifractori, tradatori, etc) cand nu indeplinisc nici o functie publica .
  Intr-o democartie reala PREZUMTIA DE NEVINOVATIE nu opereaza pentru cei ce detin orice functie publica sau de demnitar si sunt BANUITI DE LIPSA DE , CINSTE, DE MORALITATE SI INTEGRITATE , DE LIPSA DE COMPETENTA , DE LIPSA DE CARACTER, DE LIPSA DE INEGRITATE, DE LIPSA DE ONOARE, ETC
  Trebuie anulate toate imunitatile si legile protectioniste a celor alesi PENTRU A CREEA CONDITII ELITELOR SI DEMNITATILOR UMANE SA INLOCUIASCA POLITRUCII INFRACTORI, SEMIDOCTII, ZOILE SI GUNOAIELE UMANE care au distrus RO.
  CEI CE SE VOR ALESI TREBUIE SA O FACA DIN DARUIRE PENTRU SEMENI, DIN VOLUNTARIAT, DIN PASIUNE SI TALENT.
  Trebuie abrogate legile ce permit amenstecul intre puterile statului pentru depolitizarea (demafiotizarea) structurilor statului.
  PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc)

  Reply
 10. Lucian Toflea

  Keovesi trebuia revocata din funcție demult, de când cu sufrageria lui Oprea, nu mai zic de clasarea dosarelor Microsoft și altele. A făcut destul rău instituției pe care o conduce prin decredibilizarea actului de ancheta în sensul că sa implicat în dosare politice (referendumul). Este incredibil cum de la o încredere a romanilor în DNA de la 70-80%sa scadă cred că la 30-40%și asta pt că la făcut scăpat pe Băsescu via Elena Udrea, plus că a contribuit la crearea unui sentiment de injustitie (vezi Victor Ponta că-ți fac dosar penal dacă demarează construcția autostrăzii Brașov – Ploiești). E adevărat că așteptările românilor de la dna au fost uriașe dar nu cu nedreptate. Martin Luther King bine spunea că „injustitia undeva este o amenințare la adresa justiției de pretutindeni”. De aceea e mai bine ca d-na Keovesi să lase locul unui procuror care nu a fost prin sufrageria nimănui, în urma unor alegeri interne și nu numit ca să se simtă cu vreo datorie și evident DNA – ului iar trebui rapid unul – doua succese (condamnări definitive și irevocabile) pe dosare mari și vechi dacă mai e posibil.

  Reply
 11. Nelu Stiuca

  Cu rugaminti cu milogeali catre „POLITRUCII IMPOSTORI” nu vom putea face o ROMANIE CURATA. Putem spune ca ei care au capturat Ro DUPA 1989 AU CURATIT RO DE AVUTIIA NATIONALA, DE INDUSTRIE, DE AGRICULTURA, DE PADURI, DE FONDUL CINGETIC, etc, au ruinat infrastructura tarii si au alungat peste 5 milioane de romani din tara.
  TREBUIE GASITE MIJLOACELE SI CAILE ADECVATE PENTRU A REUSI SALAVAREA RO cat a mai ramas din ea.

  Reply
 12. MC

  Sunt de accord cu idea ca Valcov trebuie inlaturat de PSD-isti pentru a evita tot soiul de justifivcari in apatarea unor abuzuri, insa eu va intreb ce ar trebui sa faca PSD-isti cu Dragnea condamnat definitiv?
  D-voastra incercati sa ne sugerati ca adunatura numita PSD ar putea fi rationala in idea de bine, logica sau interes national.
  Va inselati profund, aceasta adunatura este interesata sa obtina foloase maxime pentru ei si membrii familiilor lor!
  Repet va intreb de ce nu comentati tot timpul faptul ca PSD-ul este o adunatura de interese interlope atat timp cand aleg un condamnat definitiv la conducere?

  Reply
 13. Camelian Propinatiu

  O idee corecta pentru diplomatia semnalelor. Pacat de numerosii pesedisti cinstiti! Talibanii prefera trimiterea RO în izolare ceausista.
  E greu de înteles de ce dl Melescanu nu i-a explicat dlui Dragnea, ca extern puterea va avea probleme daca nu declanseaza orbitor propria lupta contra coruptiei in contextul diminuarii fricii de justitie.

  Reply
 14. Dumitru

  Unul din lucrurile care ma deranjeaza cel mai tare in afacerea asta este interventia brutala a strainilor. Tocmai am citit in RL de reactia unei eurodeputate spaniole pe nume Ana Gomes, favorabila lui Kovesi. Clasicul „las’ca stim noi ca Dragnea e un hot”. De fapt, in toata discutia din jurul lui Kovesi este relativ clar ca s-au aliat structuri europene cu o minoritate mica dar extrem de vocala din RO impotriva unei majoritati clare pentru a impiedica functionarea sistemului democratic si a statului de drept. Cand AMP spunea ca nu trebuie data Kovesi afara, de fapt mesajul asta e : nu conteaza ce vrea majoritatea, nu conteaza nici macar ce e drept conform constitutiei si a regulilor existente, trebuie pastrata Kovesi (cu toate ca impricinata nu da nici un semn ca vrea sa respecte regulile constitutionale, e.g. prezentandu-se in fata comisiei parlamentare).

  Reply
  • CMC

   Se negociaza Europa Post-Brexit. Anti-romanii (inclusiv cei cu cetatenie romana) si cozile de topor platite din afara au reusit sa ne puna in situatia in care orice am spune ni se va inchide gura imediat spunandu-ne ca suntem cei mai corupti din lume si ca trebuie sa ne multumim cu ce ni se arunca de la masa „integrilor”.
   Ni se vor impune noi „mecanisme de „cooperare” si verificare” care vor avea ca finalitate jefuirea a ce se mai poate prin: cedarea resurselor naturale si achizitii de armament dirijate catre firme din statele „integre” care sunt foarte vocale si ferme impotriva noastra.
   Pana nu ne jefuiesc de tot – nu se lasa.
   Eu propun sa le dam totul de acum. Cand nu vom mai avea ce sa ne ia (nici macar viitorul), sa vedeti ce „cinstiti” o sa devenim. Doar sa renuntam si la dreptul de vot pe care sa il cedam unui Consiliu al ambasadorilor din „tari de bine”.

   Reply
   • Dumitru

    Deja dreptul de vot nu mai conteaza foarte mult, pentru ca nu e respectat. Nu numai la noi, dar peste tot in lume (e.g. SUA) e amuzant sa vezi ce se intampla cand nu e votat cine trebuie.

    Reply
 15. Sorin

  Pe Valcov l-a numit acolo Dragnea. De ce va faceti ca nu intelegeti? Dragnea e condamnat penal intrucat a furat votul. Cel mai flagrant act intr-o tara democratica indreptat asupra democratiei insesi. Cereti ca Dragnea sa plece din fruntea Camerei si a partidului. Cat e el in pozitiile astea Romania e 0 absolut in Europa. Iar intreaga politica guvernamentala e condusa de evolutia dosarelor lui. Se arunca cu bani cape vremea lui Tariceanu in anumite categorii sociale pentru a-si cumpara linistea care sa ii permita sa preia controlul total asupra tarii. Ce nu poate controla vrea sa transforme in insignifiant. Taie din prerogativele presedintelui ameninta procurorii si judecatorii cu o noua structura de control – vrea sa ii scoata si la pensie de la 40 de ani poate i se reia din nou procesul de la 0… Valcov..e bomboana de pe coliva… dar coliva e Dragnea.

  Reply
 16. marius

  microsoft, bechtel, eads, kronospan, schweighofer holzindustrie, rosia montana gold corporation, bcr, brd, reiffeisen… oare exista macar o singura supranationala anchetata intr un dosar minuscul pentru macelul facut in lagarul de exterminare Romania?!

  eu zic sa l puneti pe vilcov sef la dna si pe kovesi stratega la finante astfel supranationalele o sa aiba aceleasi zile senine ca si pana acum in aceasta colonie blestemata… pentru noi romanii e fix acelasi lucru, o sa murim in chinuri groaznice precum evreii in lagarele de exterminare

  Reply
 17. marius

  talibanii sri-corporatii-kovesi versus talibanii sri-mafia locala-psd, un razboi dur pentru catuse si ciolaneala, castiga mafia supranationalelor sau mafia locala?! sau probabil un alt scandal care sa acopere noile hotii facute pe sub mina gen suprainarmare si supraimpozitarea saracilor desre care tac milc toti si securistii kovesisti si securistii dragnisti

  si acum hai sa va povestesc un pic din viata sclavilor pe care se bat crminalii specificati mai sus.
  Acum patru ani am facut o operatie in Bucuresti la stat de colecist intr un spital renovat si care folosea renumitele produse ale firmei sri hexipharma. Deci inainte sa afle lumea de genocidul pe care-l facea SRI ul cu apa infestata cu bacterii pe post de dezinfectanti. Si acum vad cutiile de hexipharma cum stateau in sala de operatii. Operatia a decurs perfect si dupa doua zile am plecat acasa. Atmosfera destul de isterica printre asistente si miinile pline de rani de la spirt ale acestora m-au facut instinctiv sa-mi dau seama ca ceva nu era in regula pe ansamblu in spital. Dupa operatie mi s-a facuto singura injectie cu un antibiotic in spital. Am crezut initial ca nu ma simt bine din cauza operatiei dar dupa citeva saptamini am mers pe la diferiti doctori care mi au dat sa fac analize unde din pacate nu mi a iesit intial infectia luata din sala de operatii, am inceput sa iau antibiotice in orb deoarece doctorii doar banuiau. La un an dupa am fost aproape sa trec in lumea cealalta dar printr un noroc chior au inceput sa apara infectiile la ultimul set de analize pe care am mai avut puterea sa l fac, klebsiela, stafilococul auriu, esherichia coli si o antibiograma care a reusit sa ma salveze… dar am ramas cu sechele. Spitalul nu a recunoscut nimic si nici nu stiu cum pot sa demonstrez in sala de judecata atita vreme cit acea injectie cu antibiotic facuta in spital a avut genialul rol de a masca infectiile suficient de mult timp cit sa incep sarabanda antibioticelor luata in orb!!!
  Sechelele ramase dupa asta nu-mi mai permit sa am un serviciu full time si in ultimii ani am supravietuit cu o slujba part time si o chirie modesta. Astazi am fost anuntat ca postul meu part time o sa se desfiinteze deoarece la cele patru milioane de lei lunar e care-i luam a venit noul impozit de plata in jur de sapte milioane, tradus in lei noi la un salariu de 400 lei angajatorul trebuie sa plateasca 700 de lei deci ma dau afara luna viitoare!
  slujbe part time pt cei distrusi ca mine nu mai exista, Dumnezeu cu mila de acum inainte, si cu probleme grave de sanatate si fara asigurare de sanatate si fara slujba!!!

  Deci eu ma uit acum cum se caftesc criminalii care ma lasa fara slujba si criminalii care musamalizeaza genocidul facut de SRI care m au lasat fara sanatate si posibilitatea de a mai munci…. iar talibanii si propagandistii acestor doua tabere de criminali vorbesc in numele nostru al sclavilor denumiti generic romani si se declara indignati ca nu luam parte la aceasta mascarada.

  Mie imi vine sa-i omor si pe kovesisti si pe dragnisti. Cam asta e iadul in care traim noi sclavii in aceast lagar de exterminare numit Romania!

  Reply
 18. Nelu Stiuca

  PENTRU CE TREBUIE SA PROTESTAM.
  „ – Protestam impotriva transformarii oficiale a Romaniei in stat mafiot, in care coruptia si furtul devin regula. Protestam impotriva tentativelor tot mai agresive de a scoate Romania de facto din UE.
  – Protestam impotriva incercarii lui Liviu Dragnea si a baronilor PSD de a decapita DNA si de a distruge justitia penala.
  – Protestam impotriva cererii de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Cererea de revocare se bazeaza pe un rechizitoriu rusinos, intocmit exclusiv la dorinta si cu argumentele borfasilor.
  – Protestam impotriva ministrului justitiei, Tudorel Toader. Cand ministrul justitiei devine avocatul infractorilor si tradeaza interesul public intreaga societate se afla in pericol. Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate! Demisia!
  – Nu uitati tot timpul cine sunt marii responsabili: Liviu Dragnea, baronii PSD si borfasii. Toti ceilalti care se lupta cu procurorii sau cu instantele sunt instrumentele lor: Tudorel Toader, televiziunile mogulilor, ziaristi vanduti.
  – Spre deosebire de februarie anul trecut, cand legatura dintre OUG 13 si Liviu Dragnea era clara, de aceasta data liderul PSD incearca sa ramana in umbra. Nu va lasati pacaliti: tot Dragnea sta la originea raului si acum. Sa nu uitam asta.
  – Protestam impotriva incompetentei crase a guvernarii PSD, care exercita puterea din 2012 incoace. Sa nu uitam cine conduce de sase ani Romania! Nici regimul Iliescu din anii 90, distructiv pentru tara, n-a stat atat la putere.
  – Din cauza lor Romania se goleste in ritm accelerat de cei mai activi si instruiti oameni, din cauza lor pierdem sute de milioane de euro bani europeni, din cauza lor inflatia creste galopant si tot din cauza lor vom plati scump mituirea populatiei cu cresteri de salarii.
  – Din cauza lor nu vedem astazi nici o perspectiva si multi se gandesc la plecarea din tara ca singura solutie pe termen lung. Nu mai vrem sa traim intr-o cu spitale care ne omoara, fara autostrazi si fara infrastructura vitala.
  – Protestam impotriva contraselectiei in functiile publice. Nu mai vrem condamnati si cercetati penal in functii cheie, plagiatori, analfabeti si impostori platiti din banii nostri.
  – Ne-am saturat sa platim functionari si inalti demnitari care lucreaza doar pentru ei, nu pentru noi. Gata, ne-au ajuns trei decenii de coruptie generalizata. Generatia noastra merita mai mult. Guvernul si administratia sunt angajatii nostri, nu noi sclavii si prizonierii lor.
  – Protestam pentru ca doar asta ne-a mai ramas de facut. Daca noi nu ne vom apara institutiile si viitorul copiiilor nostri sa nu ne asteptam de la altii sa o faca.
  – Stiu, e ger si e mai bine acasa, la caldura, dar cand iarna siberiana se va asterne peste Romania ce veti mai spune atunci? ”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *